At The Gates ja Tool aktivoituvat, Lamb Of God tauolle

Nyt olisikin tarjolla kiinnostavia raskaamman puolen uutisia - tosin varsin erilaisia sellaisia.

At The Gates (c) www.atthegates.se

Ensinnäkin on todettava, että vaikutusvaltainen göteborgilaisyhtye At The Gates on aktivoitumassa levytysrintamalla. Pitkään kokonaan kuvioista poissa ollut melodisen deathmetalin kulmakivihän on tehnyt viime vuosina satunnaisia keikkoja, mutta täysimittaisen studioalbumin ruotsalaisviisikko on julkaissut viimeksi vuonna 1995. Tuolloin markkinoille saapui klassinen levytys "Slaughter Of The Soul".

At The Gatesin tuleva viides albumi on nimeltään "At War With Reality" ja se ilmestyy kuluvan vuoden loka- tai marraskuussa. Pitkäsoiton tuo markkinoille saksalainen Century Media Records.

Atlantin toiselta puoleltakin kuuluu mukavia. Eräs maapallon innovatiisivimmista raskaan rockin orkestereista, amerikkalainen Tool, nimittäin palaa esiintymislavoille reilun mittaisen paussin jälkeen. Kesästä 2012 keikkatauolla viihtynyt yhtye soittaa maaliskuussa (ainakin) viisi keikkaa Yhdysvalloissa ja kaksi Meksikossa.

Tool - 10000 Days

Mikä parasta, loistavana livebändinä tunnetun Toolin odotetaan lähiaikoina kertovan myös tulevista Euroopan-konserteista. Huhujen mukaan Tool soittaisi jopa eurooppalaisilla festivaaleilla, mutta tämän tiedon totuuspohjaa ei ole toistaiseksi vahvistettu yhdysvaltalaisbändin toimesta.

Harvakseltaan studiolevyjä markkinoille lykännyt Tool on työskennellyt jo pitkään viidennen albuminsa kimpussa. Julkaisun on huhuttu tapahtuvan loppuvuodesta, mutta Toolin tapauksessa mikään ei ole varmaa ennen kuin levy löytyy kaupoista. Yhtyeen edellinen kiekko, loistelias "10000 Days" ilmestyi keväällä 2006.

Lamb Of God (c) www.lamb-of-god.com

Toinen jenkkiyhtye Lamb Of God aikoo puolestaan pitää pitkän tauon. Bändi heitti juuri debyyttikeikkansa Etelä-Afrikassa ja laulaja Randy Blythen mukaan "esiintyminen oli viimeinen LOG-veto hyvin pitkään aikaan". Orkesterille on tosin sovittu pari festarikeikkaa ensi kesäksi, mutta "noin muuten pitelee hyvin hiljaista".

Blythe kirjoittaa: "It's been about three years since we started on this one in our practice space. I need a break. Except for two festival shows in 2014, I will not be thinking about Lamb Of God , touring, playing heavy metal, writing new Lamb Of God material — none of that stuff at all — for a good long while."

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: at the gates lamb of god tool Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: