Parempi kuin eka - Guardians of the Galaxy vol. 2

Elämme parhaillaan supersankarielokuvien kulta-aikaa. Sekä Marvel että DC puskevat yliluonnollisia immeisiä valkokankaille sellaisella tahdilla, että kovan luokan harrastajallekin voi tulla ähky. Siksi aina silloin tällöin on mukava katsella ei-niin-super mutta silti sankarileffoja, jotka eivät ota itseään liian vakavasti. Joskus on hyvä mennä komedia edellä, ja pelastaa maailma siinä sivussa. Erinomainen esimerkki tästä on Deadpool, mutta toisena vaihtoehtona Guardians of the Galaxy! Koska pelkän maailman pelastaminen olisi tylsää, täytyy pelastaa koko galaksi. Kahdesti.  

Luvassa on seikkailua, huumoria ja todella paljon värejä. Guardians of the Galaxy vol. 2 - juliste

 

Parempi kuin ensimmäinen

Se, että ylipäätään on olemassa Guardians of the Galaxy vol. 2, selittyy pitkälti sillä, että ensimmäinen osa oli loistava ihan kaikkien mielestä. Ykkösosa teki katsojiin vaikutuksen värikkyytensä ja ovelien 80-luku viittaustensa lisäksi oikeasti hauskalla huumorilla ja kiinnostavilla hahmoilla. Elokuva oli tarpeeksi kaukana Kostajista ja muusta Marvel-maailmasta, mutta sijoittui silti selkeästi samaan maailmaan. Huumori edellä kulkeva avaruusooppera oli viihdyttävä ja harmiton "tauko" keskellä Marvel-kaikkeuden kiihkeintä luomisvaihetta. Olisi ollut suorastaan vääryys olla tekemättä jatko-osaa, kun niin moni löysi lippuluukuille aivan itse, ja lopussa vielä mainittiin itsevarmasti "Guardians of the Galaxy will return". Nyt jatko-osa tuli, ja se on jakanut mielipiteitä ehkä vähän enemmän kuin ensimmäinen. Aionkin nyt olla rohkea ja sanoa aivan suoraan mitä ajattelen: Vol.2 on parempi kuin ensimmäinen.

Rocket on vaan äijä.

"Älä sano noin, pesukarhu saattaa suuttua" Team Rocket (BOOM) - lippis

 

Guardians of the Galaxy - tv-sarja olisi huikea

Älä ymmärrä väärin, ensimmäinen on loistava. Mutta kyseessä on sen kokoluokan tarina, maailma ja hahmokokoelma, että edes kaksi leffaa ei tähän riitä (kolmas on tulossa, mutta sekään ei riitä). Guardians of the Galaxy pitäisi ehdottomasti olla tv-sarja, joka jatkuisi ainakin 8 tuotantokautta. Siinä ajassa ehdittäisiin pelastaa galakseja, tutustua kunnolla hahmojen taustatarinoihin ja kokea ties millaisia seikkailuja. Nyt, kahden elokuvan jälkeenkin, tuntuu siltä, että tarvitaan lisää. Ensimmäinen osa eteni todella vauhdilla, kun piti tutustua päähenkilöön, kerätä ryhmä kokoon, esitellä ryhmä, ja sitten oltiinkin jo pelastamassa galaksia ja bondailulle ja jaxuhaleille jäi hyvin vähän aikaa. Rytmitys on ymmärrettävä, ettei elokuva veny 3 tuntiin, mutta nopeasti se on ohi. Kakkososassa hahmot ovat jo entuudestaan tuttuja, eikä uusia hahmoja juurikaan tungeta aikaa viemään. Nyt on reilusti aikaa leikitellä hahmoilla, heidän taustoillaan, keskinäisellä kemialla ja ihan vaan heittää läppää. Itse tarina ja toiminta on ikään kuin sivuosassa, ja keskitytään siihen, mikä meitä kiinnostaa: Guardians of the Galaxy.  
Does anyone have any tape?

Leikitään myös vanhoilla c-kaseteilla, jotka sisältävät legendaarisia biisejä. Groot Tape - t-paita

Jengi kasaan ja avaruuteen

Ja hahmothan ovat loistavia. Star-Lord Peter jatkaa ihmiskunnan edustajana ja samaistuttavan sarkastisena päähenkilönä. Tämän ja Gamoran "vaietusta asiasta" vaietaan yhä, eikä Gamora ehdi muutenkaan juuri keskittyä muuhun kuin siskonsa Nebulan kanssa nahinointiin. Drax heittää tahattomasti mitä törkeintä huumoria, ja kirvoittaa ne isoimmat naurut. Rocket on oma hurmaava itsensä, ja koko Marvel-universumin parhaita hahmoja. Ja mitä tulee Groottiin... no. Baby Groot on niin herttainen ja hurrrrja hahmo, että ihmettelen, jos hän ei saa vielä omaa elokuvaansa, tai vähintäänkin aamupiirrettyä. Trailerit ovat Grootin juhlaa, ja elokuvakin antaa tälle mukavasti ruutuaikaa. Baby Groot on monelle se suurin syy nähdä koko elokuva, ja pelkästään se kyllä kantaa koko elokuvan läpi tarpeen vaatiessa. On se sen verran söpö.

 

Minäkö söpökö? Avaruuden hurjista hurjin taistelija, nyt kirjahyllyysi! Baby Groot - Funko Pop

Guardians Of The Galaxy Will Return

Elokuvana Guardians of the Galaxy vol. 2 on loistava. Pitkästä aikaa elokuvan ehtoopuolella tuli se tunne, että "voi hitsi tää loppuu kohta." Lopussa heitettiin tuttu "Guardians of the Galaxy will return" , eli kolmaskin elokuva saadaan. Tarinassa ja hahmoissa on vielä paljon ammentamatonta potentiaalia, joten uskon, että seuraava osa voi olla vieläkin parempi. Nyt, jos suotte anteeksi, alan hypettämään tulevaa Spider-Man - leffaa. Koska ihan perinteiset supersankarileffat on myös todella jees.

 
We are Groot - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Baby Groot Drax Gamora Groot Guardians of the Galaxy Guardians of the Galaxy 2 LEFFAT, TV & PELIT Rocket Star-Lord Yondu | Pysyvä linkki

Jaa tuote: