Dinosaurukset jaksoivat jyrätä!

Black Sabbath

Yksi tämän vuoden odotetuimpia, ja samalla epävarmimpia keikkoja nähtiin keskiviikkona Helsingin Hartwall Areenalla. Black Sabbathin piti esiintyä Suomessa jo aiemmin, mutta tuolloin keikka kutistui Ozzy & Friends – kokoonpanoksi Tony Iommin sairastumisen vuoksi.

Tällä välillä klassikkoyhtye ehti julkaista paluualbuminsa 13, jonka tiimoilta Black Sabbath on ehtinyt kiertää maailmaa viime keväästä asti. Tuomiot yhtyeen livekunnosta ovat olleet vaihtelevia – ensimmäisistä konserteista kuvattu materiaali ei ollut kovinkaan mairittelevaa.

Tilanne oli keskiviikkona tyystin toinen. Lavalla nähtiin tiukassa livekunnossa oleva, edelleen hyvin relevantti yhtye.

Lavarakennelmat oli suunniteltu pieteetillä, ja erityisesti screeneille ammuttu kuvamateriaali esimerkiksi eri elokuvista vangitsi välillä keskittymään aivan muuhun kuin itse asiaan, musiikkiin.

Tony Iommi ja Geezer Butler tuntuvat olevan elämänsä vedossa. Karismaattinen kaksikko esiintyi tiukasti, ja vähäeleisesti. Ozzy ei myöskään pettänyt odotuksia omalla sympaattisella tavallaan. Mies, joka on viimeksi seissyt selkä suorana ehkä 70-luvulla, on hellyttävä näky. Pitkin lavaa köpöttelevä, vanhan hipin oloinen mies ei ehkä vastaa käsitystä Pimeyden Prinssistä, mutta sitä kukaan ei varmasti odottanutkaan. Välillä haparoiva laulu kulki nyt ilahduttavan hyvin.

Black Sabbath – ensikertalaiselle keikka oli loistava. Biisejä tarjoiltiin bändin koko uran varrelta, vaikka painoa olikin kasattu reilusti uudelle 13 – albumille. Kun Paranoidkin oli saatu soitettua, poistui Hartwall Areenalta tyytyväinen yleisö.

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Laura MUSIIKKI

Tagit: black sabbath geezer butler hartwall areena heavy metal keikat live Live ozzy osbourne tony iommi | Pysyvä linkki

Jaa tuote: