Merimiestyyli, vol 2: haalarit esiin!

Ah, kesä on mennyt niin nopeasti, että en ole paljoa ehtinyt fiftarityyliin tälläytyä tai edes kellomekkoja käyttää - sääli! Kesä on tietenkin parasta aikaa kaikille kukkamekoille. Kellomekko vain aina vaatii seurakseen ainakin jonkin verran hiustenlaittoa ja meikkausta, ainakin minun mielestäni. Siihen ei minulla ole ollut aikaa ja pahimman työuupumuksen aikaan edes voimia. Nyt syksyn uusien voimien turvin olen kuitenkin jaksanut laittautua vähän enemmän, ja tuossa viime viikolla toteutimme oikein fiftari- ja pin up -henkiset kuvauksetkin. Tyyliksi valikoitui merimiestyyli, sillä löysin EMP:ltä suorastaan kuolettavan ihanan Voodoo Vixenin merimieshaalarin!

Merimiestyyli taipuu myös synkemmäksi pin up -lookiksi

Melkein kuin merellinen Carmen Miranda! Laukku on Bagbasen.

Tosiaan Voodoo Vixenin merimieshaalari oli ihana löytö - tosi kiva kun hameiden lisäksi tehdään tällaista kivaa! Otin kooksi XL:n, jota sitten ompelin vähän sisään vyötäröltä, sillä usein nämä tällaiset aiheuttavat minulle ns. camel toe -syndrooman. XL riittää juuri ja juuri ja lisää tilaa saisi pituussuunnassa olla vielä. Olen 176-senttinen ja pitkäselkäinen, joten jos olet pitempi, varoitan. Yhdistin haalariin Industrial Punk Mary Jane -kengät, vaikka ne eivät nyt niin perinteiseen fiftarilookiin sovikaan. Jotenkin silti söpöt, pyöreät kärjet ja läskäripohjat näyttivät kivoilta haalarin kanssa!

Meikki on melko perinteinen, eli kissansilmärajaukset ja punaiset huulet, ja tukka myös, mutta tuntui kivalta pitkästä aikaa meikata huolellisesti ja ajan kanssa ja laittaa tukka rullille.

Yksityiskohtia - kengät, lahkeet ja ihanat taskut!

Olen niin iloinen näistä kuvista! Merimiestyyli ja sen raikkaat värit (valkoinen, laivastonsininen ja kirkkaanpunainen) sopivat minulle hyvin muutenkin. Tuli taas sellainen olo, että voisin useammin laittautua ja järkätä kuvauksia. Ainoa, mikä kuvauksissa jäi ärsyttämään, on tausta. Nuo veneet huutavat vääränlaista glamouria! Ekan kuvan laituri sen sijaan sopii hyvin ja se onkin lempikuvani.

Yes sir!

Tyylisäännöt?

Pidän eri tyylien yhdistelemisestä ja kokeilemisesta. En voisi mitenkään pukeutua joka päivä fiftarityylisesti, sillä minun mielestäni näyttäisin hassulta, jos vaatteet olisivat kohdillaan mutta tukka ei, enkä jaksa läheskään joka aamu edes vilkaista peiliin. Juhliin sitten laittaudun yleensä nimenomaan fiftarityylisesti ja huolella, kun on kerrankin aikaa ja tarpeeksi motivaatiota.

Aloin pohtia noita pukeutumissääntöjä, sillä eräässä fb-ryhmässä keskusteltiin hyvin tuliseenkin sävyyn siitä, saako tyllihame näkyä helman alta. Itse pidän siitä, että se pysyy piilossa, mutta ymmärrän, jos joku haluaa pitää sitä esilläkin.

Keskustelussa tuli ilmi aikamoisia sääntöjä siitä, miten erilaisia fiftarivaatteita "saisi" käyttää. Osa oli pahoillaan siitä, että ihmiset käyttävät muodin vuoksi kellomekkoja. Kaikista ärsyttävimpiä olivat kommentit, joissa ihmiset kertoivat, että menevät sanomaan ihmisille, että "sun alushame näkyy" tai jopa itse kiskomaan sitä ylöspäin! Tämä on minusta todella omituinen ajatustapa, sillä mielestäni toisilla ei ole sen kummempaa oikeutta tiettyihin vaatteisiin tai tyyliin kuin toisilla, ja jos joku tulisi repimään alushamettani, nostaisin mekkalan.

Hassua, että jonkun mielestä pitää valita yksi tyyli ja pysyä siinä. En voisi kuvitellakaan, että olisin joka päivä saman tyylinen. Jollekin esimerkiksi fiftariharrastus on tärkeää ja kokonaisvaltaista, kun taas toiset ihailevat vain silmärajauksia. Antaa omituisen kuvan ihmisestä, jos toisen ulkonäkö tai tyylivalinnat ärsyttävät niin paljon, että tekee mieli mennä siitä huomauttelemaan tai herran tähden repimään alushameesta. Toivoisin, että jokainen keskittyisi omaan hyvinvointiinsa, tyyliinsä ja toteutukseensa itsestään, eikä lähtisi liikaa ärsyyntymään toisista. Se hameenkiskominen kertoo enemmän itsestä kuin niistä muista.

Kategoriat: Ruki

Tagit: bagbase fiftarityyli haalari mary jane pin up pohdintaa Seilorilook tuotteet tyylivinkit Voodoo Vixen | Pysyvä linkki

Jaa tuote: