School's out for summer!

En ymmärrä tästä karttapallosta mitään - onneksi en ole maantiedon opettaja!

Olen jo varmaan kertonutkin, että olen siviiliammatiltani (kohta valmistuva) äidinkielen opettaja. Joskus on hankalaa sovittaa yhteen monen koservatiivisena pitämää ammattiani ja monen villinä pitämää persoonaani. Ainakin aluksi mietin todella tarkkaan, mitä töihin päälleni puen. Sittemmin, opettajan identiteetin vahvistuttua, olen vähän lepsunut ja antanut persoonani näkyä koulussakin. En ole enää esittänyt opettajaa vaan yksinkertaisesti ollut opettaja. 

Ulkonäköni - kaikkien asia?

Olen hyvin pettynyt tähän omenaan. Se on vihreä.

Olen huomannut, että monilla on joku mielipide opettajan pukeutumisesta. Kaikista vähiten siitä piittaavat oppilaat - jos jotain kommenttia heiltä tulee, se on positiivista. Oikeasti opettajan vaatteet ja ulkonäkö kiinnostavat eniten toisia opettajia. Tiedän myös, että joitakin vanhempia kiinnostaa enemmän opettaja kuin esimerkiksi oman lapsen koulukäyttäytyminen. Onneksi minulla on aina ollut mukavat kollegat, oppilaat ja oppilaiden vanhemmat, eikä ulkonäöstäni ole koskaan valitettu. Ainakaan päin naamaa. Ehkä kukaan ei ole uskaltanut sanoa mitään ;) Koska kuitenkin olen syntynyt tällaiseksi vapaustaistelijaksi, haluan puolustaa myös kaikkia niitä, joille sanotaan päin naamaa ilkeitä asioita. Minun mielestäni olisi ihan mahtavaa, jos kaikki saisivat pukeutua töihinsä miten lystäävät. Tietenkin täytyy ottaa huomioon toiset ihmiset siinä mielessä, että ei pukeudu vaikkapa likaisiin vaatteisiin. Ymmärrän myös sen, että liian seksikäs pukeutuminen voi häiritä muita ihmisiä - mutta missä määrin tämä pitäisi ottaa huomioon? En itse pukeudu töihin esimerkiksi avaraan kaula-aukkoon, mutta onko jonkun mielestä ihonmyötäinen paita jo liian seksikäs? Jos välttelen kaikkea, mikä on jonkun mielestä liian seksikästä, pukeudun huomenna burkhaan.

Opettajan tatuoinnit

Kuten kerroin, kukaan ei ole minulle sanonut suoraan ulkonäöstäni, edes tatuoinneistani tai lävistyksistäni. Yleisesti asiasta on kuitenkin puhuttu paheksuvaan sävyyn. Mielestäni opettajat eivät saisi antaa tunnustuksellista opetusta ja tuputtaa mielipiteitään oppilaille - tämä pätee myös mielipiteisiin tatuoinneista. Silti olen kuullut monta kertaa, että oppilaita varoitetaan tatuointien ottamisesta - sitten ei ehkä saa enää työtä! Siinä on kyse oppilaan kasvattamisesta siihen, että muut ihmiset voivat syrjiä sinua ulkonäön perusteella. Sama kun sanoisi maahanmuuttajanuorille, että te ette nyt sitten välttämättä pääse töihin, koska jotkut työnantajat ovat rasistisia mulkkuja.

Tatuoinnit eivät ole ikinä estäneet minua saamasta yhtään työtä. En tiedä teistä muista, mutta minä saan työt valloittavalla persoonallani, ahkeruudellani ja työhistoriallani.

Sopivasti rock

Olette myöhässä, Petteri.

Olen mielestäni löytänyt sopivan yhdistelmän: en tukahduta omaa persoonaani töissä, mutta en myöskään tunge sitä kenenkään naamalle. Olen sopivasti oma itseni, sopivasti lihava ja sopivasti rock. Etsin kivoja mekkoja, jotka sopivat vartalolleni ja joissa näkyy omat mieltymykseni, mutta jotka eivät ole liian avonaisia tai huomiotaherättäviä. Esimerkiksi tämä kuvissa näkyvä Vive Marian Smart Girl -mekko on aivan täydellinen työasu: se on mukava päällä, ihan sairaan hyvännäköinen ja kuitenkin sopivan hillitty. Tatuointini näkyvät vähän läpi, mutta eivät liikaa. Riittävästi kapinaa, mutta niin, ettei se hyppää kenenkään silmille. Vive Marialla on muutenkin ihania mekkoja ja paitoja - sopivan rock-henkisiä, mutta silti siistejä.

Bad teacher voi vaihtaa helmet pääkalloihin.

Kannatan sitä, että töissä voi tuoda persoonaansa esille, sillä olisi ihan kamalaa olla vain yksi työmuurahainen muiden joukossa. Töissä vietetään kuitenkin niin iso osa elämästä, että olisi liian suuri uhraus esittää se aika jotakin muuta, kuin mitä on. Kaikkia ei toki kiinnosta pukeutuminen tai ulkonäköasiat, ymmärrän sen. Mutta minulle, ja monelle muullekin, vaatteet on mun aatteet. En ikinä haluaisi tehdä työtä, jossa joutuisin olemaan joku muu kuin mitä olen. Siispä pukeudun jatkossakin mustaan, pitsiin, kellohelmoihin ja muuhun ihanaan. Helmet vaihdan pääkalloihin ja silmiin vedän kissarajaukset. Hyvillä korkokengillä jaksaa ihan hyvin seistä luokan edessä, ja jos ei jaksa, ei ne maiharitkaan ole huono valinta.

 

Kategoriat: Ruki

Tagit: mekko Opettaja tuotteet Vive Maria | Pysyvä linkki

Jaa tuote: