My Chemical Romance ja muut fanituksen kohteet

90-luku ja vuosituhannen vaihde ovat olleet muodissa jo niin kauan, että ainakin minua ihmetyttää. Mielenkiintoista on, että sekä valtavirtamuoti että alternative-muoti menevät samoja ratoja. Vaihtoehtotyypit nyt fanittavat samoja asioita kuin vaihtoehtonuoret vuosituhannen alussa. Seuraan mielenkiinnolla pikkusiskojen tyyliä ja tyyli-innostuksia, ja kummastuin huomatessani, että he kuuntelevat ja fanittavat nyt monia yhtyeitä, jotka ovat joko lopettaneet mutta tulleet uudelleen muotiin tai esiintyvät edelleen. Esimerkiksi My Chemical Romance ja Fall Out Boy ovat nyt heidän mielestään parasta ikinä.

MCR tekee näin iloiseksi

MCR-fanituotteet

Huomasin, että eivät pelkästään nuoret fanit ole löytäneet yhtyettä, vaan myös markkinavoimat. EMP:llä on tarjolla My Chemical Romance -levyjä ja pari fanituotettakin. Tilasin pikkusiskolleni tämän MCR-lompakon ja pyysin häntä malliksi muutamaan kuvaan. Hän on todellinen yhtyeen fani, ihan jäsenten elämänkertoihin asti. Hän myös lukee yhtyeestä kertovaa fanifiktiota. Tämän vuoksi hänen ilmeensä ei pysynyt peruslukemilla, kun annoin lompakon hänelle. Innostuisinpa itse edelleen yhtä paljon jostakin!

MCR-lompakko

Siskoni myös selitti minulle, miksi jo aikoja sitten kuopatusta yhtyeestä tehdään jälleen fanituotteita. Ilmeisesti yhtyeeltä oli tullut uusi juhlakokoelmalevy. Fanit olivat toivoneet yhtyeen palaavan yhteen, mutta näin ei tapahtunut. Kuulemma tämä vielä varmasti joskus tapahtuu!

Pikkusiskoni pitävät minut ajan tasalla ja tiedottavat siitä, mikä on milloinkin muotia (vaihtoehto)nuorten keskuudessa. Heiltä sain kuulla, mitä däbbäys (dabbing) on ja etten milloinkaan, missään olosuhteissa saisi tehdä sitä. Tietenkin heti tein. He ovat myös operoivat hieman geekimmällä asteikolla ja pitävät lukemisesta, joten tiedän, että nyt katsotaan myös Supernatural-sarjaa ja että Harry Potter on ikuisesti cool. Supernatural menee vähän samaan kategoriaan noiden yhtyeiden kanssa: sehän on ihan vanha sarja! Outoa, että siitä pidetään nyt. Silloin kun se alkoi, en muista, että kukaan nuori olisi sitä erityisemmin fanittanut. Nyt fanitetaan ja kirjoitetaan oikein fanifiktiota.

Vaikken aina ymmärrä kaikkia fanituksia, minusta on ihanaa katsoa siskojeni innostusta asiasta. Ja lisäksi on ihan kiva, että pysyn kärryllä asioista ja että he kertovat asioista mielellään minulle. Tosin joskus jopa liian mielellään. En jaksaisi kuunnella Samin ja Deanin seikkailuista ihan niin yksityiskohtaisesti kuin nyt joudun kuuntelemaan.

Kategoriat: MUSIIKKI Ruki

Tagit: fanittaminen fanituotteet my chemical romance supernatural tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: