Black Sabbath lopettaa?

Onko raskaan rockin kantaisä saapunut viimeiselle portille?

Black Sabbath

Monet raskaan rockin klassiset artistit ovat viime vuosina "yrittäneet" päättää uransa. Muun muassa The Scorpions ja Judas Priest tekivät jo mittavat jäähyväiskiertueet, mutta molemmat yhtyeet ovat sittemmin peruneet lopettamisensa. Mötley Crüen viimeisen konsertin on puolestaan määrä tapahtua uuden vuoden aattona Los Angelesissa.

Kiss on tällä(kin) saralla oma lukunsa - kaiken mahdollisen tuotteistanut jättiyhtye on viettänyt jäähyväisiä jo monta kertaa vuosien saatossa, mutta viime aikoina orkesteri ei ole hiiskunut lopettamisesta sanallakaan.

Mutta mennäänpä asiaan: kaikkien aikojen ensimmäinen varsinainen heavyrock-yhtye, vuonna 1969 Birminghamissa perustettu Black Sabbath, palasi ryminällä parrasvaloihin "13"-albuminsa voimin vuonna 2013. Se oli samalla Black Sabbathin ensimmäinen studiolevytys 35 vuoteen, jonka laulajana toimi vähintäänkin legendaarinen Ozzy Osbourne.

Black Sabbath teki myös mittavan "13"-maailmankiertueen, mutta muuten orkesterin asiat eivät ole valitettavasti edenneet parhaalla mahdollisella tavalla. Maailman maineikkain hevikitaristi Tony Iommi kertoi nimittäin jo vuonna 2012 sairastavansa syöpää ja onnistuneista hoidoista huolimatta Black Sabbath -legendan jaksaminen ei tietenkään ole ollut parhaalla mahdollisella tasolla viime vuosina.

Black Sabbath lopettaa?

Nyt yhtyeen manageri, tai eräs heistä, Sharon Osbourne on paljastanut vähintäänkin odotetun uutisen: Black Sabbathin loppu häämöttää. Tällä kerralla aivan oikeasti.

- Ozzfest-tapahtuma matkustaa loppuvuodesta Japaniin ja luvassa on kaksi festivaalia aikavälillä 21.-22. marraskuuta. Ozzfest Japan tulee myös olemaan Black Sabbathin joutsenlaulu.

Manageri ei ole kuitenkaan toistaiseksi kertonut, missä muualla Black Sabbath soittaa viimeisiä keikkojaan - sellaisiahan on varmasti luvassa. Aivan kuten Ozzy on sanonut jo aikaisemmin:

- Black Sabbath julkaisee vielä yhden studioalbumin ja sen jälkeen soitamme sopivan määrän keikkoja. Se on sitten siinä!

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: black sabbath heavy metal metallimusiikki Ozzfest ozzy osbourne Sharon Osbourne tony iommi Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: