My Hero Academia

www.freeimages.com | Ivan Freaner

Kouluelämä, high school slice of life, lienee se kaikista yleisin ja lypsetyin animegenre. Tuhansittain tällaista animea löytyy, välillä aivan tavallista kouluarkea, välillä noitia, tappajia, mutantteja, milloin mitäkin. Sen takia My Hero Academia kuvaus supersankarivoimilla varustetuista nuorista käymässä koulua oli aluksi todella luotaantyöntävä ajatus. Parhaimmillaankin se olisi vain Naruto-kopio realistisemmalla otteella. Tuttujen suosittelun kautta päätin kuitenkin uskaltautua mukaan ja sain huomata, että se onkin klassista shounenia riittävän omaperäisellä ja kiinnostavalla meiningillä. Perataas sitä vähän!

Kuva: www.freeimages.com | Piotr Bizior - www.bizior.com

”Tämän kauluspaidan alta paljastuu alter egoni: Normijätkä!”

Miltä tuntuu olla tavallinen erikoisten joukossa?

My Hero Academia sijoittuu moderniin Japaniin, jossa evoluutio on ottanut askeleen erilaiseen suuntaan, ja 80% ihmisistä omaa jonkun superkyvyn (Magneto, you did it!). Näistä kyvykkäistä parhaat sitten pääsevät erilaisiin kouluihin, joissa opetetaan sankaruutta. Ja kuinka ollakaan, tarinan keskiössä on Izuku Midoriya (kerralla oikein), joka on aina halunnut olla supersankari. Kaikkien yllätykseksi hän kuitenkin osuu taitavasti juuri tuohon viidesosaan väestöstä, joka ei minkäänlaista erikoisvoimaa saa. Tässä vaiheessa voisi olettaa, että tällä varmaan oikeasti on joku parhaista parhain supervoima sisällä, mutta se ei ole vielä herännyt, vaan herää jossain isossa taistelussa jotain bossia vastaan. Näin ei kuitenkaan käy, vaan määrätietoinen, mutta kovin pieni ja pelokas päähenkilömme tekee lujasti töitä, ylittää itsensä ja saavuttaa unelmansa lopulta hyväonnisen sattuman kautta. Koska sarjan nimi on My Hero Academia, niin kouluunkinhan tämä tietysti pääsee: Siihen kaikista kovimpaan eliittikouluun.

Mutta älä usko pelkästään minua, usko YouTubea!

My Hero Academia > Fairy Tail > Bleach

Eliittikoulun eliittiluokalla ollessaan tarinan sankari kohtaa kaikki luokkatoverinsa, joista jokaisella on omat erikoiskykynsä ja luonteenpiirteensä. Sarja jakaakin yllättävän paljon huomiota pois päähenkilöstä luokkatovereille, ja jopa muutamia rinnakkaisluokkalaisia otetaan mukaan. Jokaisella tuntuu olevan omat ongelmansa, motivaattorinsa ja päämääränsä. My Hero Academia yllättää tässä vaiheessa sillä, ettei se tykitäkään ilmoille tyhjänpäiväisiä jaksoja, jossa superluokka istuu tunnilla/kohtaa uuden luokkatoverin/pelaa pesäpalloa. Ei, se siirtyy heti vakavampien aiheiden äärelle, ja heittää ruutuun tarinan pahikset. Yllättävien käänteiden jälkeen ollaan tilanteessa, jossa normaalia high shcool elämää olisi mahdotonta enää elellä, koska hahmot ovat jo joutuneet todellisiin koitoksiin. My Hero Academia ei kuluta aikaa ylimääräiseen fiilistelyyn, mikä on katsojan kannalta erinomaista, mutta aiheuttaa sen, että ykköskaudella jaksoja on vaivaiset 13. Tämä on äärimmäisen vähän, ottaen huomioon, että yksi jakso kestää (animelle tyypillisesti) 20 minuuttia. Jopa perinteinen ”mennään yhdessä rannalle” filleri on jäänyt pois (ehkä sitten, kun anime saavuttaa mangan julkaisutahdin).

My Hero Academia - nyrkki puhuu

Izuku ”Deku” Midoriya iskee kovaa päin näköä.

Uusi tulokas menee suoraan legendojen joukkoon

My Hero Academia kakkoskausi päättyi vastikään syyskuun lopussa, ei minkäänlaiseen cliffhangeriin, vaan ihan yleisellä tasolla mehukkaat asetelmat jatkolle pedaten. Sarja on onnistunutkin saavuttamaan sen verran kovan suosion, että jatkoa on jo tulossa. Internet pursuaa My Hero Academia fanarttia, cosplayta, spekulaatiota ja vaikka mitä, ja sarjasta onkin tulossa vaivihkaa yksi suurista Shounen – sarjoista muiden klassikoiden joukkoon. Siinä on potentiaalia vaikka mihin, ja vanhakin jaksoi vielä innostua siitä miltei samalla innolla, kuin Narutosta tai One Piecestä aikoinaan. My Hero Academia on loistavaa shounen viihdettä sitä kaipaavalle, joten valjasta supervoimasi (timanttiset istumalihakset) ja hyppää mukaan!

Se on sitäpaitsi Boku no Hero Academia – Teemu Michael

pixelstats trackingpixel

The post My Hero Academia – koska supersankariksi ei synnytä appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: leffat-tv-pelit Teemu Michael Köngäs TV

Tagit: All Might anime Bleach Boku no Hero Academia Deku dragon ball Fairy Tail Hero Izuku Midoriya My Hero Academia Naruto One Piece Shounen | Pysyvä linkki

Jaa tuote: