Rooma, helle ja sopiva kaupunkipukeutuminen

Lupasin kertoa teille hieman lisää reissustamme Roomaan. Kaupungista on kerrottu niin paljon, että tuskinpa minulla, perusturistilla, on mitään olennaista siihen lisäämistä. Tässä kuitenkin  joitakin hyödyllisiä pohdintoja vaatetuksesta, jos aiotte lähteä Roomaan pahimpaan helleaikaan. Matkustusaikaamme Rooma oli juuri selvinnyt Lucifer-helteestä (josta kirjoitettiin Suomenkin iltapäivälehtien lööpeissä sanankääntein ”Luciferin kostea häntä hyväilee Suomea”), mutta vaikka paikallisten mielestä helle oli helpottanut, ei meidän erityisen viileän kesän suomalaiskehomme olleet tottuneet yli 30 asteen lämpötilaan ollenkaan.

Roomassa

Ikuinen kaupunki, helle ja MRV

Rooma oli tietenkin aivan uskomaton kaupunki ja nähtävyydet hienoja. Oli aika siistiä nähdä ne omin silmin, sillä kuvissahan niitä on nähnyt jo alakoulusta asti. Hirveä käveleminen ympäriinsä oli kuitenkin aika rankkaa helteellä. Kaiken lisäksi pitää ottaa huomioon siveellisyys, jota kaupungissa, jossa on joku kirkko joka kulmalla, vaaditaan. No en ehkä Suomessakaan kulkisi missään bikineissä ympäriinsä, mutta silti, esimerkiksi Vatikaanissa piti peittää olkapäät ja lisäksi ohjekyltissä ainakin kiellettiin minihameet ja shortsit. Toisaalta taas aika moni oli liikkeellä shortseissa.

Miten sitten pärjäsimme helteellä? Huomasin, että kuvassa näkyvä huitula eli tuollainen hartiahuivi oli aika kätevä. Sen sai peittämään paheksuttavat olkapäät, se suojasi auringolta, sen pystyi taittelemaan turbaaniksi ja samaan aikaan se oli kuitenkin viileä. Ihan pelkkiä bikineitä en silti sen alla käyttänyt, paitsi puistoon poiketessamme. Kuvat ovatkin St. Angelin linnoituksen puistosta.

Kuuma Rooma

Ikuinen kaupunki oli hirveä pätsi

Bikinit ovat Urban Classicsin. Niiden lisäksi minulla on Dancing Daysin kissamaiset aurinkolasit, jotka tulivatkin tarpeeseen. Silmäni ovat aika herkät auringolle, ja pidin laseja käytännössä koko reissun ajan liimattuna päähäni. Näin samanlaiset jollakin naisella bussissa. Tästä päättelin, että koska Italia on muodin mekka ja siis kaikki italialaiset naiset tyylin jumalattaria, on minun itsenikin oltava aika tyylikäs. Myös käytännön syistä käyttämäni aurinkohattu sopi laseihin. Hattu suojasi auringolta paitsi pääni, myös silmäni ja ihoni – ja näytti tietenkin kivalta.

Muuten en ehtinyt oikein edes miettiä vaatteita, vaikka olin pakannut laukkuni matkaan niin huolella. Olin myös suunnitellut ottavani vaikka kuinka paljon kuvia, ja kyllä otinkin, mutta en oikeastaan itsestäni – olin niin hikinen koko ajan!

En päässyt hirveästi käyttämään korkkareitani. Onneksi näissä kuvissa eivät näy kenkäni, sillä ne olivat käytännön sanelemat mustat lenkkarit. Myös sukkia oli pakko käyttää. Fiksuja kenkiä ja sukkia kai voisi käyttää myös tyylikkäästi, mutta minä ajattelin vain sitä, että jalkojani ei särkisi ja että ne eivät hikoilisi aivan niin pahasti, että haisisin metrossa.

Eräs toinen helteen aiheuttama ongelma oli yhteen hinkkaavat reidet. Se on aika rasittavaa. Edes deodoranttikikka (miesten geelimäistä Rexonaa sisäreisiin) ei toiminut, niin kuuma oli. Siispä hameet olivat aikalailla out, jos niiden alle ei pukenut shortseja. En tosiaan halunnut yhtään ylimääräistä vaatekerrosta ylleni, joten loma kului melkein kokonaan shortseissa.

Nyt ajatukseni helteestä ja vinkkini siinä pärjäämiseen kuulostavat ehkä siltä, että valitan koko lomasta. Sitä en missään nimessä tee! Rooma oli ihana kaupunki ja minulla oli maailman paras matkaseura. Ruoka oli ihanaa, samoin viini. Maisemat olivat kauniita, auringonlaskut hotellin kattoravintolan pöydästä jotain uskomatonta ja hotellin kylpyamme oli ahkerassa käytössä. Liikkuminen sujui hyvin. Mitään ei varastettu emmekä kokeneet uhkaavia tilanteita. Siis kokonaisuudessaan oli aivan mahtava loma. Kannattaa käydä Roomassa, jos tulee tilaisuus. Älkää silti ehkä menkö elokuussa.

Pus pus,

___miss ruki ver

pixelstats trackingpixel

The post Rooma, helle ja sopiva kaupunkipukeutuminen appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: emp_ja_verkkokauppa Miss Ruki Ver

Tagit: EMP +++ tuotteet Aurinkolasit bikinit dancing days lomatyyli matkatyyli pohdintaa rooma Uimapuku | Pysyvä linkki

Jaa tuote: