No niin! Metallica uppoutuu ihan oikeasti studioon... Vai uppoutuuko sittenkään? No, otetaanpa joka tapauksessa tilannekatsaus!

Metallica 2013

Tosiaan: soolokitaristi Kirk Hammett on antanut haastattelun arvostetulle amerikkalaiselle Billboardille ja muusikon lausunnon mukaan sanfranciscolaislegenda vetäytyy studion uumeniin "muutaman viikon kuluttua". Mutta uskoako herra Hammettia vaiko ei, siinäpä kysymys!

Metallica on nimittäin tehnyt vastaavia lupaavia ilmoituksia joitakin kertoja aikaisemminkin menneiden vuosien aikana: esimerkiksi kesällä 2012 rumpali Lars Ulrich paljasti "Metallican vetäytyvän nauhoituskompleksin sisuksiin syyskuussa". Nyt tuosta ilmoituksesta on kulunut yli puolitoista vuotta ja tilanne on edelleen täsmälleen sama: syksyllä 2008 ilmestyneen "Death Magnetic" -albumin seuraajan nauhoitukset eivät ole vieläkään käynnistyneet.

Tai no, korjataanpa hieman, sillä tilanne ei tarkalleen ottaen ole täsmälleen sama (kuin kesällä 2012), sillä laulajakitaristi James Hetfieldin ideavarastot ovat taatusti paisuneet niistä ajoista. Lukemattomia loistavia metallibiisejä uransa aikana säveltänyt Hetfield nimittäin kertoi viime syksynä kirjoittaneensa "ainakin 800 riffiä tulevaa Metallica-levyä varten". Syystä tai toisesta voisi myös kuvitella, etteivät laulajakitaristin absoluuttisesti parhaat ideat päätyneet Metallican ja viime vuoden lopulla menehtyneen Lou Reedin yhteiselle "Lulu"-albumille!

Mutta palataanpa tähän aiheeseen "Metallica uppoutuu studioon"... Jostakin syystä Hammettin julkituoma uutinen tuntuu tällä kerralla melkoisen uskottavalta. Kitaristilla on toki lähiaikoina oma Kirk Von Hammett's Fear FestEviL -kauhufestivaalinsa San Franciscossa ja Grammy-gaalassa 26. tammikuuta kiinalaisen konserttipianisti Lang Langin kanssa "pähkähullun" version "One"-kappaleestaan esittävä Metallica on ollut kiireinen "Through The Never" -elokuvan dvd-julkaisun kanssa, mutta helmikuun alkupuolen jälkeen yhtyeen kalenterista löytyy tilaa reilun kuukauden verran. Maaliskuun loppupuolella tapahtuvien Etelä-Amerikan -keikkojen jälkeen Metallican aikataulu näyttää tyhjältä aina Helsingin-keikkaan (28.5.) asti, joten varovaisen arvion mukaan amerikkalaismuusikot ehtivät kevään aikana nauhoittamaan uutta materiaalia ainakin 10-12 viikon ajan. Kyllähän siinä jo alkuun pääsee...

"Death Magneticin" seuraajaa on tosiaan ehditty kaivata jo kohta kuusi vuotta, mutta tämän vuoden aikana odotus saattaa viimeinkin päättyä. Eikä unohdeta sitäkään, että Metallican seuraava pitkäsoitto tulee olemaan yhtyeen kymmenes studioalbumi - toisin sanoen aikamoinen merkkipaalu 33-vuotiaalle raskaan rockin legendalle!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: death magnetic james hetfield kirk hammett lars ulrich metallica robert trujillo Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: