Green Day ja Rock The Beach - onnistunut kaksikko!

Green Day @ Rock The Beach 2013. (c) Timo Isoaho

"The world is full of hate, anger, sadness... But tonight there should be only love" tai jotakin siihen suuntaan. Laulajakitaristi Billie Joe Armstrongin katseessa ja äänensävyssä tuntui olevan sataprosenttisen aitoa tunnetta, kun mies piti erästä lukuisista palopuheistaan Green Dayn esiintyessä helsinkiläisfestivaali Rock The Beachin lavalla keskiviikkona 26. kesäkuuta noin 17000 innokkaan diggarin edessä. Upporikas muusikko on itsekin elänyt vaikeiden aikojen läpi menneen vuoden aikana, joten vapautuneelta tuntuneen amerikkalaisen helpotukseen on tietyllä tavalla helppo samaistua (vaikka hän tietenkin elääkin totaalisesti eri maailmassa kuin me tavalliset pulliaiset).

Niin, kuten useimmat varmasti vielä muistavat niin Armstrong joutui vieroitushoitoon viime syksynä sekoiltuaan niin sanotusti urakalla amerikkalaisen rockradion konserttitapahtumassa. Kun mies sitten vajaata vuotta myöhemmin nousee pääesiintyjänä suuren suomalaisfestivaalin lavalle, meren takana loistaneen punaisen auringon laskiessa hiljalleen kohti horisonttia, tuhansien fanien karjuessa vilpittömiä suosionosoituksia, on helppo ymmärtää supertähden "you are beautiful, I wanna have baby with you" -välispiikkien nousevan jostakin suhteellisen syvältä.

Billie Joe Armstrong viihdyttää Rock The Beach 2013 -tapahtumassa. (c) Timo Isoaho

Megatähti-statuksesta huolimatta jotenkin vilpittömän oloisesta Green Daysta oli varsin helppo pitää Rock The Beachissa. Bändi tarjoaa maailmanluokan rockshow'n kaikkine mausteineen: jokaisen tuntemia hittibiisejä, riittävästi yleisönlaulatusta (suomeksi sanottuna: todella paljon yleisönlaulatusta), showkikkoja (Armstrong hyppäsi jo toisen biisin aikana lavalta eturivien tuntumaan ja nosti sieltä fanin laulamaan kanssaan lavalle - myöhemmin hän puolestaan ojensi eräälle toiselle onnekkaalle ihailijalle kitaransa) ja niin edelleen.

Green Day keskittyi varsinkin alkusetissä tuoreelta albumitrilogialta lohkottuun tuotantoonsa, joten 135-minuuttinen veto ei suinkaan ollut pelkkää hittiputkea - mutta siinäkin on puolensa. Se vanha jättihitti, esimerkiksi "Basket Case", kuulostaa entistäkin paremmalta, kun edellä on soinut muutamia tuntemattomampia biisejä tai vaikkapa Armstrongin kitarasoolo (mies komentoi tekemisiään itsekin tyyliin"what am I doing?"). Toki tosifanit tuntevat kaikki GD-kappaleet läpikotaisin, mutta se suuri hitti tuntuu olevan diehard-osastollekin se suuri hitti. Ainakin Rock The Beachin konsertin perusteella.

Rock The Beach 2013 -yleisöä nauttimassa Green Day -keikasta. (c) Timo Isoaho

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Rock The Beachin avauspäivä tuntui keräävän kehuja sieltä täältä. Ja miksi ei olisi kerännyt? Helsingin Hietaniemi on hieno, meren rannalla sijaitseva konserttipaikka ja päällisin puolin katsottuna kaikki järjestelyt vaikuttivat yllättävänkin toimivilta. Tuhansien ihmisten hymyistä ei voi täysin erehtyä: tällaiselle tapahtumalle on pääkaupunkiseudulla selvästi tilausta.

Toisin sanoen: toivon mukaan Rock The Beach saa jatkoa. Jos ja kun näin käy niin tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuman ohjelmistoon kuuluu ensi vuonna. Jos festivaali tarjoaa debyyttivuonnaan Green Dayn ja Rammsteinin kaltaisia nimiä niin mitähän seuraava kesä tarjoaa? Metallican? Red Hot Chili Peppersin? U2:n? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: Billie Joe Armstrong festarit green day keikat live Live musikki punk rock rock the beach tapahtumat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: