Motörhead joutui perumaan Euroopan-kiertueen toistamiseen.

Ei suoraan sanottuna hyvältä näytä. Brittiläinen raskaan rockin legenda Motörhead on perunut "Aftershock"-albuminsa promotionaalisen Euroopan-kiertueen toistamiseen. Lemmy Kilmisterin johtaman legendaarisen trion piti esiintyä Helsingin Hartwall-areenalla jo viime joulukuussa, mutta Suomen-keikka (ja koko eurokierros) siirrettiin lopulta keväälle 2014. Muutoksen syynä olivat Kilmisterin terveysongelmat - 68-vuotias basistilaulaja kärsii vakavasta diabeteksesta ja onpa miehellä ollut ongelmia sydämensä kanssakin.
.

EMP oli paikalla, kun muun muassa Metallican, Slayerin ja lukemattomien muiden yhtyeiden suurimpien esikuvien joukkoon kuuluva Motörhead soitti (toistaiseksi) viimeisen keikkansa saksalaisen jättifestivaali Wackenin paahtavan kuumalla estradilla viime elokuussa. Bändi aloitti varsin terävästi, mutta jo muutaman kappaleen jälkeen kävi selväksi, ettei herra Kilmister pysty vetämään läpi koko konserttia.

- Wackenin-keikan keskeytymisestä on tietenkin keksitty mitä kummallisempia ja hurjempia tarinoita. Okei, Lemmyn yleinen terveydentila ei ollut silloinkaan mikään paras mahdollinen, mutta tuo konsertti päättyi hänen selkävaivoihinsa. Lemmy ei pystynyt enää seisomaan lavalla, sillä hänen selkänsä oli tuona päivänä erittäin kivulias, rumpali Mikkey Dee sanoo EMP:lle.

Lemmy lienee paremmassa kunnossa kuin vaikkapa viime kesänä, jolloin ensimmäiset Motörhead-keikat (muun muassa Ilosaarirock) peruuntuivat, mutta vain muutamia päiviä sitten medialle puhuneen Motörheadin managerin Todd Singermanin kommenteista on silti aistittavissa tietynlaista voimattomuutta tilanteen suhteen.

- Jos Lemmy väittää, ettei hän enää kumoa viskiä ja kolajuomaa, niin hän yksinkertaisesti valehtelee. Ja jos hän huomauttaa nauttivansa näinä päivinä enemmän viiniä niin sehän tarkoittaa vain sitä, että yksi alkoholidemoni on vaihtunut joksikin muuksi. Ei se viinikään ole mitenkään erityisen terveellistä diabetes-potilaalle, Singerman sanoo amerikkalaiselle Decibel-lehdelle.

Otetaanpa tähän lopuksi yhtyeen virallinen tiedonanto kiertueen peruuntumisesta:

"No-one is hurting more over this than Lemmy, and he feels the aggravation and inconvenience of every ticket, and every method of transportation, already paid for by loyal fans in anticipation of the tour. Being a road warrior of over 50 dedicated, non-stop years, it is equally distressing for him to be unable to occupy the top lounge of the trusty tour bus (his spiritual home) but Lemmy recognizes that his long-term health must win. It goes without saying that Lemmy profusely apologizes for inconveniences caused, but he does want everyone to know that he is continuing on the road to a full recovery, and that the prognosis long-term is very good.

Fans have shown tremendous support for Lemmy, and it has meant so much to him. As he told Rolling Stone, "Oh, man, the fans were unbelievable when I got sick," he says. "No bitching. It was all 'Take your time, get better. Don't worry, we'll wait for you. Get well.'"

Rome was not built in a day...like Lemmy's health. But there is some strong light at the end of the tunnel here...we thank you so very much for your continued love, support and understanding."

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo MUSIIKKI

Tagit: lemmy kilmister motoerhead rock Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: