Tammikuu - uusia alkuja ja kohti valoa!

Joulu ja uusivuosi ovat ohi, ja nyt on aika keskittyä kaikkeen kivaan, mitä tammikuu (ja kevät!) tuo tullessaan. Tammikuu on samalla tavalla uuden alun aikaa kuin syksykin. Kevätlukukaudet alkavat kouluissa, sarjoihin ilmestyy uusia jaksoja, aletaan valmistautua seuraavaan vuodenaikaan... Syksyllä tietysti laskeudutaan talveen, tammikuussa kevääseen. Valo enenee ja ainakin tämä bloggaaja alkaa heräillä talviuniltaan. Edes tammikuun pakkaset eivät voi pilata fiilistä!

Asusteina neuletakki, vyö ja nilkkurit

Tammikuu ja pakkoilot

Valon määrä ei oikeasti muutu niin radikaalisti joululoman aikana, että sen huomaisi näin isona piristymisenä verrattuna joulua edeltävään aikaan. Valo on kuitenkin osa sitä. Myös loma ja lepo vaikuttavat (ja joulustressin purkautuminen). Tietysti myös tieto siitä, että jokainen hetki kuljetaan oikeasti valoa ja kesää kohti. Koska osa piristymisestä on tietoista asenteenmuutosta, ajattelin tehdä teille pienen listan asioista, joista iloitsen ja innostun nyt.

Uudet sarjat ja erityisesti Uusi Sherlock -jaksot

Monien sarjojen uudet jaksot alkavat tammikuussa. Tammikuu 2017 on hyvää aikaa erityisesti Sherlock-faneille. Kaksi jaksoa on jo ulkona ja kolmatta odotellaan. Itse en aluksi suostunut katsomaan koko sarjaa, sillä kuvittelin sen olevan suunnattu enemmän pikkusiskojeni ikäiselle katsojakunnalle. Asiaa ei auttanut siskojeni Benedict Cumberbatch -fanittaminen. Joskus kuitenkin kipeänä vihdoin sain katsottua sarjan ja jäin koukkuun. Suosittelen sitä kaikille, jotka eivät vielä sarjaa ole katsoneet - Netflixissä ainakin näkyvät kaikki jaksot, uudetkin.

Tästä oikeastaan sain löyhästi tulkitun innoituksen kuvien asuun. Mekon kuosi ja puna-vihreät ruudut ovat superbrittiläisiä, ja mustien asusteiden sijasta yhdistin mekkoon tummanvihreää ja punaisenruskeaa. Tätä voisi kutsua ehkä talvi-pinupiksi. Mekko on Dolly and Dottyn puuvillainen Tartan Dress. Kengät ovat Refreshin Glossy Boot -malliset, värissä burgundinpunainen.

Puuvillainen mekko on arjen pelastaja

Perusmeikki ja melko vakava ilme

Appelsiinit

Tämä on pieni ilonaihe, mutta tammikuussa saa parhaat, mehukkaimmat ja makeimmat appelsiinit. Syön aina alkuvuodesta koko vuoden edestä C-vitamiinia. Sitten muistelen haikeasti oikeasti hyviä appelsiineja koko loppuvuoden.

Keskisormen näyttäminen laihdutuspuheille

Tammikuuta ja syksyä yhdistää vielä eräs seikka: molempina aikoina kohkataan laihduttamisesta. Lehdet jakavat vinkkejä miten päästä eroon kesä- tai joulukiloista, kuntosalit täyttyvät ihmisistä ja selleri myydään loppuun. Luulisi, että painonpudotus koskee vain itseä, mutta jotenkin tällaisina aikoina kiloista tulee yhteinen asia. Ihan hyvähän se on tehdä korjausliike joulukuun mässäilyjen ja pikkujoulukauden juominkien jälkeen, mutta ärsyttää se tapa, jolla painonpudotusta tuputetaan. Jo joulupäivänä näin ensimmäiset "yök mikä joululäski olenkaan, nyt salille!" -postaukset Instagramissa. Yh. Ei kiitos.

Vielä ärsyttävämmäksi homman tekee se, että ostin itsekin juuri salikortin. Syy tälle tosin on muu kuin laihdutus - puolisentoista vuotta sitten rikoin toisen nilkkani nivelsiteet ja nilkka jouduttiin leikkaamaan. Nyt syksyllä huomasimme hierojan kanssa, että jalkoihini on tullut virheasentoja - nilkkani ojentuvat itsestään ja ovat muutenkin ihan kellallaan, minkä seurauksena polvet ovat taittuneet hieman sisäänpäin ja tämä johtaa koko loppu-Rukin vinouteen. Päätin, että kun pääsen asettautumaan uuteen kotiini, yritän tehdä jotakin asialle. Ikävä kyllä asettautuminen sattui samaan aikaan tammikuun kanssa, ja nyt sali on jatkuvasti ihan täynnä! Hyvä puoli on, että aloitusmaksun sai alennuksella.

 

Näiden asioiden lisäksi olen viime aikoina ollut tyytyväinen uuteen kotikaupunkiini Helsinkiin. Se toisaalta ei liity erityisesti tammikuuhun, joten en listaa sitä nyt tähän. Tammikuun iloihin voisi lisätä haaveilun etelänmatkoista ja aurinkorannoista, vaikka ne eivät taida ihan vielä ollakaan ajankohtaisia. Pääasia on, että pitää yllä positiivista mieltä! Eivätkä aurinkolampun edessä hengaaminen ja hedelmäinen drinkki kädessä taida ainakaan haitata.

Kategoriat: Ruki emp_ja_verkkokauppa

Tagit: dolly and dotty EMP +++ Fiftarimekko kengaet mekko nilkkurit Refresh tammikuu | Pysyvä linkki

Jaa tuote: