In Flames - Helsingin jäähalli - 4.11.2014

Ja nyt kaikki kädet ilmaan! (c) Timo Isoaho

"Olipahan todella hieno yleisö! Tiistai-illan meiningistä ei voi olla koskaan aivan varma, mutta Suomi ei pettänyt tälläkään kerralla", kitaristi Björn Gelotte tuumii In Flamesin pukuhuoneen uumenissa, viitisentoista minuuttia Helsingin-keikan päättymisen jälkeen.

Ja miksei tuumisi, sillä suomalaisyleisö todellakin laittoi jalalla koreasti HIFK:n kotipyhätön sisuksissa. Otetaan esimerkki: kun mainiossa iskussa ollut laulaja Anders Fridén komensi muutaman tuhannen vahvuista fanikantaa pistämään pystyyn jättimäisen circlepitin niin jengi *todellakin* teki työtä käskettyä - ja komean näköistä urheiluahan se tietenkin oli!

Komea on lavan valaistus. (c) Timo Isoaho

Noin sadan minuutin mittainen keikka käynnistyi tutulla "In Plain View" -avauksella, jota seurasivat "Everything's Gone" sekä "Fear Is The Weakness". Ensimmäisten numeroiden aikana erityisen vaikutuksen teki todella komea valosysteemi - ensi kesän Tuska-festivaalillekin saapuvalla bändillä oli käytössään useita lavan katosta laskeutuvia valotelineitä ja myös taustakankaan takaa loistaneet spotit loivat halliin todella näyttävän tunnelman.

Nelosbiisi "Trigger" ja seuraavaksi tulleet "Resin" sekä "Where The Dead Ships Dwell" kuvastivat mainiosti kovin vaihtelevan illan kulkua - konsertin tunnelma nimittäin vaihteli nopeammasta rynkytyksestä vanhoihin biiseihin sekä uudempiin fiilistelypaloihin. Ja niistä ikääntyneemmistä numeroista puheen ollen: oli suhteellisen mielenkiintoista huomata, ettei "Colony"-klassikolta poimittu "Resin" tuntunut olevan yleisölle kovinkaan tuttu kappale. Mikäpä siinä: jos/kun In Flames on onnistunut niittämään runsaasti uusia faneja myös tuoreemmilla albumeillaan niin sehän on pelkästään hyvä asia.

"Cloud Connected" ja "Only For The Weak" olivat taatusti monelle illan kohokohtia. Ensin mainittu on tietyssä yksinkertaisuudessaan äärimmäisen koukuttava biisi, kun taas  "Only For The Weak", eräs In Flamesin tunnetuimmista kappaleista, tarjosi yhdelle yleisön joukosta poimitulle diggarille unohtumattoman elämyksen - pääsihän hän seuraamaan kappaleen tulkintaa aitiopaikalta estradilta, sieltä yhtyeen joukosta. Voisin kuvitella, että pääsemme ihastelemaan tämän nimenomaisen fanin videokameroinnin tuloksia YouTubesta?

Anders Fridén hauskuttaa Helsingin jäähallin yleisöä. (c) Timo Isoaho

Tästä tulikin mieleen: Fridén piti jo konsertin alkupuolella palopuheen, jossa hän ihmetteli nykyisen rockyleisön loputonta halua kuvata keikkoja mobiilikameroillaan. Laulaja ei varsinaisesti kieltänyt kuvaamista (eikä hän tietysti sitä voisi tehdäkään), mutta mies ihmetteli aiheellisesti, miksi niin monet maksavat nykyään kalliin pääsylipun ja kuluttavat sen jälkeen suuren osan konsertista tuijottaen puhelimensa ruutua. "Me olemme täällä teidän edessänne HD-laatuisena, katsokaa ennemmin meitä", solisti nauroi puheenvuoronsa lopuksi.

Mies tarinoi paljon muutakin - eräs huvittavimmista spiikeistä kuului suunnilleen seuraavasti: "Olemme olleet kiertueella jo pitkään ja onkin todella hienoa palata Skandinaviaan. Te suomalaiset fanit itse asiassa tuoksutte paljon paremmilta kuin keskieurooppalaiset, joten antakaapa kun haistelen teitä vielä vähän aikaa!"

Konsertin loppupuoli olikin sitten melkoinen In Flames -fanin toiveuni, kun ruotsalaisviisikko latasi yhteen putkeen biisit "The Quiet Place", "Rusted Nail", "The Mirror's Truth", "Deliver Us" ja "Take This Life". Kun hallin varsinaiset valot "Take This Lifen" jälkeen syttyivät niin permannolla ja lehtereillä näkyi huomattavan paljon hymyileviä ruotsalaisen metallin ystäviä...

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: anders fridén bjoern gelotte helsingin jaeaehalli In Flames keikat keikka-arvio Live metallimusiikki | Pysyvä linkki

Jaa tuote: