Kivenlahti Rock 2014 - Jihuu, kesä on virallisesti avattu!

Sabaton Kivenlahtirockissa 2014 (c) Timo Isoaho

Tämä on taas niin mahtavaa, että toistetaan otsikko: kesä on virallisesti avattu! Rockkansa sai nimittäin kesäkuun ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna nauttia paristakin mainiosta festivaalista, kun Espoossa soi Kivenlahtirock - jo kymmenenen kerran! - ja Tampereella järjestettiin South Park Festival ensimmäistä kertaa.

Mainiossa säässä juhlitun Kivenlahtirockin avauspäivän suosituin yhtye taisi ehkä hieman yllättäen olla Suomen listalla kakkoseksi tuoreen "Heroes"-albuminsa myötä noussut ruotsalainen Sabaton. Innokkaat suomalaisfanit kerääntyivät jo hyvissä ajoin lavan eteen ja vähintään joka toisella näytti olevan päällä Sabatonin paita - kyllä, aivan oikein, juuri näin tunnustetaan sen oman suosikkiyhtyeen väriä!

Sabaton tarjosikin sankalle yleisölle pyrotehosteiden täyttämän tunnin setin, joka piti sisällään parikin aikaisemmin elävänä esittämätöntä kappaletta. "Heroes"-levyltä livedebyyttinsä nimittäin saivat "Resist And Bite" ja suomalaisesta Lauri Törnistä kertova "Soldier of 3 Armies" - ja ensin mainitussa muuten nähtiin laulaja Joakim Brodénin kitarointiakin. "Menin sitten kirjoittamaan kappaleen, jonka esittämisen tarvitaan livenä kolme kitaraa", solisti nauroi ennen kappaletta.

Ja kun Espoossa oltiin niin "Soldier of 3 Armiesin" lisäksi settiin mahtuivat tietenkin myös suomalaisesta tarkka-ampujasta Simo Häyhästä kertova "White Death" ja nimensä myötä pelin selväksi tekevä "Talvisota". Nämä suomalaisyleisölle omistetut kappaleet saivat tietenkin erittäin hyvän vastaanoton. Konsertin tutusti päättäneen Metal Crüen aikana Brodén puolestaan nosti lavalle nuoren suomalaispojan ja lahjoitti tälle omat aurinkolasinsakin.

- Erittäin hyvä konsertti ja yleisö oli aivan mahtava! Lavalla oli todella kova fiilis, toisin kuin vaikkapa viikko sitten Hollannin Fortarockissa, jossa tekniset ongelmat meinasivat pilata koko jutun, basisti Pär Sundström hymyili keikan jälkeen.

Toki myös illan muut esiintyjät keräsivät mukavan kokoiset yleisömassat estradin eteen.  Viimeinen esiintyjä, hollantilainen Within Temptation on tietenkin takuuvarma nimi suomalaisella festivaalilla, mutta takavuosien suuruuden The Rasmuksen hiljaiselo (varsinkin Suomessa) on puolestaan kestänyt jo sen verran pitkään, ettei yhtye itsekään tainnut tietää, millainen vastaanotto Kivenlahtirockissa on luvassa.

The Rasmus Kivenlahtirockissa 2014 (c) Timo Isoaho

No, vastaanottohan oli vähintäänkin mainio! The Rasmus -faneja oli saapunut ulkomailta asti ja bändin hitit - niitä muuten riittää, siitä tuli taas kerran muistutus! - hymyilyttivät ihmisiä kautta festivaalikentän. Jos joku ehti jo luulla, että The Rasmus on niitä kuuluisia menneen talven lumia niin väärinpä luuli. todella väärin.

- Kun nousimme tänään lavalle niin aurinko näkyi hienosti taivaanrannassa. Tuli ihan mieleen joku viidentoista vuoden takainen Ruisrock ja sehän oli aivan maagisen nostalginen ajatus. Olipa hienoa soittaa tänään, laulaja Lauri Ylönen kertoi konsertin jälkeen.

Palataan South Parkin -tunnelmiin hieman myöhemmin! Esimerkiksi Lost Society... Huhhuh!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: kivenlahti rock kivenlahtirock Live sabaton the rasmus within tempatation | Pysyvä linkki

Jaa tuote: