Uutuuslevyt 16.04.2014 - tsekkaa viisi ansiokasta uutuutta!



Tuomas Holopainen: The Life And Times Of Scrooge

Tuomas Holopainen: The Life And Times Of Scrooge Nightwish-velho Tuomas Holopainen on suunnitellut ja työstänyt ensimmäistä sooloalbumiaan jo vuosikausia. Don Rosan mahtavaan "Roope Ankan elämä ja teot" -kirjaan pohjautuva pitkäsoitto onkin huikea soundtrack-henkinen seikkailumatka Holopaisen syvien sielunmaiden saloille. Pitkälti instrumentaalipohjaista materiaalia maustavat muun muassa Sonata Arctican Tony Kakon ja Johanna Kurkelan tyylikkäät lauluosuudet. Ai niin: Ankka-maestro Don Rosa itki kuullessaan lopputuloksen - ilosta ja tyytyväisyydestä. Tilaa omasi EMP:ltä!

Black Label Society: Catacombs Of The Black Vatican

Black Label Society: Catacombs Of The Black Vatican

 Ozzy Osbournen yhtyeen entinen luottokitaristi Zakk Wylde jatkaa Black Label Society -bändinsä kanssa tutuilla raskaiden keskitempoisten riffien värittämillä vesillä - aivan kuten Zakk itsekin sanoo: "BLS:n levyjen nimet vaihtuvat, mutta tämän orkesterin musiikki pysyy samanlaisena, siis täysin tietoisesti". Tarkkakorvaisempi kuulija huomaa kuitenkin joitakin muutoksia entiseen - esimerkiksi Wylden tavaramerkiksi (hyvässä ja pahassa) muodostuneet pinch-harmonic -vinkaisut ovat nyt aikaisempaa pienemmässä roolissa. Summa summarum: jos BLS maistuu niin tuskin tämä tuore pitkäsoitto karvaasti pettääkään. Tilaa omasi EMP:ltä!

Sonata Arctica: Pariah's Child

Sonata Arctica: Pariah's Child

Kemiläinen melodiasuuruus Sonata Arctica etsi itseään - aivan tarkoituksella - muutaman edellisen studioalbumin aikana. Kun yhtye ryhtyi sitten viime kesänä treenaamaan viisitoista vuotta täyteen saaneen "Ecliptica"-ensilevynsä materiaalia (ennen alkuvuodesta tapahtuneita juhlakeikkoja) niin bändin jäsenet huomasivat kaivanneensa perinteisempiä powermetal-tunnelmia. Nämä fiilikset ovat kuultavissa tuoreella "Pariah's Child" -pitkäsoitolla. Se ei ole mikään yksioikoinen tuplabassarien täyttämä power-kiekko, mutta albumin myötä Sonata Arctica palaa joka tapauksessa lähemmäksi juuriaan - ja samalla pitkän linjan fanit kiittävät!

Tilaa omasi EMP:ltä!

Lost Society: Terror Hungry

Lost Society: Terror Hungry

Jyväskyläläiset thrash-rämäpäät ovat palanneet kakkoslevynsä voimin, vain reilun vuoden päivät kehutun "Fast Loud Death" -debyytin jälkeen. Toinen tuleminen, "Terror Hungry" nimeltään, on edelleen todellista ja totaalista mannaa niin vanhemman Exodusin, Anthraxin ja Megadethin faneille, mutta yhtä lailla näiden keskisuomalaisnuorukaisten vauhdikas mättö vakuuttaa myös Municipal Wasten ja Suicidal Angelsin ystävät. Tämä bändi pääsee vielä pitkälle, se on aivan varmaa! Niin ja hei: käykääpä joskus katsomassa tämän taidokkaasti soittavan orkesterin keikka - meininki on nimittäin vallan hulvatonta.

Tilaa omasi EMP:ltä!

Triptykon: Melana Chasmata

Triptykon: Melana Chasmata

Edesmenneen Celtic Frost -yhtyeen riveissä legendaarisen maineen hankkinut laulajakitaristi Thomas Gabriel Warrior palaa nyt estradeille Triptykon-yhtyeensä toisen tulemisen myötä. Jotakin "Melana Chasmata" -nimisen taideteoksen loputtomasta syvyydestä ja synkästä tunteellisuudesta kertoo se, ettei herra Fischer itsekään ole pystynyt kuuntelemaan albumia kertaakaan alusta loppuun. "Tämän levyn tekeminen oli äärimmäisen vaikeaa ja haastavaa, mutta rakastan lopputulosta syvästi... vaikka en vielä uskallakaan nauttia siitä täysin siemauksin. Ehkä sitten jonakin päivänä", Fischer kertoo EMP:lle. No, uskokaa tai älkää, mutta tämä dramaattisuuteen taipuvainen muusikko ei edes liioittele, sillä "Melana Chasmata" on takuuvarmasti eräs vuoden vaikuttavimmista raskaista levytyksistä.

Tilaa omasi EMP:ltä!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: black label society heavy metal Lost Society rock sonata arctica triptykon tuomas holopainen Tuotteet uutuuslevyt | Pysyvä linkki

Jaa tuote: