.5: The Gray Chapter – Paul Grayn muistolle

(c) Slipknot

Paul Grayn kuoleman jälkeiset vuodet ovat olleet synkkiä ja pimeitä – mutta bändi yrittää selviytyä tragediasta.

"Onhan se kova ja surullinen paikka olla lavalla ja soittaa biisejä .5: The Gray Chapter -levyltä”, tunnustaa Corey rehellisesti. ”Paulin kuolema oli järkytys meille kaikille, mutta lopulta se kuitenkin yhdisti meidät jollain tavoin uudelleen”, sanoo Taylor muistellessaan suru-uutista ja sitä, miten bändi kokoontui hänen asunnollaan ja jokainen jäsen yritti selvitä tapahtuneesta omalla tavallaan. ”Naamiot lensivät nurkkaan, ja tunteet olivat aitoja ja kumpusivat jostain syvältä”, hän muistelee. ”Tämä on valtava menetys meille bändinä, mutta saa meidät arvostamaan entistä enemmän sitä, mitä olemme Slipknotin kanssa luoneet. Se on Paulin perintö, ja kunnioitamme sitä sen edellyttämällä tavalla."

"Jokainen keikka on kunnianosoite Paulille”

Slipknot antoi levylleen tietoisesti nimen ”.5: The Gray Chapter”, ja Corey haluaa ehdottomasti selvittää levyn nimen suurempaa merkitystä. ”Clown keksi nimen, ja minä sanoin että Gray voidaan tulkita myös hieman eri tavalla. Kun sekoitetaan mustaa ja valkoista, niin lopputuloksena on harmaata (gray), ja se on juuri se tila, josta bändi aloitti levyn työstämisen viime vuonna.” Taylor kertoo, että Roots vetäytyi johonkin omaan piilopaikkaansa kirjoittamaan biisejä, ja kieltää samalla huhut siitä, että levy olisi koottu vanhoista palasista ja ideoista. ”Kyseessä on täysin uusi levy – ja itse asiassa biisien tekeminen sujui lopulta nopeammin kuin kukaan meistä uskalsi ajatellakaan vielä prosessin alussa.” Slipknot oli tuolloin melkoisessa luovassa tyhjiössä – eikä bändi edes yritä kieltää sitä. Taylorin mielestä ”All Hope Is Gone” on ”erilainen” levy, mutta hän ei kuitenkaan kritisoi sitä millään tavoin. ”Olen edelleen todella ylpeä siitä levystä, koska teimme sen todella vaikeina aikoina. Olimme etääntyneet toisistamme, kommunikaatiomme oli mitä oli, ja levyn tekemiseen kohdistui lopulta melkoisia paineita” ja nuo paineet tulivat siis lähinnä bändiltä itseltään. ”Porukka odottaa tietysti levyä toisensa perään, ja olimme onnistuneet loistavasti edellisellä Vol. 3: (The Subliminal Verses) -levyllämme. Toista sellaista levyä ei tehdä tuosta vaan sormia napsauttamalla.”

Saatavana myös EMP:n yksinoikeusversiona, jossa mukana kaulakoru!

"Paul olisi raivoissaan, jos löisimme nyt hanskat tiskiin”

Vol. 3: (The Subliminal Verses) toimi eräänlaisena ponnahduslautana ”.5: The Gray Chapter” ‑levylle, mutta siinä on myös jotain tuttua Iowa-albumilta... ”Halusimme herätellä vanhaa musiikillista luovuuttamme uudelleen, mutta saavuttaa silti samalla myös Vol. 3:n monitahoisen ja luovan lähestymistavan, joka kuvaa Slipknotia täydellisesti.” Root vetäytyi omiin oloihinsa, kirjoitti ideansa paperille ja esitteli ne Taylorille. ”Muistan edelleen sen hetken, kun hän esitteli AOV:n minulle. Sanoin hänelle: ’Perkele mikä biisi’, enkä olisi millään malttanut odottaa, että pääsemme nauhoittamaan sitä.” Biisistä puuttuivat kuitenkin vielä sanat tuossa vaiheessa... ”Yleensä minulla on selvä visio siitä, mitä haluan ilmaista. Paulin menettäminen oli silloin se kaikista isoin juttu, joten keskityin sanoituksissa sen aiheuttamaan tunteiden vuoristorataan.” Lopputuloksena syntyi muun muassa upea balladi, ”Goodbye”, sekä raakoja ja tiukkoja kappaleita, kuten ”Sarcastrophe”, jotka iskevät tanakalla voimalla kuulijoiden sydämiin, aivoihin, luihin ja ytimiin. ”Näin valtavaa menetystä on todella vaikea kuvata, ja sen ymmärtäminen onnistuu vain niiltä, jotka ovat menettäneet jonkun todella tärkeän henkilön. Tunteet heittelevät avuttomuudesta suruun ja raivosta vihaan, ja uusi albumi käsittelee näitä kaikkia tunteita.”

Jokaisen on ansaittava paikkansa Slipknotissa. Se ei tule ilmaiseksi.

Grayn kuoleman hyväksymistä vaikeutti entisestään myös se, että bändin rumpali Joey Jordison päätti jättää Slipknotin. Taylor ei halua puhua asiasta lainkaan, vaan keskittyy mieluummin tulevaan. ”Olemme löytäneet itsemme bändinä uudelleen ja puskemme entistä kovempaa eteenpäin.” Molemmat paikat on nyt miehitetty, mutta Taylor ei kiellä tai myönnä mitään asiaan liittyvää. ”Liikkeellä on jos jonkinlaisia huhuja, mutta antaa ihmisten puhua”, hän nauraa. ”Saatamme kertoa asiasta jotain sitten, kun meistä siltä tuntuu. Mutta yhden asian haluan kuitenkin sanoa: jokaisen on ansaittava oma paikkansa Slipknotissa. Meidän täytyy ottaa huomioon Paulin jättämä perintö – eli uuden jäsenen täytyy sopia porukkaan.” Ensi vuonna se sitten nähdään, miten hyvin tulokkaat sopivat bändiin, sillä Slipknotin on määrä lähteä Euroopan kiertueelle vuonna 2015. Corey Taylor joka tapauksessa lupaa: ”.5: The Gray Chapter -albumi on vasta alkusoittoa – vuosi 2015 tulee olemaan loistava vuosi Slipknotille!”

Klikkaa tästä ja tilaa .5: The Gray chapter EMP:ltä!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: .5: the gray chapter corey taylor haastattelu metallimusiikki paul gray slipknot | Pysyvä linkki

Jaa tuote: