Danko Jones, The Blanko - Klubi, Tampere, 17.11.2013

Danko Jones täysi höyry päällä (c) Timo Isoaho

Laulajakitaristi Danko Jonesin, basisti John Calabresen ja rumpali Rich Knoxin vajaan kuukauden verran ympäri Pohjoismaita risteillyt kiertue päättyi neljän keikan Suomen-rypistykseen. Kaupungeista esiintymiskartalle pääsivät tällä kerralla Turku, Tampere, Oulu ja Jyväskylä.

- Helsinki on eräs suosikkikaupungeistani koko maailmassa, mutta toisaalta olen hyvin iloinen, että tämä kiertue on vienyt meidät Trollhättanin, Drammenin ja Oulun kaltaisiin kaupunkeihin - siis paikkoihin, jotka eivät ole meille läpeensä tuttuja, Danko Jones sanoo EMP:lle.

The Blanko Tampereen Pakkahuoneella 2013 (c) Timo Isoaho

Suomen-osuuden avausbändiksi valikoitunut The Blanko oli hyvinkin oikeassa paikassa. Kuten Danko Jones, The Blanko on voimasointuihin luottava perkeleellisesti jyräävä, mutta yhtä perkeleellisesti svengaava trio. Kitaristilaulaja Pauli Hauta-aho on saanut aikaisemminkin hehkutusta osakseen, eikä syyttä. Kyllähän herralla ovat niin soitto, laulu kuin showkikatkin hallussa. Eipä sillä, yhtä lailla maininnan ansaitsevat myös tyylikkäästi soittaneet Jarkko Saarinen (rummut) ja Marko Haataja (basso), jotka tarjosivat Hauta-aholle loistavan "temmellysalustan".

Danko Jonesin piti alunperin esiintyä Pakkahuoneen puolella, mutta onneksi keikka oli lopulta siirretty tiiviimmän Klubin puolelle. Nyt keikkasali tuli lähes täyteen, mutta isommalla areenalla seinän takana olisi ollut kieltämättä ikävän väljää. Tämä "downgrading" ei tuntunut Dankoa, tuota vanhaa Suomen-ystävää, haittaavan millään lailla, sillä mies tänäkin iltana oli täsmälleen oma itsensä - siis erittäin tiukasti soittanut hauska seuramies, jonkinlainen stand up -velmuilijan ja muusikon välimuoto. Parin biisin jälkeen tullut ensimmäinen spiikki kertoi meiningistä jotakin: "Tosiaan, nyt on keskiviikko... Mutta hei, me voimme tehdä tästä illasta perjantain. Ei, me voimme tehdä tästä illasta perjantain ja lauantain! Mitä siitä seuraa? Olen varma, että joku teistä missaa huomisen koulu- tai työpäivän tämän hurjan keikan nostattaman fiiliksen vuoksi. Ehkä joku saa jopa potkut luvattoman poissaolon vuoksi... Ja kuka kummajainen haluaisi saada lopputilin sellaisen 95-prosenttisen konsertin vuoksi? Onhan se paljon tyylikkäämpää hehkuttaa myöhemmin, että sain monoa Danko Jonesin 250-prosenttisen rockshown vuoksi!"

Danko Jones ja Tampereen Pakkahuone 2013 (c) Timo Isoaho

Puolitoistatuntisen keikan aikana Dankon suusta tuli kaikenlaisia tarinoita. "Soitamme seuraavaksi hitaan biisin... (Kommentointia yleisöstä). Mitä, ette pidä hitaista biiseistä? (Yleisön mölinää). No, kuulkaas, hitaat soivat radiossa. Katsokaapa reisiäni. Niihin on ilmestynyt ylimääräistä rasvaa, sillä radiosoitto on tehnyt minusta rikkaan... Tässäpä teille siis niin hidas biisi kuin meistä irtoaa." Ja arvatkaapa vaan, kuinka hidas biisi sieltä tuli? Niinpä niin. Luvassa oli tietenkin taas yksi nopealla tempolla edennyt testosteronirokkitykki.

Se ostamatta jäänyt muistoesine (c) Timo Isoaho

Tuossahan oli itse asiassa koko Danko Jonesin loistavasoundinen keikka muutenkin pähkinänkuoressa. Toinen toistaan tarttuvampia rähinäveisuja, jostakin AC/DC:n, The Hellacoptersin, Hardcore Superstarin ja The Ramonesin välimaastosta, maustettuna näillä mainituilla hauskoilla spiikeillä. Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että kaikki rehellisen riffirockin ystävät nauttivat joka sekunnista. Harmittamaan jäi oikeastaan ainoastaan se, että merchandise-tiskillä myynnissä ollut lehmänkello jäi ostamatta!

No, onneksi tätä herkkua on luvassa jatkossakin.

- Olen kirjoittanut tuoreita kappaleita jo hyvän pinon ja sävellystyö jatkuu tiiviinä talven mittaan. Uppoudumme keväällä studioon, joten seuraava levymme saapuu markkinoille ensi syksynä. Luvassa on taas kerran raakaa ja rehellistä rockin jyskettä... Tiedän, että tätä on vaikea uskoa, mutta usko silti!

 Luvassa on myös hieman erikoisempi kokoelmalevytys. - Kyllä vain. Julkaisemme lähikuukausina Danko Jones: "Garage Rock 1996-98 - The Collection Of Lost Songs" -kokoelman, Jones kertoo. - Kävin eräänä päivänä vanhempieni luona ja törmäsin sattumalta laatikolliseen kasetteja - ja ne sitten sisälsivät nauhoituksia, joita tämä yhtye teki parin ensimmäisen toimintavuoden aikana. Päätin saman tien, että nämähän täytyy julkaista... Löysin kaikkiaan 28 biisiä, joista kokoelmalle päättyy varmaankin 21. Mukavan kokoinen paketti on siis luvassa!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo MUSIIKKI

Tagit: danko jones keikat live Live pakkahuone rock tampere the blanko | Pysyvä linkki

Jaa tuote: