Guns N' Roses aloittaa kiertueen - ja saattaa tulla myös Eurooppaan!

Kalifornialaisjätti Guns N' Roses on sitten aktivoitunut toden teolla - ihan hyvin orkesterilta, jonka jäsenet kertoivat takavuosina isoon ääneen, että originaali kokoonpano palaa yhteen "vain kuolleiden ruumiidemme yli".

Guns N' Roses, silloin joskus.

No, nyt on kokonaan toinen ääni kellossa. Saattaahan se olla, että rahallakin on jotakin tekemistä asian kanssa, vaikka mitään tyhjätaskuja GNR-herrat eivät toki olekaan. Huhujen mukaan amerikkalaisyhtye laskuttaa tulevista keikoistaan noin kolme miljoonaa dollaria - siis jokaisesta keikasta!

Yhtyeen ensimmäiset viralliset konsertit tapahtuvat Las Vegasin T-Mobile -areenalla 8.-9. huhtikuuta, jonka jälkeen yhtye esiintyy muun muassa Meksikossa. Kesäkuun lopulla taas starttaa iso "Not In This Lifetime" -kiertue Pohjois-Amerikassa, jonka ensimmäinen konsertti soi Detroitissa 23. kesäkuuta. Kiertueesta tulee "valmista" San Diegossa kaksi kuukautta myöhemmin.

Kuten jotkut ovat saattaneet huomata niin Guns N' Roses otti kuitenkin pienen varaslähdön ja kokoonpano nähtiin Los Angelesin Troubadour-klubilla perjantaina 1. huhtikuuta. Kyseessä oli muuten ensimmäinen kerta sitten vuoden 1993, kun laulaja Axl Rose ja kitaristi Slash mahtuivat samalle estradille. Tarjolla on toki videomateriaalia:

https://www.youtube.com/embed/iWs45W9sTA0

Gunnareiden paluun kunniaksi on juhlavasti puhuttu originaalin ryhmän comebackista, mutta todellisuushan on vallan toinen. Rose, Slash ja basisti Duff McKagan ovat toki alkuperäisiä jäseniä, mutta heidän lisäkseen klassiseen 80-luvun kokoonpanoon kuuluivat myös kitaristi Izzy Stradlin ja rumpali Steven Adler. Heitä ei nähty lavalla ainakaan Troubadourissa vaan kaksikkoa tilalla soittivat kitaristi Richard Fortus, kosketinsoittaja Dizzy Reed ja rumpali Frank Ferrer. Toista kosketinsoitinta komensi Melissa Reese.

Guns N' Rosesin odotetaan kiertävän myöhemmin myös muilla mantereilla, myös Euroopassa. Brittiläisen The Cult -yhtyeen kitaristi Billy Duffy, Gunnareiden vanha ystävä, kertoi äskettäin tuoreessa haastattelussa seuraavaa:

- Soitamme jatkossa Guns N' Rosesin kanssa - ja ne keikat eivät tapahdu USA:ssa.  

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: Axl Rose Dizzy Reed Frank Ferrer GNR Guns N' Roses Izzy Stradlin Live reunion Richard Fortus rock Slash Steven Adler | Pysyvä linkki

Jaa tuote: