Vuoden 2014 kiinnostavimmat levyt, osa 2!

Kalenterivuoden päättyessä jokainen itseään kunnioittava, populaarimusiikin kanssa tavalla tai toisella tekemisissä oleva taho listaa menneen kahdentoista kuukauden aikana ilmestyneet innostavimmat musiikkiteokset.

Niistä "omista kovimmista" päättää toki jokainen aivan itse, mutta tässäpä silti muutamia vinkkejä esimerkiksi mahdollisia joululahjalevyjä edelleen miettiville.

Lost Society: Terror Hungry

Lost Society Terror hungry

Jyväskylän hurjat thrash-nuorukaiset tuntuvat vakuuttavan jokaisella keikallaan sen takarivin kyynisimmänkin tarkkailijan, mutta missään nimessä ei kannata unohtaa loputtomasti energiaa omaavan nelikon studiotuotoksiakaan. Tällä hetkellä kolmannen levynsä materiaalia kovaa vauhtia kirjoittava Lost Society julkaisi viime keväänä "Terror Hungry" -kakkosalbuminsa eivätkä "Fast Loud Death" -debyytin lukuisat ystävät joutuneetkaan pettymään. Onko Lost Societyssa thrashin tulevaisuus? Mitä luultavimmin!

Judas Priest: Redeemer Of Souls

Judas Priest Redeemer of souls

Birminghamilaisten heavyveteraanien edellinen levytys "Nostradamus" ilmestyi vuonna 2008 ja sen jälkeen Judas Priest ehti tehdä maailman ääriin yltäneen jäähyväiskiertueenkin. No, brittien mieli muuttui pitkän matkan varrella ja tuoreelle "Redeemer Of Souls" -albumillekin on jo lupailtu seuraajaa. Se on iloinen uutinen traditioihin ylpeästi luottavan heavylegendan ystäville, sillä "Redeemer Of Souls" ylittää kevyesti odotusten riman. Älkää toki unohtako sitäkään, että Priest tuo raskaan koneistonsa Helsingin jäähalliin 4. kesäkuuta 2015.

DragonForce: Maximum Overload

Dragonforce Maximum overload

Voisiko englantilainen hyperpowermetal-yhtye DragonForce antaa albumilleen osuvampaa otsikkoa kuin "Maximum Overload"? Tuskinpa vaan. Rumpalia levyn nauhoitusten jälkeen vaihtanut ja Suomeen ensi huhtikuussa konsertoimaan saapuva DragonForce antaa taas palaa oikein olan takaa ja nuotit poikineen saavatkin hurjaa kyytiä biisissä kuin biisissä. Tällä kerralla kirsikkana kakun päällä kukkii country-legenda Johnny Cashilta lainattu "Ring Of Fire" -klassikkokappale, joka vääntyy DragonForcen käsittelyssä riemastuttavan härskiksi kaahaukseksi!

Slipknot: .5: The Gray Chapter

Slipknot .5: The Gray chapter

Kuten vaikkapa Judas Priestin kohdalla niin myös Slipknotin edellisestä studiolevytyksestä on vierähtänyt kuunkierto jos toinenkin. Bändihän tosin mietti koko uransa lopettamista, kun bassoa soittanut perustajäsen Paul Gray otti ja menehtyi keväällä 2010. Myöhemmin myös toinen perustajajäsen, rumpali Joey Jordison, on poistunut (tai pikemminkin poistettu) ryhmän riveistä. Tällaiset pilvenpiirtäjän kokoiset vaikeudet huomioon ottaen ".5: The Gray Chapter" soi itse asiassa yllättävänkin verevästi. Erityisesti "The Negative Onen" kaltaiset energiapommit vakuuttavat, mutta laulaja Corey Taylorin toiselta yhtyeeltä eli Stone Sourilta enemmän tai vähemmän kuulostavat muutamat kappaleet puolestaan lähinnä kummastuttavat... Miksi nämä biisit ovat päätyneet Slipknotin albumille?

Black Veil Brides: Black Veil Brides IV

Black veil brides

Kalifornialainen Black Veil Brides ei ole ehtinyt juuri lepäilemään viime vuosina, sillä tuore levytys "Black Veil Brides IV" (tai pelkkä "Black Veil Brides") on tosiaankin jo yhtyeen neljäs täysimittainen albumi, vaikka kohua nostattanut "We Stitch These Wounds" -debyytti ilmestyi vasta kesällä 2010. Eikä siinä mitään, antaa palaa vaan, sillä uransa alkuaikoihin verrattuna "valtavirran makuun sopivampaa" hardrockia nykyään soittava Black Veil Brides osoittaa uutuudella kykenevänsä tuottamaan tasokasta jälkeä näinkin tiukalla aikataululla.

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: .5: the gray chapter Black Veil Brides Black Veil Brides IV DragonForce judas priest Lost Society Maximum Overload redeemer of souls slipknot Terror Hungry Tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: