Mötley Crüe lopettaa uransa pitkään maailmankiertueeseen

Mötley Crüe

No niin, sieltähän se sitten tuli - siis odotettu uutinen losangesilaislegenda Mötley Crüen mittavan ja vaikutusvaltaisen uran päättävästä kiertueesta. Ko. tiedonannostahan on toki huhuttu jo muutaman viikon ajan.

Mötley Crüe -nelikko (Vince Neil - laulu, Tommy Lee - rummut, Mick Mars - kitara ja Nikki Sixx - basso) paljasti viimeiset suunnitelmansa sankan mediajoukon edessä: 80 miljoonaa albumia - esimerkiksi "Dr. Feelgood" -levyä on myyty USA:ssa lähes 7 miljoonaa kopiota - urallaan myynyt yhtye käynnistää heinäkuun alussa mittavan The Final Tour -kiertueen, joka risteilee ympäri Pohjois-Amerikkaa marraskuun lopulle asti, sisältäen kaikkiaan 72 epäilemättä näyttävää konserttia.





The Final Tour jatkuu ensi vuonna, kun orkesterin maailmankierros etenee muihin maanosiin - ja hyvällä syyllä voi odottaa Mötley Crüen saapuvan myös Suomeen.

Varsin mielenkiintoista on se, että ainakin rundin avausosan konsertteja lämmittelee itse Alice Cooper - siis eräs Mötley Crüen suurimmista esikuvista! Kuten tiedotekin alleviivaa: Alice invented the genre and Mötley Crüe put steroids in it!

- Emme todellakaan tahdo päätyä yhdeksi niistä bändeistä, joissa uran ehtoopuolella vaikuttaa vain yksi alkuperäisjäsen. Haluamme lopettaa Mötley Crüe huipulla, neljän perustajajäsenen voimin, Vince Neil sanoo.

Samalla Mötley Crüe antoi lisätietoa tulevasta "The Dirt" -elokuvasta, joka perustuu jenkkibändin vähintäänkin hurjan tarinan kertovaan "The Dirt: Confessions Of The World's Most Notorious Rock Band" -kirjaan. Jeff Tremainen ohjaama odotettu leffa saapuu teattereihin näillä näkymin kesällä 2015.

Mötley Crüe

Saattaa myös olla, että vuonna 1980 tai 1981 (kukaan ei tunnu tietävän tarkkaa vuotta!) perustetun Mötley Crüe viimeinen kiertue todellakin jää ryhmän joutsenlauluksi. "Ehdottomasti viimeinen" kun ei näissä piireissä tunnu juuri koskaan tarkoittavan "ehdottomasti viimeistä" - mietitäänpä vaikka The Scorpionsia, joka käynnisti jäähyväiskiertueensa jo vuosikausia sitten. Tämän hetken tiedon mukaan legendaarinen saksalaisbändi on kuitenkin perunut "höpöpuheet" viimeisestä maailmankiertueesta ja aikoo jatkaa toimintaansa hamaan tulevaisuuteen. Nimekkäistä hardrock-artisteista myös esimerkiksi Kiss ja Ozzy Osbourne ovat tehneet useita jäähyväiskiertueita ja kaikenlaisia "viimeisiä keikkoja".

Mötley Crüen tilanne on kuitenkin hieman toisenlainen, sillä yhtye on allekirjoittanut erityisen "Cessation Of Touring Agreement" -sopimuksen. Sen mukaan The Final Tour todellakin jää yhtyeen viimeiseksi, sillä diili kieltää Mötley Crüen rundit The Final Tourin jälkeen.

Toisin sanoen: comeback-kierrosta ei pitäisi olla luvassa. Mutta mutta... Niin, mitähän sitten tapahtuu, jos/kun pitkän linjan amerikkalaismuusikoiden kiertuejalkaa alkaa taas jonakin päivänä kutittamaan?

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: heavy metal mick mars moetley cruee nikki sixx rock the final tour tommy lee vince neil Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: