Festarit - Kesän 2017 parhaat festivaalit!

Jippii, kesä on täällä taas - ja kauan odotetut festarit ja muut musiikkitapahtumat!

Elävän musiikin kulta-aika on taas koittanut. Aurinko paistaa, hyttyset inisevät, ihmiset hymyilevät ja festivaalilavoilla rallattelevat toinen toistaan mahtavammat yhtyeet. What's not to love, kuten suuressa maailmassa osuvasti sanotaan. Lieneekin paikallaan ottaa pieni katsaus lähiviikkojen tapahtumiin, ettei mikään hieno kattaus mene sivu suun.

Niin, ihan pieni vinkki: mikäli joku konsertti tai festivaali kiinnostaa niin älä enää mieti vaan mene paikan päälle, äläkä katsele taakse. Musiikki on elävänä parasta ja tapahtumapaikoilla kohtaa aina kivoja, samanhenkisiä ihmisiä. Se on se "win-win -situation", ehdottomasti!

Ja vielä toinen pieni vinkki: Muistakaahan laittaa suosikkibändienne paidat ja muut festarikamat tilaukseen hyvissä ajoin ennen festareille suuntaamista!

***** Kesän ensimmäiset juhlat tarjoavat varsin painavaa asiaa, sillä Porissa juhlitaan Finnish Death Metal Maniacsin merkeissä lauantaina 2.-3. kesäkuuta. Kuten festativaalin nimikin paljastaa niin homman nimi on death metal - tarkemmin sanottuna old school death metal.

Esiintymässä ovat muun muassa amerikkalainen Death Strike ja kotimaiset Barathrum, Rippikoulu, Ride For Revenge ja hyvin monta muuta tanakkaa pumppua.

www.fdmmfest.com/ *****

Hieman laajempaan musiikkimakuun suunnattu Rockfest taas valtaa Vantaan Vehkalan 9.-10. kesäkuuta. Paikalle on tulossa kymmeniä tuhansia ihmisiä saksalaisjätti Rammsteinin houkuttelemana, mutta esiintyjäluettelosta löytyy toki paljon muutakin.

Ruotsalainen Pain, amerikkalainen Evanescence, saksalainen Guano Apes, ruotsalainen Royal Republic, virolainen Metsatöll sekä suomalaiset Viikate, Kotiteollisuus, Brother Firetribe, Michael Monroe, Stam1na ja Diablo takaavat viihtyvyyden.

Jos Rammsteinin suorastaan suuruudenhullu liveakti ei ole tuttu niin kannattaa ehdottomasti tutustua juuri julkaistuun Paris-livetallenteeseen. Berliiniläisten meininki on taas kerran vähintäänkin viihdyttävää!

www.rockfest.fi/ *****

Kesäkuun 9.-10. tapahtuu samalla ilmansuunnnalla muutakin merkittävää: Helsingissä soi Sideways-festivaali, joka esiintyjälistalla ovat esimerkiksi The Editors (UK), DJ Shadow (USA), Dinosaur Jr. (USA), Chelsea Wolfe (USA), Disco Emsemble ja Death Hawks.

www.sidewayshelsinki.fi *****

Kymmenen päivää myöhemmin rockmusiikkiin nälkäisesti suhtautuvat vaeltavat sankoin joukoin Helsingin Hietaniemen uimarannalle. Maanantaina 19. kesäkuuta on nimittäin luvassa Rock The Beach -jättikonsertti.

Tapahtuman pääesiintyjänä soittaa pesunkestävänä livebändinä tunnettu Foo Fighters. Jos Dave Grohlin orkesterissa ei ole vielä tarpeeksi niin tarvittavaa tulitukea tarjoavat Biffy Clyro (SCO), The Kills (UK/USA), Vant (UK) ja Apulanta.

www.rockthebeach.fi *****

Sitten onkin jo pitkä ja kuuma juhannus, ja koittaa perinteisistä perinteisimmän Nummirockin vuoro. Hurraa!

Yli 30-vuotias metallifestivaali tarjoaa tänä kesänä muun muassa Rhapsodyn (ITA), Raised Fistin (SWE), DevilDriverin (USA), Epican (NED), Korpiklaanin, Insomniumin ja Wintersunin. Nummijärvellä on vuodesta toiseen mainiot tanhut, ja tuskin tämä vuosi tekee tuohon sääntöön poikkeusta.

www.nummirock.fi *****

Provinssi starttaa juhannusta seuraavana torstaina Seinäjoella. Heti avauspäivänä on tarjolla erittäin kiinnostavia nimiä, sillä ruotsalaisen Sabatonin, australialaisen Airbournen ja yhdysvaltalaisen The Killersin lisäksi estradille kapuaa ensimmäisen julkisen keikkansa hyvin pitkään aikaan paiskaava Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus.

Törnävänäsaaren lavoilla festaripäivinä ja -öinä nähdään myös muun muassa The Hives (SWE), Architects (UK), Amaranthe (SWE), You Me At Six (UK), In Flames (SWE), Danzig (USA), Children Of Bodom, Moonsorrow, Diablo ja Stam1na. Ei hassumpaa.

www.provinssi.fi *****

Kesä-heinäkuun taitteen viikonloppu onkin melkoista hulinaa, sillä Hämeenlinnassa juhlitaan suven suurimman yksittäisen rockkonsertin merkeissä, kun Guns N' Roses houkuttelee Kantolan tapahtumapuistoon ainakin viisikymmentä tuhatta ihmistä.

Menestyksekkäällä Not In This Lifetime -maailmankiertueella - rundin tulot liikkuvat jo nyt sadoissa miljoonissa - olevan amerikkalaislegendan lisäksi tapahtumavieraita viihdyttävät takuuvarma livepommittaja The Darkness (UK) ja energiapommi Michael Monroe.

Saapa muuten nähdä, nouseeko Monroe lavalla myös Gunnareiden erikoisvieraana. Suomalaisartistihan tuntee GNR-miekkoset jo vuosikymmenien takaa ja hän on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä näiden jenkkikollegoiden kanssa.

www.gnrfinland.fi *****

Tuska Open Air Metal Festival, joka järjestetään 30.6.-2.7. Helsingin Suvilahdessa, ei taida kaivata esittelyjä EMP:n ystävien keskuudessa?

Tänä vuonna Tuska juhlii parikymppisiä ja kattaus on tietenkin kovaa luokkaa: Sabaton (SWE), The Devin Townsend Project (CAN), Suicidal Tendencies (USA), Mayhem (NOR), Soilwork (SWE), Triptykon (SUI), Mastodon (USA), Dirkschneider (GER), HIM, Amorphis, Insomnium, Apocalyptica ja monet muut takaavat hevimiehen ja -naisen viihtyvyden.

www.tuska.fi

P.s. EMP hoitaa jälleen Tuskan viralliset nimmarisessiot, joten suunnatkaa kohti Rockhand-ständiä ja tulkaa moikkaamaan tiimiämme!

*****

Ruisrock ei ole enää rock, vaikka amerikkalainen Paramore esiintyykin Turussa sunnuntaina 9. heinäkuuta. Siirrymme siis Lahden yöt -tapahtumaan, joka marssittaa lauteilleen hieman yllättävän, mutta sitäkin ilahduttavamman nimen: jo muutaman studioalbumin julkaissut Black Star Riders (UK/USA), joka koostuu legendaarisen hardrock-yhtye Thin Lizzyn jäsenistä, esiintyy Päijät-Hämeessä lauantaina 17. heinäkuuta.

menolippu.fi/lahdenyot2017 *****

Samaan aikaan Joensuussa soi Ilosaarirock. Monipuolisuudestaan kuuluisa tapahtuma on edelleen hyvinkin ja ilahduttavankin rock, ja tämän puolesta puhuvat muun muassa Pixies (USA), Imagine Dragons (USA), Millencolin (SWE), Leprous (NOR), Royal Blood (UK), The Hellacopters (SWE), Zeke (USA), Battle Beast, Sonata Arctica ja Oranssi Pazuzu.

Ilosaarirockin tunnelma on aina loistava. Sinne täytyyy siis lähteä tänäkin vuonna.

www.ilosaarirock.fi

P.s. EMP on jälleen paikan päällä ja hoitaa Ilosaaren viralliset nimmarisessiot. Nähdään siis EMP-ständillä!

*****

Oulussa taas pärähtää komeasti aikavälillä 28.-29. heinäkuuta. Qstockista on tullut eräs maan johtavista festivaaleista viime vuosien aikana ja tänä kesänä se viettää 15-vuotisjuhliaan. Erittäin monipuolisesta kattauksesta löytyy paljon mannaa myös raskaamman rockin ystäville.

Johtotähtinä heiluvat maailmankuulut "shokkirokkarit" eli amerikkalaiset Marilyn Manson sekä Alice Cooper. Adjutantteina toimivat muun muassa kanadalainen Danko Jones sekä ruotsalaiset Amaranthe ja Imperial State Electric. Kotimaista osaamista edustavat esimerkiksi Turmion Kätilöt, Mokoma, S-Tool ja Stam1na.

www.qstock.fi

*****

Samana viikonloppuna järjestetään Kuopion Rockcock - ja tämäkin tapahtuma on kiitettävän rock, kuten nimestäkin toki saattaa päätellä.

Väinölänniemen luonnonkauniisiin maisemiin saapuu thrash metal -legenda Megadeth (USA), jonka brasilialaisella kitaristilla Kiko Loureirolla ei ole aivan niin pitkä keikkamatka kuin muilla orkesterin jäsenillä - Loureiro nimittäin asuu Helsingissä.

Rockcock tarjoaa myös Battle Beastin, Stam1nan, Sonata Arctican, Michael Monroen, Brother Firetriben ja lukuisan joukon kevyempiä artisteja.

www.kuopiorock.fi *****

Samaan aikaan soi raskaasti myös Tampereella - takavuosien Sauna Open Air -festivaalia "muisteleva" Sauna Classic Heavy Metal Garden Party avaa ovensa ensimmäistä kertaa ja mukana menossa ovat muun muassa Shiraz Lane, Stratovarius, Turisas, Ensiferum, Omnium Gatherum ja Thunderstone. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

saunaclassic.com *****

Kesää on onneksi jäljellä vielä elokuussakin. Mikkelin Jurassic Rock on tunnetusti eräs loppukesän parhaimmista juhlista ja pääesiintyjä on tänäkin kesänä sarjaa klassinen: amerikkalainen punk rock -legenda Bad Religion ei toivon mukaan kaipaa esittelyjä.

"Pahan uskonnon" lisäksi Etelä-Savossa paukuttavat esimerkiksi Pain (SWE), Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Steve 'N' Seagulls, Mokoma ja Battle Beast. www.jurassicrock.fi *****

Samaan aikaan toisella puolella Suomea painetaan menemään hyvinkin painavalla kädellä, kun Porin Porispere tarjoaa väkevää evästä niin thrash metalin (amerikkalainen Testament), hardcore/punkin (skotlantilainen The Exploited), grindcoren (englantilainen Napalm Death) kuin näyttävän hevinkin (kanadalainen Thor) ystäville.

Eikä unohdeta Turmion Kätilöitä, Kotiteollisuutta, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukausta, Rangeria tai Steve 'N' Seagullsiakaan.

www.porispere.fi

*****

Napataan vielä kiinni kahdesta mainiosta loppukesän tapahtumasta: Tampereen Viikinsaaressa nimittäin tärähtää 5. elokuuta, kun Saarihelvetti-festivaali (www.facebook.com/saarihelvetti) toivottaa tervetulleeksi niin yleisön kuin Rotting Christin (GRE), Turmion Kätilöt, Rotten Soundin, Whisperedin ja Battle Beastin.

Dark River pärisee samaan aikaan etelärannikolla, mutta Kotkassa juhlitaan komeasti kahden päivän ajan. Bändikattaukseen kuuluvat esimerkiksi Lost Society, Nicole, Ember Falls ja Doom Unit.

*****

Siinäpä festivaali ja konsertti poikineen. Hyvät ihmiset: vierailkaa niin monessa tapahtumassa kuin mahdollista ja pitäkää niin hemmetin hauskaa. Sitä vartenhan Suomen ihana kesä on keksitty!

Kategoriat: musiikki Timo Live

Tagit: festarit festivaali festivaalit finnish death metal maniacs ilosaarirock jurassicrock kesae kesae 2017 Live nummirock Porispere provinssi Qstock rock rock the beach rockcock Rockfest ruisrock saarihelvetti sauna open air sideways tuska | Pysyvä linkki

Jaa tuote: