Nightwish "Endless forms most beautiful" on julkaistu!

Odotettu Nightwish-albumi on viimeinkin ilmestynyt - yhtye jakoi satoja (tai tuhansia) nimikirjoituksia Helsingissä!

Komia on Forumin kulma. (c) Timo Isoaho

Pitkä jono kiemurtelee sinne tänne helsinkiläisen Forumin kauppakeskuksen sisällä. Ensimmäiset jonottajat ovat saapuneet paikalle aamuseitsemältä. Kymmenen tunnin mittainen jonotus päättyy tasan kello seitsemäntoista, kun kuusi muusikkoa nousee mustan kankaan eteen asetellun pöydän taakse. Hurraa-huutoja ja taputuksia kuuluu sieltä täältä.

Kymmenen tuntia voi vaikuttaa pitkältä ajalta, mutta eihän se tunnu oikeasti missään, ainakaan enää tässä vaiheessa: nämä über-fanit ovat odottaneet Nightwishin uutta "Endless Forms Most Beautiful" -albumia jo vuosikausien ajan. Nyt pitkäsoitto on viimeinkin julkaistu ja mikäpä sen hienompaa, jos tuoreen levyn kanteen saa "kaupan päälle" Tuomas Holopaisen, Floor Jansenin, Emppu Vuorisen, Marco Hietalan, Kai Hahdon ja Troy Donockleyn nimikirjoitukset.

Valtava ihmisjoukko liikkuu hyvin hitaasti, mutta kenelläkään ei tunnu olevan kiire. Päinvastoin: jonossa on hyvä tunnelma, hymyt ovat leveitä ja kännykkäkamerat räpsyvät. Osa faneista on itse asiassa saapunut paikalle ulkomailta asti - ja miksei olisi, sillä kyseessä on ainoa virallinen nimmaritilaisuus, jossa paikalla on koko yhtye.

Endless Forms Most Beautiful

Nightwish 2015 (c) Timo Isoaho

- Onhan se tietenkin todella hienoa, että albumi on viimeinkin fanien ulottuvilla. Henkilökohtaisesti kovin tunnekuohu taisi osua jo tammikuun lopulle, kun ennakkokuuntelutimme "Endless Forms Most Beautifulia" eri maista saapuneille toimittajille Helsingissä. Silloin olivat tunteet pinnalla, sanoo Tuomas Holopainen myöhemmin illalla.

- Suomalaiset ovat niin valtavan kohteliaita! Melkein kaikki kysyvät esimerkiksi sitä, että saanko ottaa yhteiskuvan - aivan kuin sitä tarvitsisi kysyä! Sen vuoksihan me tänne Forumiin tulimme: tapaamaan faneja, kirjoittamaan nimmareita ja ottamaan yhteispotretteja, lisää Troy Donockley.

Entä seuraavaksi?

Albumijulkaisua seuraa tietenkin promorundi ja "Endless Forms Most Beautiful" -levyn mittava maailmankiertue käynnistyy New Yorkista 9. huhtikuuta. Ensimmäinen uuteen albumiin liittyvä Euroopan-keikka puolestaan tapahtuu yhtyeen kotikulmilla Joensuussa kesäkuun alkupuolella.

Silloin onkin luvassa melkoinen spektaakkeli - se on helppo luvata jo nyt!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo emp_ja_verkkokauppa

Tagit: albumit EMP +++ Endless Forms Most Beautiful floor jansen heavy metal metallimusiikki nightwish tuomas holopainen | Pysyvä linkki

Jaa tuote: