Conikirppis – edukkaita cosplay ja animelöytöjä

Conikirppikset

Erilaisten conien (lyhennys convention sanasta) eli tapahtumien kirpparit ovat tulleet useiden vuosien aikana hyvin suosituiksi! Etenkin Aasialaisen populaarikulttuurin, animen, mangan, ja cosplayn tapahtumissa kirpputorit ovat yleinen näky ja iso osa tapahtumaa. Näillä kirpputoreilla kävijät voivat myydä omia tavaroitaan ja ne kasataan työntekijöiden puolesta ryhmitettyihin pöytiin, jolloin ostajat voivat nämä helpommin löytää. Nämä conikirppikset ovat yksi suosituimpia kohteita tapahtumissa.

Tapahtumien conikirppis alueet ovat hyvä tapa saada tavara kiertoon. Nykyään on olemassa yhtä sun toista tyyliin tai asiaan rajattua facebook-kirpputoria ja nettimyyntisivustoja löytyy lukuisia. Näistä on kuitenkin joskus vaikea tavoittaa juuri sitä oikeaa tavaraa tai ostajaa. Kaikki käytettyä tavaraa netissä myyneet tietävät myös, ettei kaikki suju aina sulavasti. Joskus kaupat venyvät, peruuntuvat tai tuottavat jotain muuta ongelmaa. Tietenkin asiaan kuuluu myös ihan tuotteiden kuvaaminen, kuvien lataaminen, tuotekuvauksen kirjoittaminen ja esimerkiksi vaatteiden mittaamista. Conikirppiksellä tämä kaikki sujuu vaivattomammin, kun tuotteen vie vain paikalle, ostaja näkee ja pääsee näpertämään sitä ihan livenä ja tekemään ostopäätöksen. Tällaisessa monen samanhenkisen ihmisen kerääminen saman katon alle tuo myös juuri sen oikean ostajakunnan, jolloin tavara kiertää helpommin. Conihuumassa myös innostus ostamiseen nousee, yleensä aikalailla kaikilla ja jo tapahtumaan mennessä on otettu törsäysbudjetti valmiiksi matkaan. Myymällä hieman vanhoja juttuja, saa myös sitten lisää ostorahaa itselle.

Tavarat jaotellaan siis tyypin mukaan ja nämä on yleensä myös merkitty jonkinlaisin opastein conikirppikselle. On omat pöydät suomenkieliselle mangalle ja sarjakuvalle, samoille englanninkielellä, figuureille, peleille, kirjallisuudelle ja lehdille, pehmoleluille, peruukeille, cossiasuille ja katumuodille, laukuille, leffoille ja sitä rataa. Yleensä nämä pidetään myös kohtuullisen samoilla paikoilla eri vuosina, jotta tapahtumakävijän on helpompi kaikki löytää tutuilta paikoilta myös seuraavalla kerralla.

Vinkkejä conkirppis-myyjälle!

  • Ilmoita tavarasi ajoissa! Tiedot myytävistä kerätään ennen tapahtumaa conikirppis-tietokantaan, joka suljetaan yleensä viikko ennen tapahtumaa.
  • Käy useaan kertaan läpi hyllyt ja vaatekaapit ja kerää kasaan myytävät tavarasi. Ne on näin helpompi listata.
  • Lue hyvin ja noudata conikirppis-sääntöjä!
  • Jonota kirppikselle hyvissä ajoin tapahtuman alussa.
  • Käy tapahtuman aikana järjestämässä tavaroitasi, sillä pöydät sotkeentuvat.
  • Pidä mukana lista myytävistä tavaroistasi.

Vinkkejä conikirppis-ostajalle!

  • Varaa mukaan käteistä, conien kirppareilla ei käy kortit.
  • Conikirppis on suosittu osa tapahtumaa, joten jonossa on monta muutakin shoppailijaa. Varaa jonotusaikaa ja käyttäydy nätisti kirppistilassa ketään jyräämättä.
  • Ota mukaan oma kangaskassi, jolloin ostokset kulkevat hyvin mukana tapahtuman ajan.
  • Monesti conien lopussa hylätyt kirppiskamat jätetään kaikkien otettavaksi.

Mukavaa kirppistelyä!

♥~ Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post Conikirppis – edukkaita cosplay ja animelöytöjä appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: pelit leffat-tv-pelit Sasetar leffat

Tagit: MUSIIKKI Special TV anime cosplay manga tapahtumat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: