Uutuuslevyt 17.10.2014 - tsekkaa viisi ansiokasta uutuutta!

Scar Symmetry: The Singularity (Phase 1: Neohumanity). Yksinoikeudella EMP:ltä erikoisversio, jossa mukana T-paita.

Scar Symmetry: The Singularity (Phase 1: Neohumanity)

Kahden laulajan voimin modernia metalliaan tykittävä Scar Symmetry ei petä kunnianhimoisella uutuudellaan. Bändin materiaali ei ole sieltä helpoimmin omaksuttavasta päästä, mutta muutama kuuntelukerta auttaa kummasti ja "The Singularity (Phase 1: Neohumanity)" -albumin solmut alkavat avautua.

Tällä kerralla erityisesti tarttuvat laulumelodiat sekä matalammat mörinät ja moninaiset kitaraoivallukset, niin riffien kuin soolojenkin saralla, vakuuttavat. Ja mikä parasta: "The Singularity (Phase 1: Neohumanity)" on levytrilogian avausosa, joten tätä herkkua on luvassa pian lisääkin.

 

Tilaa "The Singularity (Phase 1: Neohumanity)" EMP:ltä!

Sixx: A.M.: Modern Vintage

Sixx: A.M.: Modern Vintage

Mötley Crüe -basisti Nikki Sixxin "seuraava bändi" (niin, Mötley Crüe on tosiaan pitkällä jäähyväiskiertueella) Sixx: A.M. on aktivoitunut suhteellisen pitkän hiljaiselon jälkeen. Uusi albumi "Modern Vintage" tulee taatusti jonkinasteisena yllätyksenä faneille, sillä levyn materiaali on hyvinkin vaihtelevaa: yhtye etenee hardrockin kautta tarttuvaan poppiin ja jopa "motown-tunnelmiin". Myös tämä albumi vaatii muutamia kuuntelukertoja, mutta sinnikkyys palkitsee kuulijan jälleen kerran. Kannattaa myös kiinnittää huomiota laulaja James Michaeliin, joka on yllättävänkin aliarvostettu tekijä nykyisen modernin rockin kentällä.

Sixx: A.M. lähtee ensi keväänä myös  ensimmäiselle kiertueelleen ja yhtye ottaa mittavalle Yhdysvaltain-rundille mukaansa Apocalyptican. Suomalaisbändi valikoitui kierroksen avaajaksi, sillä Sixx on Eicca Toppisen johtaman ryhmän fani. Hienoa!

Tilaa "Modern Vintage" EMP:ltä!

Exodus: Blood In, Blood Out

Exodus: Blood In, Blood Out

Thrashmetalin alkukehdosta, San Franciscon kupeesta Bay Arealta tuleva Exodus on ehtinyt jo yli kolmenkymmenen vuoden ikään, vaikka yhtye on toki pitänyt muutamia pitkiä taukojakin. Ja niin vain kokenut kehäkettu tekee sen taas: jos vanhan liiton thrash maistuu niin "Blood In, Blood Out" on ehdoton hankinta.

Jostakin syystä nousee mieleen, että Slayerissakin soittava kitaristi Gary Holt tahtoo vähintään alitajuisesti näyttää Slayerin biiseistä nykyään päävastuussa olevalle Kerry Kingille, että näinhän tätä thrashia väännetään. Kingillä tulee kyllä olemaan todella kova työ peitota "Blood In, Blood Out"...

Tilaa "Blood In, Blood Out" EMP:ltä!

Lordi: Scare Force One

Lordi: Scare Force One

Lordi palasi kahden Yhdysvalloissa tuottaja Michael Wagenerin (Metallica, Ozzy Osbourne) kanssa nauhoitetun levyn jälkeen Suomeen ja ryhtyi yhteistyöhön Mikko Karmilan (Nightwish, Children Of Bodom) kanssa. Ja hyvä niin!

Lokakuun lopulla ilmestyvä "Scare Force One" on itse asiassa kokonaisuutena Lordin parhaimpia albumeja: yhtye soittaa tanakasti, kokonaissoundi on voimakas ja melodioista löytyy imua. Homma toimii.

Manner-Euroopassa kovaa suosiota edelleen nauttiva Lordi esiintyy myös pitkästä aikaa Suomessa, kun yhtye paiskaa "Scare Force Onen" julkaisukeikan Helsingin The Circuksessa lauantaina 1. marraskuuta. Menkäähän paikalle, sillä luvassa on taatusti hieno show!

Tilaa "Scare Force One" EMP:ltä!

Amaranthe: Massive Addictive

Amaranthe: Massive Addictive

Kaksi studioalbumia julkaisseen ruotsalaisyhtye Amaranthen nousukiito on ollut hurjaa seurattavaa, eikä vauhti tunnu olevan ainakaan hiljentymään päin. Näillä göteborgilaisilla on suhteellisen käsittämätön taito kirjoittaa turboahdetun tarttuvia melodioita, eikä "Massive Addictive" osoittaudu tässä mielessä pettymykseksi.

Mittavan suomalaisfanien joukon parin viime vuoden aikana kerännyt Amaranthe palaa maahan ensi helmikuussa ja luvassa on viisi isoa konserttia eri puolilla maata. Melkein hengästyttää jo nyt...!

Tilaa "Massive Addictive" EMP:ltä!

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: amaranthe blood in blood out exodus heavy metal levyarviot lordi massive addictive metallimusiikki modern vintage scar symmetry scare force one sixx: a.m.: the singularity (phase 1: neohumanity) Tuotteet uutuuslevyt | Pysyvä linkki

Jaa tuote: