Tulevien metallilevyjen katsaus, viikko 44/2017

Terveexi!

Niinhän siinä pääsi käymään, että tälle viikolle ei uusien levyjen viikkokatsausta syntynyt, allekirjoittanut kun viikolla ehti hakemaan Englannista festareilta oikein aimo miesflunssan. Varsinkin naiset sen tietävät, että mitäänhän ei miesflunssassa voi miespolo tehdä, koska kuolema tulloo ja jos oikein huonosti käy, niin ei edes tule. No, joka tapauksessa: otamme vahingon pikapikaa takaisin, ja teemme ensi viikon tarjonnasta parikin katselmusta!

Huikataan nyt kuitenkin yhdestä, ehkä yllättävästäkin, tänään ilmestyvästä lättysestä ensin…

ANGEL NATION: ”Aeon” – ilmestyy 27. lokakuuta

Nightwish-Tuomaksen pikkuserkku Elina Siirala, joka nykyisin laulaa myös norjalais-saksalaisessa Leaves’ Eyesissä, on tämän aikaisemmin EnkeliNation-nimellä tunnetun brittiyhtyeen tähti.

”Aeon” on yhtyeen toinen albumi, ja homman nimi on sinfoninen, klassisella sopraanolla laulettu melodinen metalli. Elinan äänensävy ja vähän kappaleetkin tuovat mieleen erään 1990-luvun lopussa kovaa vauhtia Itä-Suomesta maailmalle ponnistaneen yhtyeen. Sen verran Elina levyllä säkenöi, että musikaalisuus taitaa olla tuossa suvussa jonniin sortin sukuvika… Yhtyeen nimi kannattaa laittaa korvan taakse!

… ja sitten itse asiaan eli marraskuun ensimmäisenä perjantaina ilmestyviin ryminöihin!

RAM: ”Rod” – ilmestyy 3. marraskuuta

Päätä seinään! ”Rod”-pitkäsoitolla kaikki vaikutteet 1980-luvun tältä puolelta ovat ankarasti kielletty. Ruotsalaisessa Ramissa haisee varsitennarit, farkkuliivit, niitit ja kaukainen 80-luku! Kuvittele varhaisen Metallican nuoruuden intoa räiskyvä speedmetalli: jatkuva taitojen ylärajoilla soitto, nuoruuden vimmalla tilutetut kitarat, miltei sekavuuteen saakka orgaaniset luomusoundit ja kuin nuoren James Hetfieldin kurkku ruvella huudetut lauluosuudet! Aito meininki! Evil Heavy Metal!

BEAST IN BLACK: ”Berserker” – ilmestyy 3. marraskuuta

Korkeajännitys kuulemma joskus ammoin iski kuin miljoona volttia. Battle Beastin taakseen jättänyt Anton Kabanenpa iskee kuin mijoona Korkeajännitystä! Ja nyt sitten lähteekin sillä tavalla, ettei tukka mukana pysy: ”Berserker” on – koristelematta ja liioittelematta – vuoden 2017 kovin suomalainen hevilevy.

Yhtyeen kreikkalaisvahvistus, Wardrumista pestattu vokalisti Yannis ”Jänis” Papadopoulos laulaa levyllä ainakin kolmella eri soundilla (joista yksi on kuin nainen laulaisi!) ja Kabanen & Udo Dirkschneiderin nostalgiapumpun leveän pöydän äärestä Beast In Blackiin lähtenyt Kasperi Heikkinen raapaisevat ilmoille sellaiset tuplakitara-tiluinfernot, ettei moisia ole suomalaisilla heavy metal -levyillä kuultukaan!

Nyt vain odotellaan, missä vaiheessa Beast In Black saa kenkää kuluvalta W.A.S.P.:in lämmittelykiertueeltaan – sitä ei nimittäin taida Musti Laittomalla hermo kestää, jos joka ilta tulee nuoremmilta kuokkaan…

”Berserker” on kovin levy, joka Judas Priestiltä on jäänyt tekemättä!


Lisää ensi viikon pauketta keskiviikkoon mennessä!

pixelstats trackingpixel

The post Tulevien metallilevyjen katsaus, viikko 44/2017 appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: emp_ja_verkkokauppa Marko Ollila musiikki

Tagit: EMP +++ tuotteet Tuotteet Verkkokauppa Angel Nation Beast In Black CD-Levyt RAM Tulevien metallilevyjen katsaus | Pysyvä linkki

Jaa tuote: