Kellomekko - fiftarityylin ihanin vaate ♥

I feel pretty! And soon you will too!

Olen jo opastanut teille, miten muuttaa farkut ja toppi -yhdistelmä fiftarihenkiseksi sekä miten tehdä ihan perusmeikki 50-luvun henkeen. Nyt kerron teille tyylin ihanimmasta vaatteesta, kellomekosta! Kellomekkoa voi käyttää niin arkena kuin juhlissakin, ja tässä postauksessa näytän teille, miten mekko asustetaan tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kellomekon alkeet

Kellomekko sopii ihan jokaiselle vartalolle, ja esimerkiksi EMP:n valikoimissa kokoja onkin XS:stä jopa 3XL:ään asti. Mekon yläosan malli vaihtelee. Mekko voi olla lyhyt- tai pitkähihainen, hihaton, halterneck-tyylinen tai vaikka napitettava. Helma on kuitenkin aina leveä ja hulmuava. Parhaissa mekoissa helma on täyskello, eli avattuna se muodostaa kokonaisen ympyrän. Joissakin helma on puolikello, jolloin mekko saattaa näyttää kellomekolta, mutta onkin oikeastaan vähemmän materiaalia vaativa A-linjainen malli.

Minulta pyydettiin neuvoja mekon pukemiseen, jos on käyttänyt pitempään poikamaisia lökäreitä ja huppareita. Neuvoisin tällaisessa tilanteessa, että siirtyisi tyyliin askeleittain. Ensimmäinen vaatehankinta fiftarityylistä innostuneelle voisi tosiaan olla kellomekko. EMP:llä on iso valikoima H&R Londonin mekkoja eri kuoseissa. Minulla on tässä mekossa klassinen polka dots -kuosi. Tykkään erityisesti mekon kaula-aukosta ja hihoista - tätä voi käyttää töissäkin! Minulla on samaa kuosia oleva napitettava mekko. Juhlakäyttöön - tai arkeenkin neuleen kanssa - voisi sopia halterneck-mallinen mekko.

Mekon kaveriksi ei kuitenkaan tarvitse ostaa heti kymmentä tyllimekkoa ja vetää jalkaan viisitoistasenttisiä korkkareita. Kellomekon voi pukea arkisestikin ja kokeilla sitä vaikka ihan perusmaanantaina. Puin teille malliksi saman kellomekon kahdella eri tavalla: hieman arkisemmin ja full-on-babesti.

Kellomekko arkisesti

Kellomekko full-on-babesti

 

Asusteet kahteen tyyliin

Näin saat mekon toimimaan arjessa

Kellomekko on helppo pukea juhliin, koska sinne pukeudutaan muutenkin juhlavasti ja kaikilla on mekot päällä. Mekon pukeminen arkeen voi olla kuitenkin vaikeampi juttu, etenkin, jos on tottunut käyttämään vaikka juuri niitä lökäreitä ja huppareita. Tyylin muuttaminen vaatii ihan oikeasti rohkeutta.

Mekon käyttö kannattaa aloittaa matalapohjaisilla kengillä, esimerkiksi tennareilla tai balleriinoilla. Jos on kylmä, jalkaan voi vetäistä sukkahousut ja niskaan (etenkin lyhyempihihaisen mekon kanssa) neuletakki. Tukan voi vetäistä korkealle ponnarille. Käsilaukkuna käytän arkena kangaskassia, sillä mukanani kulkee usein iso pinkka papereita.

Mekkoa voi arkipäiväistää hillityillä asusteilla

Kellomekko arkisesti on helppo alku aloittelijalle. Kun olet tottunut käyttämään mekkoa, voit kuitenkin siirtyä seuraavalle tasolle. Voit valita yhden asusteen kerrallaan ja kokeilla, miltä se tuntuu. Esimerkiksi voit kihartaa tukkasi (olen kihartanut sen näihin kuviin, mutta ärsyttävä lämmin ilma pilasi kampaukseni!), vetää jalkaan korkkarit, korostaa vyötäröäsi vyöllä tai hankkia muhkean tyllihameen kohottamaan kellohelmojasi. Asusteita etsiessä kannattaa penkoa kirpputoreja: olen löytänyt kirppareilta aivan täydellisiä hansikkaita täydentämään asuani. Ne kädessäni tunnen olevani maailman hienostunein ihminen.

Näin asustat kellomekon rohkeasti!

Kun etenee askel kerrallaan, haltsaa pian kellomekkotyylin. Ja kun olet päässyt yhden kellomekon valtiaaksi, voit hankkia toisen. Ja toisen. Ja vielä yhden. Ja jos vielä yhden, ihan pienen... Huomaatte varmaan, että täällä puhuu hullu mekko- ja mäyräkoiramaanikko. Vielä siis varoituksen sana: jos ostatte kellomekon, se vie koko käden.

ps. Voitte edelleen esittää toiveita postauksista! :)

Kategoriat: Ruki

Tagit: Fiftari Fiftarimekko H&R London Polka dots tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: