Gods Of Violence - Kreator tulee taas ja lujaa!

Thrash-suuruus Kreator aktivoituu niin uuden musiikin kuin kiertämisenkin saralla. Yhtye saapuu pian myös Suomeen!

Saksalainen thrash metal -legenda Kreator on taas aktivoitunut - suhteellisen pitkästä aikaa vieläpä. 80-luvun alkupuolella Essenissä perustetun yhtyeen edellinen pitkäsoitto Phantom Antichrist -nimittäin ilmestyi jo vuonna 2012, joten tammikuussa julkaistua "Gods Of Violence" -albumia on ehditty odottaa tovi jos toinenkin.

Mikä mukavinta, Kreator ei (taaskaan) petä vaan heittää raskaalle pelikentälle kivikovan levytyksen. Pieniä ihmeitä saa tapahtua, mikäli joku muu thrash-yhtye intoutuu kuluvan vuoden aikana samanlaiseen hurmokseen. (Samaan hengenvetoon täytyy kylläkin mainita, että amerikkalainen Overkill ja brasilialainen Sepultura ovat myös mukavissa liekeissä uusilla levytyksillään).

- Päätimme palata taas tuottaja Jens Bogrenin studiolle Örebrohon, sillä hän teki hienoa työtä kanssamme jo edellisellä levyllä, kertoo Kreatorin laulajakitaristi Mille Petrozza ja jatkaa naurahtaen:

- Ratkaisumme olikin täsmälleen oikea, sillä Jens piiskasi meidät huikeaan iskuun!

Tilaa kuvan "Gods of violence" rajoitettu versio yksinoikeudella EMP:ltä!

Petrozza ei liiemmin liioittele. "Gods Of Violencen" huippukohdat kestävät vertailun lähes minkä tahansa Kreatorin klassikon kanssa, eikä tuoreelle tulokkaalle ole eksynyt lainkaan huteja. Tarkistuksen voi aloittaa vaikkapa videobiiseistä "Gods Of Violence" ja "Satan Is Real".

- Valitsimme nämä kappaleet kahdeksi ensimmäiseksi videolohkaisuksi, sillä ne edustavat kaikkea sitä, mitä uusi albumimme tarjoaa: rankkuutta, aggressiota, melodioita ja tarttuvuutta. Lisäksi biisit ovat melkoisen erilaisia toisiinsa nähden.

Uuden pitkäsoiton lisäksi Kreator juhlii tänä vuonna 35-vuotista uraansa. Mitä Petrozza muistaa orkesterin alkuajoista?

- Mehän olimme aivan penskoja ensimmäisen levymme aikoihin! Kun Noise Records kiinnitti meidät talliinsa, en ollut vielä edes täysi-ikäinen, joten vanhempieni täytyi allekirjoittaa levytyssopimus puolestani. Lähdimme levyttämään Berliiniin ja minun piti saada siihenkin lupa, sillä Essen sijaitsee aivan toisella puolella Saksaa, kertoo Petrozza.

Uusi albumi ja tasavuosijuhla tarjoavat toki oivat syyt lähteä tien päälle - ja niin Kreator toki tekeekin. Sepulturan, Soilworkin ja Abortedin kanssa tehtävä Euroopan-kiertue saavuttaa Helsingin The Circuksen 10. helmikuuta ja Tampereen Pakkahuoneen heti seuraavana iltana.

- Olemme toki paiskanneet joitakin pistokeikkoja, mutta emme ole tehneet isoja kiertueita vähään aikaan. Tuskin siis maltan odottaa helmikuun alussa starttaavaa rundia, Petrozza hymyilee.

Kategoriat: Timo Haastattelut musiikki

Tagit: Gods Of Violence kreator Mille Petrozza Thrash metal Tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: