Motörhead - Helsinki, Hartwall-areena - 6.12.2015

Motörhead saapui odotetulle keikalle Suomeen.

Motörhead lavalla Helsingissä.

Miljoonat suomalaiset katsoivat televisiosta itsenäisyyspäivän vastaanottoa, mutta muutamalla tuhannella oli paljon parempaakin tekemistä. Muutaman kilometrin päässä Presidentinlinnasta oli nimittäin tarjolla Motörheadin keikka - eikä ihan mikä tahansa keikka, vaikka brittilegenda onkin vieraillut Suomessa jo kolmisenkymmentä kertaa 40-vuotisella urallaan.

Nimittäin, kuten useimmat varmasti tietävätkin, niin Motörheadin Euroopan-kiertue on edennyt hieman takkuillen. Vain muutamia päiviä ennen Helsingin-keikkaa yhtye joutui perumaan loppuunmyydyt esiintymisensä muun muassa Berliinissä ja Hampurissa. Näiden takapakkien syyksi mainittiin kitaristi Phil Campbellin äkillinen sairaalakomennus, mutta viime vuosina tapahtuneiden muiden konserttiperuutusten taustalta on toki löytynyt useammin keulakuva Ian "Lemmy" Kilmisterin terveysongelmat.

Täkäläiset Motörhead-fanit joutuivatkin elelemään Helsingin-keikkaa edeltävät päivät niiden kuuluisien polttavien hiilien päällä. Ei ole tietenkään mukavaa olla kaukana Helsingistä asuva suomalainen Motörhead-fani, kun mieleen nousee toistuvasti pahaenteinen ajatus, että esiintyminen saatetaan perua millä hetkellä hyvänsä. No, sunnuntai-iltapäivällä - siis keikkapäivänä - Motörhead päästi diggarinsa lopullisesti piinasta ilmoittamalla Facebookissa seuraavaa: "Helsinki! Are you ready for a major Motörparty?! We will rock out at the Hartwall Arena tonight! See your faces there!"

JUHUU!

Lemmy Kilmister ja Phil Campbell.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Motörhead vetäisi Pasilassa aivan kelpo keikan. Okei, jos joku odotti jouluaattona seitsemänkymppisiään viettävän Lemmyn ryhmältä timantinkovaa puolitoistatuntista niin tällainen henkilö joutui todennäköisesti hieman pettymään. Sen sijaan ne viisaat, jotka ymmärtävät arvon herra Kilmisterin viettävän elämänsä jatkoaikaa, saattoivat nauttia Motörheadin vedosta varsin hyvillä mielin.

Kuten vaikkapa YouTubesta voi tarkistaa, Lemmy ei enää turhan paljon lavalla liiku, legendan laulu kuulostaa melkoisen epäselvältä kähinältä ja basistina hän jättää sointuja väliin, mutta Lemmy on silti Lemmy - kunhan hän vain nousee lavalle ja tykittää Over The Topin, Orgasmatronin, Bomberin ja Ace Of Spadesin kaltaisia klassisia kappaleita niin sillä pääsee jo hyvin pitkälle.

Lemmy katselee suomalaisia.

Sairaalan pediltä noussut Phil Campbell, ja etenkin rumpali Mikkey Dee, ovat sen sijaan edelleen kovassa iskussa. Jos homma on tästä kaksikosta kiinni niin Motörhead kiertää vielä pitkään. Ja mistä sitä tietää, kuinka kauan maestrokin vielä jaksaa - Lemmy on kuitenkin yllättänyt kerta toisensa jälkeen tähänkin asti. Onhan mies joka tapauksessa todennut, että niin kauan kuin henki pihisee, keikkalavojen kutsua ei voi vastustaa.

Joten: tervetuloa taas takaisin Suomeen, Motörhead.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: Lemmy lemmy kilmister live Live motoerhead rock | Pysyvä linkki

Jaa tuote: