Kalifornia-roadtrip, osa 2: San Francisco

Nyt on vuorossa Kalifornian roadtrippimme toinen osa: San Francisco! Ekasta osiosta kerroin jo täällä. Viime postauksen jälkeen olemme siis ajaneet Highway 1:stä pitkin Los Angelesista San Franciscoon asti. Olimme varautuneet jo etukäteen siihen, että tämä osa matkastamme saattaisi olla melko viileä ja sää oikukasta ja nopeastikin vaihtelevaa. Olinkin varustautunut vaatekerroksilla, josta San Franciscon asukkaat ovat jopa kuuluisia - tai ainakin jossain naistenlehdissä on vähän väliä juttuja siitä, miten sanfranciscolainen kerrospukeutuminen on jälleen in.

Kerrospukeutuminen sopii San Franciscon oikukkaaseen säähän

San Francisco ja kuuluisimmat nähtävyydet

Odotin innolla tätä kaupunkiosaa reissustamme. Kaupungista on luotu niin ikoninen kuva, että oli melkeinpä mahdotonta pitää odotuksia aisoissa. Ehkä siksi juuri koimmekin pienen pettymyksen: nähtävyydet olivat kyllä upeita, mutta kun niistä on nähnyt miljoona kuvaa, ei todellisuus ehkä valloittanutkaan samalla tavalla. Lisäksi valtava määrä kodittomia ja huumeiden käyttö kadulla ei viehättänyt. No, ehkä aika kultaa muistot, sillä nyt Suomesta käsin muisteltuna muistan vain kaupungin hienoimmat jutut. Vaikka harmittelimme, että sumun takia emme nähneet edes Golden Gate -siltaa kunnolla, se näyttää nyt näissä kuvissa aika kivalta.

Golden Gate

Muita kaupungin hienouksia olivat jyrkät mäet, maisemat ja värikkäät viktoriaaniset talot. Kävimme myös Alcatrazin vankilasaarella, jota voin suositella. Fishermans Wharfin turistialue on ihan mukava ja kiertämisen arvoinen - ilmaista hauskaa on muun muassa hylkeiden katselu satamassa Pier 39:n kohdalla.  Pier 45:llä sijaitseva Musee Mecanique oli käymisen arvoinen paikka. Museo sisälsi pelikoneita 1800-luvulta tähän päivään saakka, ja niitä sai pelata quartereilla eli 25-senttisillä.

San Franciscon ikonisimpia nähtävyyksiä: värikkäät talot, Golden Gate Alcatrazista katsottuna ja Pier 39:n hylkeet

San Franciscon jyrkkien katujen kiipeäminen on vaivan arvoista

Kerrospukeutuminen ja käytännöllinen matka-asu

Matkustaessa vaatteissa tärkeintä on käytännöllisyys. Pienellä etukäteen miettimisellä käytännöllisestä asusta saa samalla myös kauniin. Oikeastaan tyylikäs asu ei tarkoita yhtään sen vaivalloisempaa pukeutumista tai vähempää mukavuutta kuin tyylitönkään asu. Esimerkiksi jotkut kivat legginsit ja tennarit ovat ihan yhtä mukavat kuin esimerkiksi paljon parjatut caprihousujen ja crocs-sandaalien yhdistelmä - ja omakin fiilis on vähän tyylikkäämpänä paljon kivampi, ainakin minulla. Lisäksi kun suunnittelee asun sellaiseksi, että se sopii sekä kaupungilla kiertelemiseen että iltamenoihin, säästää aikaa ja hotellilla ramppaamista. Säästetyn ajan voi käyttää nähtävyyksien katseluun, kaupungilla kävelyyn ja elämyksiin. Käytännöllisyydestä puheen ollen: iso lierihattu on todella kätevä tällaiselle helposti palavalle (jopa sumussa ja pilvisellä säällä paloin!), mutta tuulisessa San Franciscossa siitä sai kyllä pitää kiinni (kuten huomaatte melkein jokaisesta kuvasta!).

Tässä sama asu illalla ja päivällä: ainoastaan kengät ja takki vaihtuvat

San Franciscon viileä ilma ja vaihtuvat sääolosuhteet tosiaan tarkoittivat sitä, että kerrospukeutuminen oli fiksuinta. Kuvissa päälläni olevat Urban Classicsin legginsit olivat päälläni varmaan puolet matkasta, sillä ne ovat mukavat, hauskannäköiset ja helposti muunneltavat. Rockupyn minihame on myös rento, mutta sopii tyyliin - siinä on lisäksi hauska leikkaus edessä. Asu muuttui iltakäyttöön vain vaihtamalla kengät tennareista Demonian kiilakorkoihin (olen kertonut korkkareista aiemmin jo täällä). Päivällä lämpötila pysyi pilvistä huolimatta melko lämpimänä, joten Iron Fistin läpinäkyvä hapsutakki (jota pidän päälläni bikinien päällä altaalla viime postauksessa) riitti tuulensuojaksi ja suojasi ihoa hyvin myös auringolta. Illan viileys vaati sitten jo takin, joten vaihdoin hapsutakin hapsunahkatakkiin!

Taustallani olisi hieno kaupunki, jota ei näy, kiitos sumun. Toisaalta, onhan San Franciscon sumukin omalla tavallaan kuuluisa nähtävyys!

Gipsyn Cloe-nahkatakissa on lyhyt leikkaus ja tietenkin ihania hapsuja. Olen rakastanut hapsuja siitä asti, kun pienenä sain kokeilla äitini aitoa 80-lukulaista hapsunahkatakkia. Teininäkin käytin sitä välillä, vaikka siinä olikin aika reippaasti korostettu olkapäitä - sentään mitään isoja olkatoppauksia siinä ei muistaakseni ollut! Ostin vuosi sitten tekonahkaisen hapsutakin, mutta annoin sen pikkusiskolleni lainaksi ja se on jäänyt sille tielle. Innostuin siis heti tilaamaan tämän Gipsyn takin, kun sen EMP:llä huomasin. Takki on yllättävän kevyt ja sitä oli helppo kantaa mukana laukussa. Se olikin tällä matkalla mukana niin kaupungissa, merellä, vuoristossa kuin aavikollakin.

San Franciscossa viihdyimme neljä yötä, ja jatkoimme matkaa Yosemiten kansallispuistoon ja Nevadaan. Niistä seuraavassa osassa!

Kategoriat: Ruki

Tagit: demonia gipsy hapsut Iron fist kalifornia kerrospukeutuminen kiilakorot Legginsit matkatyyli minihame nahkatakki roadtrip rockupy san francisco tuotteet urban classics | Pysyvä linkki

Jaa tuote: