Festarit 2015

Kesähän se sieltä tulla jolkottelee - ja festivaalit, joten laitetaas kasaan pienimuotoinen festarikalenteri!

Suomen talvi on ollut mitä on ollut - ainakaan maan eteläosissa ei ole voinut talvesta juuri edes puhua -, mutta kovaa vauhtia lähestyvä kesä tuntuu silti aina yhtä mukavalta asialta... Ei, mahtavaltahan se tuntuu! Kesä tarkoittaa toki myös sitä, että livemusiikin ystäville on tarjolla soittojuhlia jos jonkinlaisia.

Festivaalisesonki starttaa itse asiassa toukokuun puolivälissä, kun jo pieneksi perinteeksi muodostunut hyvinkääläinen Steelfest marssittaa estradeille todella painavia orkestereita, kun muun muassa Dark Funeral, Unleashed ja Asphyx saapuvat maisemiin. Suomalaisista yhtyeistä mukana ovat muun muassa Moonsorrow, Sotajumala ja Torture Killer.

Hyvinkin toisenlaista raskasta asiaa on luvassa Tampereen Eteläpuistossa 5.-6. kesäkuuta. Toisen kerran järjestettävä South Park -festivaali tuo lavoille ulkomaalaisnimistä muun muassa Def Leppardin, Helloweenin, Acceptin ja Extremen. Kotimaisista artisteista kansaa tanssittavat esimerkiksi Stratovarius, Amorphis, Santa Cruz ja Reckless Love.

Nightwish aloittaa festarikesän Joensuusta.

Nightwish Endless Forms Most Beautiful julkaistaan 27.3.2015.

Samana viikonloppuna koetaan Joensuussa melkoinen merkkitapaus, kun Nightwish aloittaa festivaalikautensa lähes kotikentältään. Kiteeläisyhtyeelle mainiota tulitukea antavat Sonata Arctica, Children Of Bodom ja Insomnium. Nightwishin toinen oma kesäkeikka tapahtuu Tampereen Ratinan stadionilla heinäkuun viimeisenä.

Juhannuksen perinteikäs Nummirock ei petä tänäkään kesänä, kun Nummijärven rantoja tärisyttävät muun muassa Testamentin, Arch Enemyn, Amaranthen ja Sonic Syndicaten sulosävelet. Härmäläisbändeistä mainittakoon paluun lavoille pitkältä tauolta tekevä Diablo sekä Korpiklaani, Battle Beast ja Lost Society.

Muse saapuu Provinssiin 2015.

Lähes manan majoilla parina edellisenä vuonna käynyt Provinssirock elää tulevana kesänä näyttävää uutta tulemista. 24.-27. kesäkuuta järjestettävä Provinssi on kiinnittänyt kattaukseensa muun muassa Musen, Faith No Moren, Hollywood Undeadin ja Refusedin. Suomalaisnimistä maininnan ansaitsee ennen kaikkea Stam1na, joka soittaa keikan jokaisena neljänä Provinssi-päivänä - siinäpä onkin savottaa kerrakseen. Eikä unohdeta myöskään Apocalypticaa, Rytmihäiriötä tai Von Hertzen Brothersia.

Tuska 2015 tarjoaa jälleen kovan kattauksen.

Tuska 2015

Kohta parikymppisiä juhliva Tuska Open Air Metal Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 26.-28. kesäkuuta. Kattaus on tuttuun tapaan komea: Alice Cooper, Sabaton, Opeth, In Flames ja Lamb Of God saavat seuraa Ghost Brigadesta, Stratovariuksesta, Warmenista, Mokomasta ja monista muista.

Jo 70-luvun alussa ensimmäisen kerran järjestetyn Ruisrockin artistirepertuaari on hieman kevyempää sorttia, mutta rockimpia värejäkin löytyy, muun muassa Mastodonin, Backyard Babiesin, Amorphisiin, Michael Monroen, Apinan ja Santa Cruzin ansiosta.

Eräs Suomen parhaimmista festivaaleista on vuodesta toiseen Joensuun Ilosaarirock. Tänä kesänä Laululavan ympäristö täyttyy musiikkifaneista aikavälillä 17.-19.7. ja viihtyvyyden takaavat muun muassa Placebo, Sunn O))), Sólstafir ja Ghost.

Suomalaiselle festivaalikartalle komealla ryminällä viime vuosina noussut Qstock soi Oulussa 24.-25. heinäkuuta. Pääesiintyjä Nightwishin lisäksi rakkaasta länsinaapurista paikalle saapuvat muun muassa The Sounds, Amaranthe ja Mustasch. HIM-liideri Ville Valo taas tekee harvinaisen keikan Rambo Rimbaud -taiteilijanimellään.

Heinä-elokuun vaihteessa rockkansa vaeltaa Poriin. Viidettä kertaa järjestettävä Porispere on kiinnittänyt kattaukseensa ulkomaalaisnimistä Bad Religionin, Danko Jonesin ja Nuclear Assaultin. Suomalaisista paikalla ovat muun muassa Turmion Kätilöt, Viikate ja Pertti Kurikan Nimipäivät.

The Offspring Jurassic Rock 2015 -festareille!

The Offspring saapuu Jurassic Rock 2015 -pääesiintyjäksi

7.-8. elokuuta Mikkelissä soi Jurassic Rock, jonka pääesiintyjänä toimii amerikkalaissuuruus The Offspring. Samaan aikaan raskastellaan Oulussa Jalometalli-festivaalin tiimoilta. Viihtyvyyden takaavat muun muassa Saxon, Annihilator, Cradle Of Filth, Obituary ja Candlemass.

 Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo MUSIIKKI

Tagit: festarikalenteri festarit festarit 2015 festivaalikalenteri festivaalit ilosaarirock Jalometalli Jalometalli-festivaali Joensuun laululava jurassic rock Live nightwish nummirock Porispere Provinssirock Qstock ruisrock south park Steelfest tuska tuska open air Tuska Open Air Metal Festival tuska-festarit | Pysyvä linkki

Jaa tuote: