"Kallohonka"-sooloalbumi & uusia Korpiklaani -julkaisuja

Korpiklaani

Jonne Järvelä on kiireisenä soolohommissa ja Korpiklaani suunnittelee kahta julkaisua.

Suomen-keikkoja viime aikoina tehneen Korpiklaanin pomomies Jonne Järvelä julkaisee toisen sooloalbuminsa 28. huhtikuuta. Itse kipparin lisäksi "Kallohonka"-pitkäsoitolla musisoivat muun muassa Santeri Kallio ja Jan Rechberger (Amorphis), Natalie Koskinen (Shape Of Despair), Eero Haula (Oceanwake), Jussi Rautio (Battlelore/Lovijatar) sekä Yovan Nagwetch (Wabanag).

Orkesterin kokoonpanoa silmäillessä ei tarvitse paljon ihmetellä, miksi Järvelän soolobändi ei juurikaan keikkaile.

- Tosiaan, yksittäiset esiintymiset ovat mahdollisuuksien rajoissa, mutta kiertueisiin ei oikeastaan ole mahdollisuuksia. Kaikki ovat niin älyttömän kiireisiä omilla tahoillaan... Onneksi meillä ei toisaalta ole mitään paineitakaan esiintyä, joten teemme keikan silloin ja toisen tällöin, sanoo Järvelä.

- Jonne-yhtye onkin enemmän studioprojekti ja sellaisena se on aivan mahtava henkireikä. Tällä ryhmällä ei ole minkäänlaisia musiikillisia rajoituksia, joten ainoastaan biisin hyvyys ratkaisee - ei se, mitä genreä joku kappale sattuu edustamaan.

Järvelän ensimmäinen soolo "Jonne" ilmestyi vuonna 2014 ja sen äänimaailma oli uutta tulokasta riisutumpi.

- "Kallohongalla" vaikuttaa kokonainen yhtye, mutta "Jonne" syntyi vielä enemmän soolojuttuna. Toki ensimmäisellä albumillakin oli vierailijoita - näitä samoja taiteilijoita, joita kuullaan "Kallohongalla" -, mutta bändi oli vasta hiljalleen muodostumassa ensimmäisen pitkäsoiton aikoihin.

- "Kallohonka" saa myös jatkoa jonakin päivänä. Kolmannen levyn kanssa ei ole mikään kiire, mutta kädet syyhyävät jo nyt, kun pohdin seuraavia soolobiisejä. Kuten sanoin, tällä bändillä ei ole mitään rajoituksia, ja tämähän on aivan loistava tilanne tällaiselle luovalle ryhmälle.

Wikipedia sanoo: "Kallohonka on mänty, johon karhujen pääkallot asetetaan peijaisten jälkeen. Karhun luut haudataan puun juurelle. Kallot on yleensä laitettu puun keskivaiheille katsomaan itään. Yhdessä puussa voi olla usean karhun kallot. Kallohonka on voinut olla maailmanpuun symboli, ja nostamalla kallo puuhun on ajateltu palautettavan karhu taivaalle, josta se on syntynyt."

- Kun kirjoitin albumin eräänlaisen nimibiisin "Kallohongassa kotini", näin mielikuvissani kohtalokkaan kallon, joka roikkuu hyisen erämaan keskellä kasvavassa ikihongassa. Visio oli niin vahva, että se sopi hyvin jopa pitkäsoiton nimeksi.

Korpiklaani on luonnollisesti edelleen Jonne Järvelän pääbändi ja keväällä 2015 ilmestynyt "Noita"-albumi saakin seuraa ensi vuoden alussa.

- Tosiaan, kirjoitamme nyt uusia biisejä ja nauhoitamme levyn ensi syksynä. Se saapuu fanien ihmeteltäväksi sitten ensi talvena. Sinne on vielä aikaa, mutta kerrottakoon lohdun sanoja sen verran, että julkaisemme pitkään työstetyn livealbumin ja -dvd:n ensi syyskuussa!

Kategoriat: Timo musiikki Haastattelut

Tagit: folk-metal haastattelu Jonne Jaervelae kallohonka korpiklaani metallimusiikki Tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: