Preacher - tv-sarja, joka on mahtava kunnes...

... luet sarjakuvan. Klikkiotsikot ftw! Tiesin, että Walking Deadista tutun AMC:n uusin hittisarja, Preacher, perustuu sarjakuvaan. Ajattelin kuitenkin kaikkien oman elämänsä Sarjakuvahemmojen (Comic Book Guy) kiusaksi tehdä tällä kertaa päinvastoin, eli katsoin ensin koko ykköstuotantokauden, ja tutustuin vasta sen jälkeen itse Preacher - sarjakuvaan. Ja suosittelen tätä metodia myös kaikille muille, jotka eivät ole sarjaan tutustuneet! Näin saat näppärästi hyvän tv-sarjan ja vielä paremman sarjakuvan - kuin suoraan niksipirkasta! Te, jotka jo tiedätte ko. sarjan: Hyvä. Voitte siirtyä ostamaan fanituotteita (because it's awesome) ja te jotka ette vielä ole tietoisia: Jatketaan!  

Tämän kuvan perusteella kyseessä on erittäin asiallinen ja hillitty sarja (Spoiler alert: ei ole)  Preacher - juliste

 

Raju, rujo ja rivo Preacher

Lyhyesti tiivistettynä Preacher, nimi, joka on jotenkin todella mieleenpainumaton ja helposti sekoitettavissa oleva nimi, kertoo Texasilaisen pikkukylän paikallisesta pastorista, Jesse Custerista, joka saa haltuunsa demoniset voimat. Tämä lähtee entisen naisystävänsä Tulipin ja uuden bestiksensä Cassidyn, irlantilaisen vampyyrin, kanssa kiertämään jenkkejä. Tai no, sarjakuvassa lähdetään, tv-sarjassa ensimmäinen tuotantokausi loppuu siihen kun kolmikko istuu autoon. Mikään Guardians of the Galaxy ei ole kyseessä ensinkään, vaan sarja sisältää todella härskiä, raakaa ja jopa groteskia tapahtumaa, huumoria ja dialogia. Musta huumori leviää ja päitä irtoaa, mikäs sen mahtavampaa? Sarja osaa useaan otteeseen yllättää sen välinpitämättömyydellä katsojan hyvinvointia tai yleisiä normeja kohtaan, ja sekös vasta on koukuttavaa. On toki myönnettävä, että muutamassa kohdassa tv-sarja lähtee ihan laukalle ja käsikirjoittajat oikovat mutkia, mutta pääosin juoni pysyy käsissä. Voisipa jopa sanoa, että Jumalan kämmenellä.

Nimi Arseface ja kaverin ulkomuoto kuvaavat hyvin sitä, millaisella vakavuudella sarjassa suhtaudutaan asioihin.  Arseface - FunkoPop!

Hidasta vai nopeaa Preacheria, sinä päätät

Ja tosiaan, koska ensimmäinen tuotantokausi kulutetaan tuossa pikkukylässä sen pieniä asioita selvittäen ja tehden katsojalle selväksi, mistä on kyse, voi sanoa että Preacher tv-sarja on huomattavasti hidastempoisempi. Sarjakuva luottaa siihen, että pysyt kärryillä. Tv-sarja ottaa muutenkin aika paljon vapauksia kerrontansa ja tapahtumiensa suhteen, ja ykköskausikin sisältää elementtejä, jotka tulevat sarjakuvassa vasta myöhemmin mukaan. Tv-sarjan rytmi ja rakenne onkin oikeastaan rakennettu todella kummallisesti, koska uskoakseni sarjakuvan suora mukaileminen olisi tuottanut vähintäänkin yhtä hyvän tuloksen. Sarjakuvan ensin lukeneesta saattakin helposti tuntua, että liikaa muutoksia on tehty. Toisaalta jos katsoo ensin tv-sarjan, niin Preacher sarjakuva tuo mukavasti lisämaustetta ja syvyyttä jo entuudestaan tuttuihin hahmoihin ja tapahtumiin. Mielestäni kuitenkin sekä tv-sarja, että sarjakuva ovat omalla tavallaan loistavia, yhdessä ja erikseen, joten valitse mieleisesi formaatti tai parhaassa tapauksessa molemmat ja anna mennä! Preacher is coming!

Ps: Sarjakuva on parempi.

Ja nyt tästä vielä se paljon puhuttu fanituote matkaan. You WILL wear this.  Preacher - t-paita

 
"I am. That is the only answer you need." - Teemu Michael
 

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: AMC Arseface Cassidy LEFFAT, TV & PELIT Preacher Texas Tulip Vampyyri Walking Dead | Pysyvä linkki

Jaa tuote: