Satyricon - Tampere, Klubi - 18.12.13.

Show me the sign!!! (c) Timo Isoaho

Vartin myöhässä konserttinsa aloittaneen oslolaisen Satyriconin avausbiisi "Voice Of Shadows" on takana. Bändiliideri, laulaja ja satunnainen komppikitaristi Sigurd "Satyr" Wongraven katsahtaa yleisöön ja sanoo:

- Tampere, rock city, onpa hienoa soittaa taas teille!

Edellisestä Satyriconin keikasta näissä maisemissa onkin jo aikaa ja Klubin keskiviikkona täyttänyt monisatapäinen fanijoukko ottaa todella suurella riemulla vastaan kohta estradilta kaikuvat keskivanhat hitit "Now, Diabolical" ja "Black Crow On A Tombstone". Näiden jälkeen Satyrilla on taas asiaa:

- Kuten eilen Helsingissä, haluan kiittää teitä kaikkia esimerkiksi siitä, että uusin albumimme "Satyricon" nousi Suomen virallisen listan kuudenneksi. Sen kunniaksi "Our World, It Rumbles Tonight"!

Täysi vauhti päällä. (c) Timo Isoaho

Osin ristiriitaisenkin vastaanoton saaneeseen uuteen materiaaliin painottuvan setin edetessä huomio kiinnittyy todella tyylikkäästi koristellun Taman patteristonsa takana huhkivaan Kjetil-Vidar "Frost" Haraldstadiin. Mies on tunnetusti äärimetallin karismaattisimpia, kovakätisimpiä ja hurjimpia rumpaleita eikä Frostin toimitusta katsomaan ja kuulemaan tulleiden tarvitse pettyä tänäänkään. Tukkaansa tuulimyllyn lailla pyörittävä muusikko suosii kollegoihinsa nähden varsin omaperäisiä komppeja ja miehelle soisi jopa kunnollisen rumpusoolon - eikä tällaista kommenttia tarvitse todellakaan sanoa aivan kaikista rumpaleista.

Satyrin ja Frostin lisäksi sessiojäsenistä koostuva liveyhtye hoitaa tietenkin hommansa äärimmäisellä varmuudella ja bändin tuoreemmilta levyiltä tutut killeririffit groovaavat kahden kitaristin, basistin ja kosketinsoittajan voimin. On kuitenkin samaan aikaan sanottava, että kaksikymmentäviisivuotisjuhliaan lähestyvän bändin vanhat fanit joutuvat väistämättä kiristelevään hampaitaan Satyriconin näiden aikojen konserteissa, sillä heillehän kelpaisi "Hvite Krists dødin" ja "Mother Northin" lisäksi useammatkin vanhemmat raidat. No, on miten on, mutta ensi kesän Tuska Open Airissa on luvassa lisää tätä riemua!

Freddy Lim ja Chthonic. (c) Timo Isoaho

Illan avaajana puolestaan toimii Spinefarm Recordsin suojatti, taiwanilainen Chthonic. Muun muassa Dimmu Borgirista musiikillaan muistuttavan, mutta kiitettävän omaperäisen yhtyeen kokemus paistaa kauaksi ja perinnesoittimia taitavalla solisti Freddy Limillä on karismaa aivan riittämiin, mutta Satyricon on niin kappalemateriaaliltaan kuin live-esiintyjänäkin tänään aivan omaa luokkaansa. Tuskassa tavataan, siis!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: chthonic frost keikat live Live satyr satyricon tapahtumat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: