Misfits - Onko legendaarisen bändin uuden tulemisen aika viimeinkin koittamassa?

Misfitsin legendaarinen kallo

Tiedättehän te ne mustat t-paidat ja isot selkämerkit, jotka esittävät pirullisesti nauravaa pääkalloa? No, onhan se varmaa, etteivät aivan kaikki ko. kallopaitaa tai -takkia kantavat varmasti tiedä, että kyseessä on vuonna 1977 perustetun yhdysvaltalaisen punkrock-pioneeri Misfitsin logo. Niin, juuri tämähän on parhaan mahdollisen yhtyetunnuksen tuntomerkki: kuvio näyttää niin "coolilta", että sitä voi käyttää jopa tietämättä, että mitä kyseinen merkki tarkoittaa.

Mutta mennäänpä itse asiaan. Horrorpunk-bändi Misfits hajosi kiihkeän ja vaikutusvaltaisen kuuden vuoden toimintajakson jälkeen vuonna 1983. Basisti Jerry Only kuitenkin kasasi orkesterin uudelleen 90-luvun puolivälissä, mutta yhtyeen maineikas solisti Glenn Danzig ei tuolloin lämmennyt uudelle tulemiselle - syynä "saattoi" olla esimerkiksi se, että Danzig menestyi hienosti omalla soolourallaankin.

Eikä ole Danzig muuten lämmennyt sen jälkeenkään: itse asiassa, Only ja Danzig eivät ole pelkästään kieltäytyneet uudesta yhteistyöstä menneiden vuosien varrella vaan muusikot ovat jopa tuntuneet vihaavan toisiaan, syystä tai toisesta.

Nyt Misfitsin suunnalta kuitenkin kajastaa positiivista valoa - todella pitkästä aikaa. Onlyn veli, Misfitsissä aikoinaan kitaroinut ja Danzigin liveyhtyeenkin kanssa viime vuosina esiintynyt Doyle Wolfgang Von Frankenstein, on nimittäin ilmoittanut tavoitteekseen kasata Misfitsin legendaarinen kokoonpano vielä kerran.

Raikasta vettä on lisännyt myllyyn varsinkin tämä Doylen tuore kommentti: "I'm the only one that's gonna get the original lineup back together... You know what? I've just decided this week that I am going to make an attempt, and I wanna do it. I'll put what I'm doing right on the fucking side. I'll go do it tomorrow."

Toisin sanoen "taistelevat osapuolet" ovat voineet haudata sotakirveensä jo tätä kirjoitettaessa ja Misfits saattaa palata lavoille - ja miksei studioonkin. Ja jos näin todella käy niin maailman musiikkipiireistä löytyy todella monia ilahtuneita ihmisiä - kysykää ensimmäiseksi vaikka Metallicalta, jonka jo pitkään haudan levossa ollut basisti Cliff Burton oli todella kova Misfits-fani. Burton toki esitteli suosikkiyhtyeensä aikoinaan muun muassa kitaristilaulaja James Hetfieldille ja loppu onkin sitten raskaan rockin historiaa. Hetfieldin on usein nähty käyttävän tekstin alussa mainittua Misfitsin logopaitaa ja onhan Metallica toki lainannut Misfitsin biisejäkin:

https://www.youtube.com/watch?v=eygFVc_ZcFQ

https://www.youtube.com/watch?v=e4nz76SoPE0

Eikä unohdeta tässä yhteydessä sitä, että Misfitsin vaikutus ulottuu valtavan laajalle koko punkrockin ja muutenkin raskaan musiikin kentälle. Tässäpä vielä pari vakuuttavaa näytettä Green Daylta ja Guns N' Rosesilta:

https://www.youtube.com/watch?v=gwF6_xTvSNI

https://www.youtube.com/watch?v=rT6fufRnUP0

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo MUSIIKKI

Tagit: doyle wolfgang von frankenstein glenn danzig jerry only misfits punk rock Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: