Pako jatkuu kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Prison Break eli suomeksi Pako, oli 2000-luvun alkutaipaleen yksi suurimpia ja kauneimpia jenkkisarjoja, ja monelle se ensimmäinen laittomasti ladattu sarja. Sarja kun sattui alkamaan ja nostattamaan hypeä juuri torrenttien yleistymisen aikoihin. Riippumatta siitä, katsoiko sarjaa televisiosta vai laittomasti koneelta, oli se aikansa suuri hitti ja yksi puhutuimpia aiheita ruokapöydissä. Sarja kertoo yliälykkäästä Michael Scofieldistä, hieman liiankin ansioituneesta rakennusinsinööristä, joka päättää auttaa syyttömänä tuomittua veljeään pakenemaan vankilasta. Kiitos Michaelin nerouden ja osittain tuurinkin, tässä onnistutaan, joskin mukaan tarttuu iso joukko vähän likaisempia vankeja. Varsinaisen Paon jälkeen, Pako jatkui vielä kolmen tuotantokauden verran. Siinä ajassa ehdittiin juosta pakoon, paeta toisestakin vankilasta ja vieläpä murtautua sisään yhteen laitokseen, ennen sarjan päättymistä 2009. Pako katkaistiin dramaattisesti päähenkilön kuolemaan, ja aikansa seksisymboliksi noussut Wentworth Miller joutui etsimään töitä muualta. Nyt, kahdeksan vuoden hiljaiselon jälkeen Pako jatkuu uusin jaksoin. Onko jo aivan liian myöhäistä?

Ennen oli kunnollista, tv-sarjatkin oli parempia. Siksi niitä tuodaan nyt takaisin uusin jaksoin. Nevöfoget - t-paita

 

Vanha jengi on kasassa taas

Pako ei tietystikään toimi ilman sen sielua, luovaa hullua Michael Scofieldia. Tarinassa on kulunut samanlainen aikahyppy kuin todellisuudessa, ja useampia vuosia neloskauden tapahtumien jälkeen itse alhaisista alhaisin, T-Bag vapautuu vankilasta. Hän saa poistuessaan kirjeen, jossa vihjataan köyhän miehen MacGyverin, Michaelin olevan sitten kuitenkin elossa, vankilan sellissä jossain. T-Bag ottaa yhteyden Lincolniin, joka tekee kuten kuka tahansa normaali ihminen tekisi, ja häätää T-Bagin matkoihinsa. Molemmat alkavat kuitenkin tahoillaan selvittää asiaa, ja pian ollaankin jo Jemenissä taistelemassa. Mukaan tupsahtelee osittain tuurilla koko vanha vankikarkurijengi, kun ystävää hädässä haluavat auttaa myös C-Note ja Sucre. On toki ilahduttavaa nähdä vanhoja tuttuja, mutta onhan se nyt käsittämättömän hyvää tuuria että C-Note on päättänyt ryhtyä muslimiksi ja omaa yhteyksiä Jemeniin. Toki voi olla, että tämäkin on osa Michael Scofieldin nerokasta pakosuunnitelmaa, sellainen cityjedi on kyseessä. Edessä lienee jälleen uusi Pako - tällä kertaa sisällissodan raatelemassa Jemenissä.

 

Tämän perusteella uskomme, että jos Michael Scofield on elossa, niin hän on ainakin lvl 30. EXP - t-paita

Pako - Pakkopullaako?

Itsessäni uuden Pako - jakson katsominen tuntui luonnottomalta. Vanhojen hahmojen näkeminen jälleen liikkeellä herättää tiettyä nostalgista mielihyvää, mutta vähän epäilyttää, että tuleeko tästä oikein mitään. Toisaalta neljäs tuotantokausi ei ollut niin eeppinen, että sarja olisi pitänyt jättää siihen, ja eeppisyydestä puheen ollen, alkaahan toukokuussa pyöriä uusi Twin Peaks. Hahmoilla ja tarinalla voi olla vielä käyttämätöntä potentiaalia, vaikka todellisuudessa vain kaksikko Michael ja T-Bag ovat moniulotteisia ja kiinnostavia. Sarjan logiikan mukaan kaudesta pitäisi tulla hyvä, sillä se on noudattanut joka toisen kauden kaavaa. Ensimmäinen oli legendaarinen, toinen ihan ok, kolmas oli taas hyvä, ja neljäs vähän meh. Mutta kun ei ole tähän väliin aikaa katsoa kaikkia kausia uudestaan, vaikka se mukavaa oliskin, ja kahdeksan vuotta on tehnyt tehtävänsä, niin aivan automaagisesti eivät vanhat muistot tule mieleen. Tämän myötä uusin Pako - kausi joutuu lähtemään aika tyhjästä liikenteeseen, mutta onnistuuko se tuomaan takaisin sarjan alkuperäisen loiston? Vain Michael Scofield tietää tähän jo vastauksen.

 
Freedom! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: LEFFAT, TV & PELIT MacGyver Michael Scofield Pako Prison Break T-Bag | Pysyvä linkki

Jaa tuote: