Choker-korut - täällä taas!

Ensin tulivat uudelleen muotiin ne muoviset "tatuointikorut" (katso allaoleva kuva), sitten choker-korut alkoivat näkyä muissakin materiaaleissa ja tyyleissä. Nyt näitä kaulaa kuristavia (ainakin minun kohdallani) koruja näkyy joka kaupan valikoimissa. EMP:n valikoimissa on tietysti kaikista cooleimmat merkit, kuten jo aikaisemmin pariin kertaan hehkuttamani The Rogue and the Wolf ja uutuus, Blackheart. Blackheart on minulle tuttu jo aikaisemmin ulkomaan matkoilta, etenkin Jenkkien reissuilta, kun olen käynyt Hot topic -kaupoissa.

Choker-korut ovat nyt cool

Choker-korut x 3

Lämpenin itse koruille hitaasti. Ehkä syynä oli se, että minun paksuun kaulaani ne ovat aina liian pieniä. Onneksi olen kekseliäs tyyppi, ja nykyään olen pidentänyt itse liian lyhyitä koruja esim. hakaneulojen avulla. True story. Näihin kuviin otin mallikseni pikkusiskoni Herneenverson, jonka kaulan solakkuus kilpailee joutsenten kanssa. HV on myös tottunut chokereiden käyttäjä ja suoranainen muotiguru, jopa minun mielestäni.

HV on näyttänyt minulle, miten choker-korut piristävät jopa muuten melko peruspaitaa tai arkista tyyliä. Itse mielsin korut aikaisemmin erityisesti alternative-tyyleihin kuuluviksi, kuten vaikkapa gootti-, rock- tai punk-univormuihin, mutta nyt aikani katseltuani ne näyttävätki neutraalimmilta ja sopivat myös esimerkiksi villapaidan kanssa, kuten HV tässä näyttää.

The Rogue and the Wolf Small Bison Skull Choker

HV:n kaulassa on jo mainittu muovinen tatuointikoru sekä The Rogue and the Wolfin Small Bison Skull Choker. Tässä näkyy myös, miten koruja voi yhdistellä ja sekoitella. Tässä alla vertailun vuoksi vanhempi kuva aikaisemmasta postauksestani, jossa yhdistin tämän samaisen Bison Chokerin Wildcatin perinteisempään kaulakoruun ja vielä korumaiseen harness brahan. Enemmän on enemmän, sanon minä. Tosin HV:n moderni eleettömyys toimii vähintäänkin yhtä hyvin.

The Rogue + The Wolfin Small Bison Skull Choker ja Wildcatin Gothic-kaulakoru

Blackheartin Moon choker on hieman massiivisempi kuin nämä kaksi muuta chokeria, mutta se edustaakin ehkä astetta rockimpaa otetta choker-muotiin niitteineen. Noita-viboja ja pastelligootti-väristyksiä siihen tulee kimaltelevasta kuusta. Koru sopii silti ihan perus-t-paidan kanssa, etenkin, jos olet yhtä cool kuin HV tässä.

Blackheartin uusi Moon choker

Korussa yhdistyy itse asiassa aika monta tämän hetken kuuminta juttua: choker-malli, hologrammi-pinta sekä juuri tuo noituuteen ja muuhun sellaiseen pakanatouhuun viittaava kuu-aihe. Niitit yhdistettynä näihin elementteihin syntyy aika kiva grunge-fiilis.

Itse pidän vikasta korusta eniten, sillä minun paksummassa kaulassani nuo ohuemmat choker-korut näyttävät hieman liian pieniltä. Toki yhdistelemällä muihin koruihin nekin toimivat, kuten kuvassa näkyy. Jos taas omistat siron kaulan, pienieleinenkin choker näyttää erittäin tyylikkäältä. Silloin ei myöskään välttämättä tarvitse käyttää näitä minun kikkojani, joilla pidennän korua. Viimeinen koru on myös vähän tilavampi, joten se ei kurista niin paljoa.

Chokereita voi myös tehdä itse. Olen nähnyt ainakin farkkukankaasta, pitsistä ja ihan vaan naruista tehtyjä koruja. Luovuus kunniaan!

 

Kategoriat: Ruki

Tagit: 90-luku arki arkityyli blackheart choker choker-korut kaulakorut Korut the rogue + the wolf tuotteet ysaeri | Pysyvä linkki

Jaa tuote: