Nyt se tulee, nyt se kävelee - The Walking Dead

Näin pääsiäisen aikoihin puhutaan paljon kuolleista heräämisestä ja sen seurauksista. Asiaa on hyvä pohtia hieman pidemmänkin aikaa, ja mikä sopisikaan paremmin siivittämään noita-ajatuksia kuin The Walking Dead. Tämä jokseenkin mielipiteitä jakava tv-sarja, joka kertoo zombeista (mutta jossa zombi – sanaa ei käytetä koskaan), on pyörinyt jo kuuden tuotantokauden verran, eikä levottomille jaloille oikein tahdo löytyä lääkettä vieläkään.

Sinä päivänä zombikin muisti, mitä on pelko.    Walker - figuuri

 

Kävelevä vai seisahtuva tuotantoprosessi

Tuotantona The Walking Dead – on ollut värikäs. Heti pilottijaksossa eräs näistä verenhimoisista kävelijöistä koki menehtyvänsä, jos ei saa ottaa vesihörppyä juuri kuvaushetkellä.  Hyundai kehitti ihmeauton sopivasti ennen tuntemamme maailman romahtamista, ja se on oiva väline paikasta toiseen siirtymisessä. Etenkin kun se ei sotkeennu tai hyydy koskaan. Ja se legendaarinen kakkoskausi, joka sai ahh niin monet poistumaan sarjan ääreltä. Mietitkö koskaan, miksi kausi sisälsi enemmän ruokailua lautaselta kuin rintakehästä? Tietysti, koska sarjan budjettia leikattiin rajusti. Ei ne zombiemaskeeraukset mitään ilmasia ole.

Rick Grimesin korvaakin seiskakaudella nuorempi ja halvempi näyttelijä. The Walking Dead - paita

 

Mutta sisältöhän on kaikki kaikessa, eli kultainen leikkaus

Vaan eipä sisällönkään kanssa ole niin helppoa ollut. Milloin henkilöillä on viimeisen päälle ajellut kainalot ja kiiltävät hampaat, milloin hahmot unohtavat aiemmin tekemiään asioita, toistavat samoja virheitä ja unohtavat aiemmin tekemiään asioita. Hahmojen suosiossa mitattuna paha poika Daryl ohitti hetkessä turhankin karkean päähenkilö Rickin fanilauman kirkuessa.  Töppähdyksineen ja ristiriitoineenkin sarjan maailma ja "juoni" ovat kuitenkin kiinnostavia, ja ennenkaikkea myyviä.

Termarissa on seissyt kahvit pääsiäispyhien ajan, joten en edes valehtele. The Walking Dead - tarrasetti

 

The Walking Dead - kömpelö suosikkisarja

Kaikesta tästä huolimatta, tai ehkä juuri siksi The Walking Dead on loistava sarja. Se toistaa samoja virheitä ja sisältää monia sudenkuoppia, mutta niistä päästään yli. Muutamallakin eri kaudella on hidastempoisia, jopa kiusallisen huonoja hetkiä, joihin katsoja jää helposti jumimaan ja sarja tyssää siihen. Suosittelen kuitenkin taistelemaan niistä yli, koska The Walking Dead nostaa tämän tästä päätään ja yllättää, ahdistaa ja jaksaa taas kiinnostaa hyvän tovin. Parhaimmillaan ja pahimmillaan se on nautittuna yksin, pimeässä huoneessa, korkealaatuisista kuulokkeista ja jaksotolkulla. Aivot voikin jättää narikkaan syötäväksi. Riku Rikos on kova luu!

Pysy kanavalla! – Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com TV leffat-tv-pelit

Tagit: Daryl Glenn Hyundai Rick Grimes The Walking Dead walker Walking Dead Zombi Zombie | Pysyvä linkki

Jaa tuote: