Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos ...uudelleen!

Apocalyptica 2016

Apocalyptica teki näyttävän paluun kohti juuriaan - tarjolla on melkoista mannaa sekä suomalaisyhtyeen että Metallican ystäville!

Apocalyptica julkaisi (monellakin tavalla) klassisen debyyttilevynsä uudelleen. Kaksikymmentä vuotta sitten alunperin ilmestynyt "Plays Metallica By Four Cellos" saapui markkinoille uudemman kerran perjantaina 22.7.

Apocalyptica Plays Metallica by four cellos (Remastered 20th Anniversary Edition). Yksinoikeudella EMP:ltä saatavana myös paita+levy-setti!

"Plays Metallica By Four Cellos" on eräs kaikkien aikojen tunnetuimmista suomalaista rockjulkaisuista. Yli miljoona kopiota myyneestä albumista on sanottu muun muassa seuraavaa: "Tämä instrumentaalinen, selloilla soitettu teos, muutti käsityksen metallimusiikin ulottuvuuksista pysyvästi. Samalla Apocalyptica loi aivan uuden musiikkigenren yhdistäen klassiselle musiikille ominaisen instrumentin, sellon, metalli- ja rockmusiikkiin."

Tällä kerralla myös vinyylinä julkaistu "Plays Metallica By Four Cellosin" uusi versio sisältää kolme tuoretta Metallica-coveria, jotka tottelevat nimiä "Battery", "Nothing Else Matters" ja "Seek & Destroy". Ensin mainitun musiikkivideo löytyy alta:

Apocalyptica-miekkoset ystävystyivät Metallican herrojen kanssa jo ensilevynsä aikoihin - siis jo kaksikymmentä vuotta sitten.

- Metallican kundit olivat melkoisen vaikuttuneita ensilevystämme ja hehän kutsuivatkin meidät sitten soittamaan Helsingin Jäähalliin marraskuussa 1996. Siellä me vedimme loppuunmyydyn Metallica-yleisön edessä ja kyllähän se tahtoi vähän jännittää... Olimme kuitenkin esiintyneet vain muutaman kerran julkisesti ennen tätä isoa jäähallispektaakkelia, naurahtaa sellisti Paavo Lötjönen.

Ensimmäisen yhteisiltaman jälkeen Apocalyptica on tehnyt paljonkin yhteistyötä amerikkalaislegendan kanssa. Paras esimerkki taitaa olla tämä: kun Metallica täytti kolmekymmentä vuonna 2011, yhtye kutsui Apocalyptican juhlimaan kanssaan San Franciscoon.

Videomateriaalia löytyy täältä:

- Se oli aivan käsittämätön kokemus! Soitimme Metallican kanssa muun muassa "Nothing Else Mattersin" ja jengi hoilasi tietenkin mukana niin sanoja kuin melodioitakin... Ei sitä iltaa voi mitenkään unohtaa!

Apocalyptica lähtee myös "Plays Metallica By Four Cellos" -kiertueelle. Ensi vuonna on luvassa täysimittainen Euroopan-rundi, johon sisältyvät myös seuraavat Suomen-esiintymiset:

19.04. Helsinki, Finlandia-talo 20.04. Tampere, Tampere-talo 21.04. Kuopio, Musiikkikeskus

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: apocalyptica heavy metal metallica metallimusiikki Paavo Loetjoenen Plays Metallica By Four Cellos sello Tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: