Fanitus kolmella eri tavalla

Olen ennenkin hehkuttanut sitä, miten kivaa on, kun nykyään on tarjolla ihan kaikenlaisia fanituotteita, ei vain niitä perusbändipaitoja. Toki voi ajatella, että vaikkapa vaatemerkkiäkin voi fanittaa, mutta tämän postauksen aiheena on sarjojen, leffojen ja bändien fanitus. Keräsin tähän postaukseen muutaman lempiasioitani mainostavan tuotteen ja esittelen niiden avulla erilaisia fanitustyylejä perinteisestä kryptisempään.

Retrotyylinen fanitushuppari

Selkeä ja perinteinen fanitus

Selkeällä fanituksella tarkoitan sitä, että fanitettava asia ilmaistaan selkeästi ja niin, että nekin, jotka eivät asiaa tunne, tunnistavat, että kyseessä on fanituote. Ylläolevassa kuvassa oleva Star Wars -huppari on tällainen, sillä vaikka aivan kaikki eivät ehkä tunnistakaan The Empire Strikes Back -tekstiä, pienemmällä lukeva Star Wars pitäisi kyllä tietää. Se, että bändin (tai tässä tapauksessa leffan) nimi ilmoitetaan paidassa, on kaikista perinteisin fanituksen muoto. Huppari on muutenkin hauskan retrohenkinen, joten fanitustyyli sopii siihen hyvin.

Hupparinkin kanssa voi laittaa kunnon meikit <3

Hiukan tietoa vaativa fanitus

Logoa voi läiskiä myös muualle kuin paitaan, mikä tekee tuotteesta vähän vähemmän perinteisen, vaikka tunnistettavuus ei siitä muutukaan. Toinen fanituksen muoto on hiukan tietoa vaativa fanitus. Esimerkiksi näissä legginseissä ei mainita itse Star Warsia ollenkaan, joten niiden yhdistäminen kyseiseen leffasarjaan ei välttämättä käy kaikilta ihan heti. Toki minun mielestäni Darth Vaderin naaman tunnistamisen pitäisi kuulua melkein jo yleissivistykseen.

The Empire Strikes Back -legginsit ja täällä esittelemäni kengät

Legginsit ovat muuten korkeavyötäröiset, mikä on ainakin minun vartalonmallilleni ihanteellista! Lisäksi kangas on niin peittävää, että melkein voisin käyttää näitä housuina, tai ainakin jonkin läpinäkyvän pitkän paidan tai neuleen kanssa.

Legginsit yltävät vyötärölle asti!

Samaa semikryptistä fanitusta voi aistia muun muassa tässä takissa, jonka selässä on Wonderwoman-logo, mutta jota kaikki eivät välttämättä tunnista. Tosin logon tyyli on jo sellainen, että sen osaa yhdistää sarjakuviin ja tätä kautta sen merkityksen voi ainakin suurin piirtein päätellä.

Wonderwoman-takin esittelin tässä postauksessa

   

Fanit yhdistävä, kryptinen fanitus

Kolmas fanituksen muoto on sellainen, että fanituotteen tunnistaminen vaatii oikeasti asiaan perehtymistä. Tämä on hyvä tapa fanittaa sellaisille, jotka eivät halua käyttää perinteisiä fanitustuotteita, kuten selkeitä logoja tai bändin tai leffan nimiä ilmaisevia tuotteita. Tämä on myös paras tapa tunnistaa muut yhtä fanaattiset fanit ja bondata fanituksen kautta.

Etsi fanituote

Kuka löytää fanituotteen ylläolevasta kuvasta? Vinkki: se on ranteessa. Itselleni Harry Potterin maailma on niin tuttu, että jotenkin oletin, että Deathly Hallows -symboli olisi helposti tunnistettavissa. Kun käytin kuvassa näkyvää Deathly Hallows -rannekorua ja samaan aikaan YOLO-tekstillä varustettua ranneketjua töissä, kukaan ei kuitenkaan tajunnut vitsiä, koska tunnus ei ollut heille tuttu. Deathly Hallows -symboli onkin aika nerokkaasti keksitty: se on yksinkertainen ja kaunis, eikä sitä välttämättä tunnista, jos ei ole HP-fani. Tämän takia se onkin ovela keino fanittaa, puhumattakaan siitä, että koru on todella kaunis - voin käyttää sitä töissä ja jopa virallisissa juhlissa, eikä se silti ole mauton.

Entä kuka tunnistaa tämän paidan viittauksen?

Sunnydale High School!

Hahaa, kaikki Buffy the Vampire Slayer -fanit tajusivat tietenkin heti sekä Sunnydale High School -paidan että kädessäni olevan puutikun. Tämä todistaa, että perinteinen fanipaitakin voi vaatia tulkitsemista ja että fanituotteissa on aika paljon vitsejä. Tässä tapauksessa Sunnydale (Sunnyhell) High School tarkoittaa Buffyn koulua, ja S-kirjaimissa olevat väkäset ovat tietenkin vampyyrinhampaat! Tämä paita on niin ihana, etten kestä! En ole vieläkään nimittäin päässyt sarjasta yli, niin hyvä se on. Harkitsin pitkään tämän paidan ja tämän perinteisen Buffy-logolla varustetun paidan välillä, mutta saattaa olla, että tilaan vielä sen perinteisemmänkin fanipaidan. Buffy-faniutta ei voi olla liikaa.

Itse pidän kaikista kolmesta fanitustyylistä ja kun rupesin asiaa oikein pohtimaan, minulla on oikeastaan aika paljon jotakin fanittavia vaatteita. Parhaat fanituotteet ovat sellaisia, jotka voi integroida osaksi omaa tyyliä - kuten tuo Buffy-paita, jonka olen pukenut kellohameen kanssa, tai Deathly Hallows -koru, joka sopii tyylikkääseenkin menoon.

Kategoriat: Ruki

Tagit: buffy deathly hallows fanipaita fanittaminen fanituotteet harry potter Huppari Korut Legginsit sarjat star wars syksyn vaatteet tuotteet wonderwoman | Pysyvä linkki

Jaa tuote: