Mitä kannattaa odottaa raskaalta levyvuodelta 2017?

Joitakin aikoja sitten päättynyt edellisvuosi oli varsin mainiota aikaa painavamman musiikin ystäville. Aikamoisen mainioita kiekkoja pihalle puskivat muun muassa Metallica, Sabaton, Opeth, Insomnium, Gojira, Moonsorrow, Ihsahn, Spiritus Mortis, Stam1na ja moni muu.

Mutta eipä se näytä kuluvakaan vuosi lainkaan kehnommalta, ainakaan lähtökohtaisesti. Katsotaanpa vähän, miltä orkestereilta on luvassa uutta musiikkia - ja miltä sitä on myös toivon mukaan luvassa.

Enimmäisenä tulee mieleen Rammstein, jonka edellinen studiolevytys "Liebe ist für alle da" ilmestyi vuonna 2009. Berliiniläiset ovat sen jälkeen julkaisseet livetaltiointeja - ja "Paris"-otsikon saanut uusi livepakettikin on pian luvassa -, mutta fanit toivovat kovasti myös uutta studioalbumia. Sellainen onkin ilmeisesti myös luvassa (ainakin jossakin vaiheessa), sillä Rammstein on tehnyt viime kuukausina uusia nauhoituksia.

Kovasti, todella kovasti odotettu on myös System Of A Downin uusi albumi. Amerikkalaisyhtyeen edellinen levykaksikko "Mezmerize" ja "Hypnotize" ilmestyi reilusti yli kymmenen vuotta sitten, joten SOAD-diggarien "puutostila" alkaa olla varsin huutava. Bändin rumpali John Dolmayan kertoi viime vuoden lopulla brittimedioille yhtyeen kirjoittaneen runsaasti uutta materiaalia, joten eiköhän se uusi SOAD-läpyskä sieltä jonakin päivänä ilmestyy.

Samalla viivalla on myös toinen amerikkalaisorkesteri eli Tool. Maynard James Keenan ja kumppanit julkaisivat edellisen "10 000 Days" -kiekkonsa vuonna 2006, joten siitäkin alkaa olla jo kuunkierto jos toinenkin. Tool on mystinen ja ilkikurinen ryhmä ja vaikka he ovatkin lupailleet uutta levyä niin sitä ei kannata odottaa henkeään pidätellen. Se tulee sitten kun se tulee.

Varsin mielenkiintoinen on tapaus nimeltään Immortal. Norjalaisyhtyeen entinen kitaristilaulaja Olve "Abbath" Eikemo lähti porukasta enemmän tai vähemmän ovet paukkuen, perustaen samalla oman Abbath-yhtyeensä. Jäljelle jääneet Immortal-herrat, kitaristi/sanoittaja Demonaz ja rumpali Horgh, ovat parhaillaan studiossa taltioimassa seuraajaa muutaman vuoden takaiselle "All Shall Fall" -albumille. Monelle fanille Immortal oli enemmän tai vähemmän yhtä kuin Abbath, joten Demonazilla ja Horghilla on paljon todistettavaa tulevalle levyllään... Odotamme siis jännityksellä, mitä tuleman pitää.

Suomalaisyhtyeiltäkin on luvassa odotettua materiaalia. Esimerkiksi Children Of Bodom, Stratovarius ja Amorphis eivät välttämättä ehdi julkaisemaan uusia levyjä kuluvan vuoden aikana, mutta Jari Mäenpään kipparoiman Wintersunin uusi pitkäsoitto on jo julkaisuvalmiina. Bändi käynnistää joukkorahoituskampanjan kuluvan kevään aikana ja "The Forest Seasons" -albumi on siis luvassa lähikuukausien aikana. Se seuraa vuonna 2012 ilmestynyttä "Time I" -albumia.

Eikä unohdeta myöskään Mastodonia, Arch Enemya, Memoriamia (yhtyeessä vaikuttaa entisiä Bolt Throwerin ja Benedictionin jäseniä), Beast In Blackia (ex-Battle Beast -kippari Anton Kabasen uusi yhtye), Soundgardenia, Morbid Angelia ja King Diamondia. Tai aika monta muutakaan...

Kategoriat: Timo MUSIIKKI

Tagit: Arch Enemy Beast In Black Immortal king diamond levyvuosi 2017 Mastodon Memoriam metallimusiikki Morbid Angel rammstein Soundgarden system of a down The Forest Seasons tool uutuuslevyt wintersun Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: