South Parkissa kaikki kohdallaan!

Europelta kuultin illan päätteeksi (tietenkin) Final Countdown. (c) Timo Isoaho

Edelliskesänä tiensä päähän tulleen Sauna Open Air -festivaalin paikalle (enemmän tai vähemmän) ilmestynyt South Park -festivaali avasi pelin komeasti Tampereella. Juhlapaikalle nimittäin saapui ihmismäärä, joka ylitti reippaasti järjestäjien tavoitteen ja tämähän tarkoittaa sitä, että Eteläpuistossa juhlitaan asiaankuuluvissa tunnelmissa myös ensi kesänä.

Levytyskiireiden keskeltä Tampereelle saapunut Battle Beast avasi päälavan komeasti, mutta keikasta olisi saattanut tulla vieläkin ikimuistoisempi, mikäli festivaalialueelle ilmestynyt Sabaton-basisti Pär Sundström olisi vieraillut konsertin päättäneessä "Out Of Control" -biisissä. Sabaton on nimittäin äskettäin tehnyt ko. kappaleesta oman sovituksen ja sehän löytyy "Heroes"-albumin erikoisversiolta.

Lost Societyn keikat ovat soiton juhlaa. (c) Timo Isoaho

Telttalavalla puolestaan meuhkasi jyväskyläläinen Lost Society ja alle parikymppisistä hurjapäistä koostuva orkesteri oli täysin pitelemätön. Laulajakitaristi Samy Elbannan johtama yhtye on tänä päivänä todella hurja live-esiintyjä ja jos bändin kehitys jatkuu samanlaisena niin missähän tämä nelikko on vaikapa kolmen vuoden kuluttua? Luultavasti kiertueella Metallican kanssa - amerikkalaisyhtyeen teknikothan ovat jo ihastuneet Lost Societyyn ja tämän seurauksena jyväskyläläiset pääsivätkin katselemaan Helsingissä äskettäin soinutta Metallican By Request -keikkaa lavan sivulta.

Hieman toisenlaista musiikkia esittävä Reckless Love vakuutti päälavalla mennen tullen. Bändillä ei ole mitään vaikeuksia täyttää tunnin festarislottia hittiputkella ja tämähän kertoo jo jotakin - kyseessä on kuitenkin "vasta" kolme studiolevyä julkaissut yhtye. Televisiosta tuttu solisti Olli Herman on tietenkin vakuuttava keulakuva, mutta yleisönsä vaivatta ottava laulaja sai myös loistavaa tulitukea kitaristi Pepeltä, basisti Jallelta ja rumpali Hessulta. Jos Lost Societyn kohdalla on "helppo" miettiä, että mihinkähän nämä herrat vielä pääsevätkään niin Reckless Loven kohdalla samanlaiset pohdinnat ovat yhtä vaivattomia.

Blackie Lawless ja ne kuuluisat sirkkelinterät. (c) Timo Isoaho

Jo x-kertaa Suomessa esiintynyt W.A.S.P. tuntui kelpaavan isolle osalle juhlakansasta, mutta kyllähän amerikkalaisyhtyeen toimitus alkaa luvalla sanoen olemaan hieman... aikansa elänyttä. Toisin ajattelivat varmasti eturiveihin tunkeutuneet erittäin innokkaat fanit, joille 57-vuotias laulajakitaristi Blackie Lawless tuntui olevan vähintään jumala. Eikä sitä käy tietenkään kiistäminen, etteivätkö "I Wanna Be Somebody", "Blind In Texas", "Wild Child" ja "L.O.V.E. Machine" olisi edelleen kovia livehittejä.

Brother Firetribe paahtaa menemään. (c) Timo Isoaho

Jos W.A.S.P. tuntui hieman uupuneelta niin kolmannen keikkansa pitkän tauon jälkeen heittänyt Brother Firetribe ei ollut lainkaan uupunut. Ei lainkaan. Laulaja Pekka Heino muisti myös kertoa asiasta monessa välispiikissä ja leveästi hymyilleen laulajan "täällä lavalla on aivan älyttömän siistiä" -spiikkejä oli helppo uskoa. Porukka tuntuu myös kaivanneen "Paloheimoa", sillä teltta oli aivan turvoksissa yhtyeen keikan aikana.

Illan päänimi Europe tarjosi setissään rohkeasti myös useita tuoreita biisejä, vaikka ruotsalaisbändin "toisen tulemisen" jälkeiset studiolevyt eivät tainneetkaan olla kovin tuttuja suurelle osalle tamperelaisyleisöstä. Tuoreet Europe-albumit kannattaa ehdottomasti tsekata jos vaikkapa Led Zeppelin ja Deep Purple maistuvat.

Ja tulihan se sieltä, tietenkin illan viimeisenä: "The Final Countdown". Nythän on niin, että rockfanilla on elämässään muutamia tehtäviä ja "The Final Countdownin" kuuleminen livenä on eräs näistä toteutettavista "hommista". Aika monta tuhatta tamperelaista toteutti tämän tehtävän South Park -festivaalilla...

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

 

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: battle beast brother firetribe europe festarit Live Lost Society reckless love south park w.a.s.p. wasp | Pysyvä linkki

Jaa tuote: