Sotkamo Sykki Nightwishin pitkästä aikaa viimeisen suomi-keikan tahdissa

Järjestyksessään kolmas Sotkamon Syke osoittautui menestykseksi monin tavoin. Lauantaina nähty ilotulitus Nightwishin esiintymisen jälkeen ei jättänyt ketään kylmäksi ja mikä hienointa, tätä oli todistamassa Sykkeen kaikkien aikojen yleisöennätysmäärä väkeä.

Klamydian Vesku pölli hiuskoristeen. Tyyli ennen kaikkea. (c) Heta Hyttinen

Aikaisempina kahtena vuonna Syke oli totuttu viettämään sen verran kosteissa – ja nyt tässä siis viitataan sateeseen – merkeissä, että viikonlopun kestänyt pouta ja varsinkin lauantaina hellinyt auringonpaiste oli jopa veistelyn aihe. Kun astelin lavalle juontohommiin ensimmäistä kertaa, eturivistä todettiinkin hymyhuulin ”Sotkamon Sade” –festivaalin olevan nyt romutettu käsite.

- Eihän sitä meinattu uskoa, että tänä vuonna ei sada, mutta totta se oli ja näkyi yleisömäärässäkin kumpanakin päivänä. Iso kiitos kaikille paikallaolijoille ja toivotamme kaikki tervetulleiksi ensi vuonnakin – jos nämä järjestetään, promoottori Ewo Pohjola toteaa ja lisää, että päätöksiä vuodesta 2014 ei ole vielä tehty. Mukavalta kuitenkin näyttää, myös paikallinen media otti tapahtuman omakseen.

Perjantain korkannut Klamydia oli vinhassa vedossa ja täytyy vielä lisäksi tähdentää, että jos Reckless Loven Olli on niin sanotusti notkea, Vesku Jokisen jalka taitaa nousta vieläkin korkeammalle.

 

Tupu Kukkonen ja allekirjoittanut pääsivät Turmion Kätilöiden Spellgothin (jolla on muuten todella tyylikäs kampaustyyli) kanssa viralliseen fanikuvaan. Parhautta! (c) Heta Hyttinen

Turmion Kätilöt laittoivat pyllyt pyörimään ja Kotiteollisuuden aikana nähtiin harvinaislaatuisesti myös pyrotekniikkaa sen verran, että lava näytti välillä olevan kirjaimellisesti liekeissä. - Kotiteollisuuden keikka oli yllättävän positiivinen ja pirteä ja Hynynenkin oli hyvällä tuulella. Mihin tämä maailma on menossa, Ewo höröttää.

Illan päätti Amorphis omalla tyylikkyydellään. Vaikka edelleen kalvaa se, että Alone-biisiä ei kuultu. Syytä lisätä, jätkät, se tulevan viikonlopun Qstockin settilistaan, tai ette pääse pois lavalta, hehe.

Battle Beast (ilman komppikitaristi Juusoa, joka hävisi kuvanottohetkellä) ja Ewo Pohjola keikan jälkeisfiiliksissä. (c) Heta Hyttinen

Lauantain avasi paikallinen Humpanpimputtajat, jotka vetivät omalla tyylillään hittikimaran rock-klassikoista Euroviisuhitteihin. Lauantaille bookattu Elokuu joutui peruuttamaan viime tingassa oman esiintymisensä sairaustapauksen vuoksi, mutta paikalle sunnuntain jatkobileisiin kiinnitetty Battle Beast hoiti pikapaikkauksen kunnialla.

Hyvin metallipitoiseksi muuttuneen lauantain yllättäjä oli Johanna Kurkela, joka otti taikurin ottein tunnin ajaksi koko yleisön haltuunsa. Monituhatpäinen yleisö kuunteli herkistyen Johannan ja taidokkaan trion setin eikä olisi millään meinannut päästää porukkaa pois lavalta. Kyseessä oli Kurkelan ensimmäinen varsinainen rokkifestivaaliesiintyminen koskaan ja hän totesikin tilanteen olevan aika jännä. Jälkikäteen fiilikset olivat huikeat.

Eläkeläiset onnistuivat taas tuhoamaan yhden syntetisaattorin siihen kuntoon, että tuubi pikaliimaa ei taida riittää paikkaamaan soitinta, mutta meininkihän on pääasia! Hyvä boogie jatkui myös hämärtyneessä illassa festivaalin päättäneen Nightwishin aikana. Ylväässä nahka-asussa yhtyeen keulilla loistanut Floor ja koko bändi nauttivat silminnähden esiintymisestä, joka oli Suomessa viimeinen pitkään aikaan. Yhtye vetäytyy ensi vuonna keikkatauolle, jonka on arveltu näillä näkymin kestävän aina vuoteen 2015 saakka.

Tällä viikolla vuorossa Oulu ja Qstock – raporttia luvassa ensi viikolla!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Heta musiikki

Tagit: amorphis battle beast elaekelaeiset festarit johanna kurkela klamydia kotiteollisuus Live metal nightwish rock sotkamon syke tapahtumat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: