Bling up your life - vartalokorut ovat täällä!

Olen tainnut mainita tämän täällä jo sata kertaa, mutta ei voi mitään: ysärin voittokulku jatkuu. Ehkä se johtuu siitä, että ysärityyli on niin monipuolista ja sirpaloitunutta. En edes tiennyt Pokemon Go -pelistä, kun ennustin, että Pokemon tulee muotiin - jotenkin sekin oli saatu päähäni istutettua tai sitten päättelin sen muun ysärimuodin suosiosta. Nyt ei keskitytä kuitenkaan Pokemoneihin vaan koruihin, tarkemmin sanottuna ysärivaikutteisiin koruihin ja korutrendeihin. Muoviset chokerit olivat vasta alkua - vartalokorut ovat nimittäin täällä!

Koristele itsesi!

Chokereita ja vartaloketjuja

90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa parhaat korut olivat ketjuina lantiolla ja chokereina tiukasti kaulan ympärillä. Nyt vartalokorut ovat siirtyneet lantiolta hiukan ylöspäin, vyötärölle ja hartioille. Olen nähnyt muun muassa ohuita kullanvärisiä ketjuja ikään kuin henkseleinä bikinien kanssa. Niitä voi kuitenkin käyttää vaatteidenkin päällä. Kuvassa ylläni on Wildcatin Mystic Bodychain, joka toimii tavallisen kaulakorun lisäksi vartalokoruna. Vartalokorut sopivat ihan arkisen asun lisäksi luonnollisesti myös juhla-asuihin - etenkin pikkumustan asustukseen. Koska minulla on tällaiset aika isot rinnat, mietin pariin kertaan, tilaanko korun, joka menee rintojen välistä tällä tavalla kuin tämä. Onneksi kuitenkin annoin piut paut korusäännöille, jonka mukaan isorintaisen pitäisi muka pitää lyhytketjuisia koruja ja tilasin tämän, sillä lopulta koru sopii minulle hyvin ja jopa avaran kaula-aukon kanssa pidettäväksi ihan hyvällä maulla.

Vartalokorulla voi viimeistellä myös pikkumustan

Mielestäni olisi huikeaa, jos vyötärö- ja henkselityylisten korujen lisäksi muotiin tulisivat ne lantiokorut! Niistä tulee niin nuoruus ja Shakira ja mitkä kaikki mieleen. Minulla oli sellainen nahkaisena (siitä riippui puuhelmiä ja höyheniä!) ja metallisena ketjuversiona.

Vartalokorujen lisäksi kuuminta ysärivaikutteista muotia koruissa ovat chokerit, eli tiukasti kaulan ympärille tulevat kaulakorut. EMP:n kaulakoruvalikoimaa selailemalla niitä löytää niin grunge- kuin goottivaikutteisina eri valmistajilta. Esimerkiksi tässä Wildcatin korussa yhdistyvät muovihärpäketyyli ja tietenkin planeetat - koska alienit olivat ysärillä (ja ovat myös nyt) in.

Choker-muotia voi lähestyä myös vähän erilaisesta näkökulmasta. Mielestäni chokerit ja muut tiukat kaulakorut näyttävät hauskalta kauluspaitojen tai poolojen kaulusten päällä - etenkin minunkaltaiselleni hieman lyhytkaulaiselle ihmiselle tämä saattaa olla helpompi tapa kokeilla tämän tyylisiä lyhyitä koruja. Tässä pari kuukautta sitten kuvaamani (ja täällä esittelemäni) Wildcatin Penny Necklace aseteltuna kauluspaidan kauluksen päälle, vähän niin kuin kravattikoruksi.

Ihanan 90-luvun korumuodista mieleen tulee myös metalliset hippihenkiset ja etniset otsakorut, nilkkakorut ja varvaskorut. Etnisiä vaikutteita olen havainnut myös nykyisessä korumuodissa, mutta ehkä hieman hillitymmin kuin ysärillä. Nyt kun pohdin asiaa, etnisyys tosiaan näkyy mielestäni aika selkeästi tämänkin postauksen kuvissa, mutta enemmänkin vaikutteina matkimisen sijaan. Hauskinta on se, että ei tyydytä perinteisiin korva-, kaula- ja käsikoruihin tai sormuksiin, vaan koruilla on sallittua koristella koko kroppa. Luovuus kunniaan! Vartalokorut ovat tervetullut piriste ainakin minun arkeeni, enkä aio jättää niitä bikinikesään.

Kategoriat: Ruki

Tagit: 90-luku choker kaulakoru kesaen muoti Korut syksyn muoti tuotteet tyylivinkit vartalokorut wildcat ysaeri | Pysyvä linkki

Jaa tuote: