Vuoden 2014 kiinnostavimmat levyt!

Kalenterivuoden päättyessä jokainen itseään kunnioittava populaarimusiikin kanssa tavalla tai toisella tekemisissä oleva taho listaa menneen kahdentoista kuukauden aikana ilmestyneet kovimmat teokset.

Niistä "kovimmista" päättää toki jokainen itse, mutta tässäpä silti vinkkejä mahdollisia joululahjalevyjä edelleen miettiville. Palaamme lähipäivinä asiaan tarinan toisen osan myötä.

AC/DC: Rock Or Bust

AC/DC - Rock Or Bust

Kuusi vuotta "Black Ice" -studioalbumin jälkeen ilmestyvä AC/DC-uutuus "Rock Or Bust" on juuri nyt kaikkien itseään kunnioittavien hardrockin ystävien huulilla, mutta siihen on painavat syynsä. Maailman suosituimpien rockyhtyeiden joukkoon itseoikeutetusti kuuluva AC/DC ei nimittäin petä "Rock Or Bustin" myötä vaan tarjoaa kolmenkymmenenviiden minuutin verran taattua AC/DC-laatua: iskeviä riffejä, tiukkoja rumpubiittejä ja laulaja Brian Johnsonin tuttua kirkumiskähinää. Jos sinä pidät (tai ystäväsi pitää) AC/DC:sta niin tätä varmempaa lahjavinkkiä ei voi antaa.

Ghost Brigade: IV - One With The Storm

Ghost Brigade IV - One With The Storm

Hieman erilaista raskaan musiikin siipeä edustaa jyväskyläläinen Ghost Brigade, jonka "IV - One With The Storm" -uutuutta on saatu odotella suhteellisen pitkään. Kymmenisen vuotta toiminnassa olleen Ghost Brigaden neloskiekko on melkein puolet pidempi kuin "Rock Or Bust", mutta keskisuomalaisilla ei ole mitään vaikeuksia pitää mielenkiintoa yllä koko levyn keston ajan. Itse asiassa, kun "IV - One With The Storm" päättyy "Elämä on tulta" -järkäleeseen niin kuulija jää kaipaamaan lisää tätä raskaan komeaa tunnelmointia...

Opeth: Pale Communion

Opeth - Pale Communion - CD

Opethia on hehkuteltu aikaisemminkin näillä sivuilla, mutta minkäs teet, jos nämä tukholmalaismuusikot tekevät (hyvällä tavalla) tuhoisaa jälkeä vuodesta ja levystä toiseen. Viime kesän lopulla julkaistu "Pale Communion" ei ole kärsinyt inflaatiota ahkerassakaan kuuntelussa, joten proge-vaikutteista albumia uskaltaa suositella todella vilpittömin mielin. Sen aivan "deathmetalisimman" Opethin ystävät saattavat toki vähän pudistella päätään tämän teoksen äärellä, mutta hiemankin avarakatseisemmat rockin ystävät viihtyvät pitkäsoiton äärellä mainiosti.

Insomnium: Shadows Of The Dying Sun

Insomnium - Shadows Of The Dying Sun - CD

Tässäpäs olisi sitä deathmetalia - ei tosin mitään jättiankaraa Cannibal Corpse -osastoa vaan hieman melodisempaa kuoloa. Joensuulaisjuurinen Insomnium on kohonnut hitaasti, mutta sitäkin varmemmin, deathmetal-maailman ykköskaartiin ja orkesterin viiimeisin teos "Shadows Of The Dying Sun" pönkittää bändin tukevia asemia entisestään. Tuore kitaristi, Omnium Gatherumissakin tyylittelevä Markus Vanhala, osoittaa olevansa mies paikallaan myös Insomniumissa ja herran säveltämä "The Promethean Song" onkin vuoden hienoimpia kappaleita - unohtamatta loistavaa kitarasooloa!

Sabaton: Heroes

Sabaton - Heroes - CD

Entä maistuuko tarttuva powermetal? Siinä tapauksessa olet luultavasti tutustunut falunilaiseen Sabatoniin jo aikoja sitten, mutta mikäli et... No, joulustasi on tulossa iloinen! Ruotsalaisjoukkueen tuorein levytys "Heroes" jatkaa taatulla laatutasolla, mutta älä missään nimessä unohda myöskään aikaisempia Sabaton-levytyksiä, sillä niin "Carolus Rex", "Coat Of Arms" kuin "Art Of War" ovat eliittiluokan melodista voimametallia. Viisikko tulee myös Suomen-kiertueelle ensi keväänä ja Sabatonin aikaisemmin nähneet tietävätkin, että luvassa on komeita live-elämyksiä!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: ac/dc ghost brigade heroes insomnium IV - One With The Storm levyarvio opeth Pale Communion Rock Or Bust sabaton shadows of the dying sun Tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: