Ihanan upea Violet Evergarden!

Violet Evergarden

Jos seuraat animeskeneä, pidät animaatiosarjoista tai iltaisin rentoudut Netflixin äärellä, voi nimi Violet Evergarden kuullostaa tutulta. Kyseessä on Kyoto Animationin uusi sarja, joka on pyörinyt vuoden alusta Netflixissä ja uusia jaksoja tippuu yksi per viikko.

Mistä hypetys?

No mutta uutta animea puskee jatkuvasti, mikä tässä on niin erikoista? No ensinnäkin se on huikeaa, että Violet Evergradren -tarina on ensimmäinen Kyoto Animation Awardsien pääpalkinnon voittaja novelli-kategoriassa vuonna 2014. Tämä meinaa sitä, että näissä awardseissa kukaan muu ei ole aiemmin voittanut pääpalkintoa missään kategoriassa! Sarjat ovat saaneet toki kunniamainintoja, mutta pääpalkinto rapsahti ensimmäisenä Violet Evergarden -novellille ja se pääsi Kyoto Animationin tuotettavaksi.

Tätä sarjaa on odotettu ja kauan! Ensimmäiset informaation sarjasta annettiin noin vuosi takaperin ja siitä asti kovimmat intoilijat ovat olleet kuin muurahaisia pöksyissä. Itse pääsin sarjasta tietoisesti vasta myöhemmin viime vuonna, mutta oi että kuinka trailerin nähtyäni olin jo ihan myyty!

Violet Evergarden on myös siitä erikoislaatuinen animesarja, että siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa, kenelläkään! Internetin ihmeellisen maailman syövereistä jonkun tällaisen varmasti saisi kaivettua, mutta pitäisi kyllä kaivaa todella syvälle. Tänä ihmeellisenä aikakautena, kun jokainen voi ilmaista mielipiteensä ja pahoittaa mielensä tai muuten vain puhua pahaa ihan mistä vaan. Jotkut tekevät tätä ihan tarkoituksella, eli tuottavat inhottavaa kränää mistä tahansa sitä saavat aiheutettua. Palatakseni aiheeseen, tästä pitävät kaikki, oikeasti KAIKKI!

Tarinan ydin

Ilman isompia spoilauksia raotan hieman mistä tarina kertoo. Tarinan keskipisteessä on 14-vuotias Violet Evergarden, joka on ihmiseksi (aluksi luulin häntä trailerin perusteella robotiksi) hyvin tunteeton ja ilmeetön. Tarinan maailma on selkeästi länsimaalainen ja sisältää vahvasti fiiliksiä ensimmäisen 1800- ja 1900-lukujen taitteesta sekä ensimmäisestä maailmansodasta. Maailma on kuitenkin täysin omansa, eikä sijoitu mihinkään todelliseen paikkaan. Tässä maailmassa Violet Evergarden on entinen sotilas, majurin työkalu, joka on oppinut vain noudattamaan käskyjä. Violet ei ymmärrä muiden ihmisten tunteita, mutta nyt sodan päätyttyä hän haluaa ymmärtää.

Tarina on selkeästi kasvutarina ja sijoittuu Violetin elämän taitoskohtaan. Tässä selkeästi annetussa asetelmassa seurataan Violetin kasvamista aikuisemmaksi ja löytämään inhimillisyytensä. Olen kuullut, että se millä tavalla Violet kasvaa ja miten tarina on kirjoitettu, tekee juuri tästä niin erikoisen. Usein tällaisissa kasvutarinoissa päähahmo kasvaa kokemistaan tilanteista ja asioista, mutta Violet Evergarden kasvaa muiden kokemuksista, ei omistaan.

Trailereista ja sarjasta päätellen Violet kohtaa tarinassa erilaisia henköitä, jotka jokainen saavat hetkensä tarinan keskipisteessä. Nämä kaikki hahmot ovat uusia ja kuin tyhjiä sivuja sekä katsojalle että Violetille. Hetken kuluttua uuden hahmon tarina ja tunteet avautuvat niin katsojalle kuin Violetille, jolloin sarjan katsoja päsee kokemaan samoja tunteita kuin ihmisenä kasvava Violet. Hän työskentelee Auto Memory Doll:ina, eli henkilönä, tai nukkena kuten sarjassa heistä puhutaan, joka kirjoittaa kirjeitä ihmisille. Tässä maailmassa kaikki ihmiset eivät osaa kirjoittaa, mutta asiakkaat myös käyttävät Auto Memory Doll:eja tulkitsemaan tunteensa ja välittämään ne vastaanottajalle. Työ tuo omat haasteensa ja seikkailunsa tässä kasvutarinassa.

Silmäkarkkia

Ensimmäisenä sarjaan tutustuessani kiinnitin huomiota visuaaliseen puoleen ja animointiin. Hahmojen liikkeet ja kuvakulmat tuovat mieleeni vanhemman tyylisen animen, eli enemmän kaksiulotteista verrattuna nykyajan usein käytettyyn tyyliin, missä sarjan maailma vaikuttaa kolmiulotteiselta kameran kuvakulman liikkeiden vuoksi. Violet Evergarden on silmäkarkkia monessa suhteessa, esimerkiksi animoinnissa, sillä kaikki liikkuu kauniisti kuin elegantti tanssi. Hiukset, käden liikkeet..kaikki on toteutettu kuin unelma.

Hehkutampa vielä hieman, sillä Violet Evergarden ihastuttaa kauniin tarinan lisäksi visuaalisella kauneudellaan. Sarja on henkeäsalpaava, yhdellä ystävälläni jopa tuli kyyneleet ensimmäisen jakson kohdalla. Tarina tuo esille hyvin erilaisia tunnetiloja, joita tukee täydellisesti piirtotyyli. Nämä kaksi kulkevat upeasti käsi kädessä ja nostavat Violet Evergardenin todella korkealle tasolle. Sarjassa näkee paljon yksityiskohtia, mutta juuri sopivasti, että katsoja osaa kohdistaa huomionsa siihen tarkoitettuun paikkaan. Taustat ovat suoraa julistemateriaalia ja kaikki värit ja sävyt toimivat harmoniassa keskenään. Maailmasta tulee jopa hieman steampunk-vivahteita ja muutoinkin tarinan eräänlainen rauhallinen menneen ajan fiilis vie mennessään täysin Violet Evergarden -haaveilukuplaan.

Pieni random ajatus: maailma on selvästi länsimaalainen, mutta hahmot syövät japanilaista ruokaa! x)

Muuta en osaa sanoa, kuin että katso Violet Evergarden!

..ihan oikeasti..katso Violet Evergarden! ^_^

♥~ Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post Ihanan upea Violet Evergarden! appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: leffat-tv-pelit Sasetar

Tagit: EMP +++ animaatio anime sarjat steampunk | Pysyvä linkki

Jaa tuote: