Myöhään fanituskelkassa!

Jumping late on to the bandwagon!

Jokainen on varmaan jossain kohtaa elämässään missannut jonkun ajankohtaisen fanituksen. No ei siinä mitään, sitä sattuu joskus, että missaa jonkun leffan tai sarjan mistä on hirveä hype päällä ja joka paikka täynnä. Joskus tili on sen verran miinuksella, ettei kykene lähtemään sinne leffaan tai elämässä niin kiire, että joku uusin sarja tai peli on mennyt ohi. Noh, ei siinä mitään.. Paitsi jos et halua kuulla spoileireita tai olla ihan ulkona keskustelusta tai vaan ihmetellä sen kaverin hypetystä, kun et itse tiedä mistä puhutaan.

Jos muuten kiinnostaa, niin asioita voi kuitenkin nykyään seurata mukavasti ja lukea postauksia, artikkeleita ja vaikka twiittauksia, niin jokseenkin on mukana ja kärryillä asioista. Mutta! Mitä jos olet ollut ihan sivussa kaikesta ja hyppäät mukaan intoiluun ihan liian myöhään! Alkuvaiheen hype on jo laskenut. Keskustelut on jo käyty. Asioista puitu ja vaikka huomattu syvempiä pointteja juonessa, näihin sitten syvennytty. Kaverit ei enää jaksa jauhaa, kun sitä innostunutta höpöttelyä on jo ollut ihan tarpeeksi. Tekisi mieli olla ihan pähkinöinä, mutta kukaan muu ei ole!! Kääääk!

Leffafanitus ja hype pari vuotta jälkijunassa

Näin kävi meidän kotona juurikin tässä hiljattain. Katsottiin jälkikasvun kanssa Disneyn Vaiana, kun se meni ohi silloin julkaisuhetkellä ja nyt ilmestyi sitten suoratoistopalveluihin. Sehän on ihan tajuttoman mahtava leffa ja musat ja kaikki! Ollaan kulutettu sitä erittäin ahkerasti, parhaimmillaan kolme kertaa päivässä. Kyllä, kolme kertaa katsottiin tuossa yksi päivä. Kyllä sen tunteen tietää melkein jokainen, etenkin jos on yhtään intohimoinen tämmöisissä, että joku asia, leffa, albumi, peli tai sarja on vaan niin mahtava, että haluat uppoutua siihen ihan kokonaan koko ajan!

Meillä on hommattu musat ja sitä kuunnellaan paljon, ne osaa jo ulkoa, selattu figuureja, suunniteltu cossiasuja mitkä olis kivoja ja miten niitä toteuttaa, teemasynttäreitä ja vaikka mitä! Harmittaa kun tätä ei voi sillä tavalla jakaa muiden kanssa, kun on vähän silleen ”vanha juttu” -fiilis ja muut on ne hypen vaiheet jo muualla läpi. Muistan kun kaupassakin oli Vaiana-sälää, mutta eipä ole enää. Ehkä niitä oli vuosi sitten vielä, mutta nyt täytyy tonkia netistä. Jos se alkuhuuma ja hype menee ohi, niin menee ohi myös se oheissälä. Joskus jotain löytää alelaarista, mutta näiden isompien viihdemaailman juttujen sälät ei kyllä sinne päädy. Kaikki erikoisemmat keräilyesineet on loppuunmyyty tai niitä kaupataan järkyttävään ylihintaan ebayssä.

Vähän jää sellainen yksinäinen viba, et missä kaikki muut höpöfanittajat on?!

Fanittajien aikaa

Toisaalta tässä kohtaa eletään aika hyvää aikaa kaiken fanittamisen, keräilyn, cossailun ja nörtteilyn kannalta. Voi alkaa innostumaan jostain 30v vanhasta leffasta ja ihan varmasti sille löytyy oma fanittajakuntansa jostain netin syövereistä, isompiin ilmiöihin on vieläkin helpompi hypätä mukaan, jos nyt miettii vaikka Harry Potteria. Aina löytyy vähintään samaistuttavaa keskustelua ja artikkeleita, mitä voi kaivella netistä. Faniroinaakin varmasti löytyy, jos sitä tarpeeksi haluaa. Keräilyjuttuja arvostetaan jonkin verran enemmän mitä joskus back in the days ja porukka ei niitä heitä menemään yhtä helposti, vaan niitä kaupataan. Kauppaaminen onnistuu mantereelta toisellekin, eikä vain paikallisen oman porukan parissa. Kuvia, musiikkia, julisteita, behind the scenes -matskua, dokumentteja ja muuta oheiskivaa löytyy todella paljon. Netti on sellainen mahtava superarkisto, kunhan vain lähtee penkomaan!

♥~ Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post Myöhään fanituskelkassa! appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: TV pelit leffat leffat-tv-pelit Sasetar

Tagit: fanittaminen fanituotteet sarjat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: