Fortnite – ilmaispeli valloittanut koko maailman!

Supersuosittu ilmaispeli!

Fortnite-nettipeli juhli heinäkuun lopussa yksivuotissyntymäpäiväänsä ja tänä vuonna se onkin noussut maailmanlaajuisesti nettipelien suosion kärkeen. Ellet itse ole jo hurahtanut tähän, niin vähintäänkin olet kuullut jonkun puhuvan pelistä, joku tuttusi pelaa sitä tai olet nähnyt artikkeleita netissä tai vähintään sana on tuttu jonkun facebook-päivityksestä.

Fortnite on siis julkaistu vasta viime vuonna ja räjähdysmäiseen nousuun se lähti tänä vuonna. Fortnite on levinnyt hirmuisen suureksi ilmiöksi jo nyt ja koukuttanut ihmisiä tuohon pelimaailmaan ihan täysin. Pelimaailmassa taistelevien pelaajien ruutujen takaa löytyy kaikenikäisiä pelaajia teineistä keski-ikäisiin. Vaikka peli virallisesti omaakin K13 ikärajan, niin pelissä suhaa myös nuorempaa väkeä. Lapsetkin puhuvat meinaan Fortnitestä ja koska pelissä kommunikointi tapahtuu mikrofoniin höpöttelyn kautta, niin näitä nuorempia pelaajiakin on helppo bongata.

No mitä siellä pelissä tehdään?

Fortnitessä on tarkoitus siis selviytyä hieman postapocalyptisen tyylisessä maailmassa. Pelissä on kaksi päämodea: Battle Royale ja Save the World, joista ensimmäinen on ilmaiseksi pelattava. Juurikin tämä ilmaispuoli pelistä on kerännyt innokkaita pelaajia, jotka ovat myöhemmin laajentaneet myös maksulliseen puoleen. Kuten ilmaispeleissä yleensäkin, sieltä löytyy myös mahdollisuuksia laittaa rahaa peliin ja ostaa sillä pieniä erikoisuuksia, kuten asuja ja emote-liikkeitä. Palataan kuitenkin vielä Battle Royale modeen, missä siis iso läjä pelaajia laskeutuu saarelle ja taistelee toisiaan vastaan. Tässäkin on lisävaihtoehtoja, eli voi taistella yksin muita yksinpelaajia, kaksin muita kaksinpelaajia tai tiiminä muita joukkueita vastaan. Myös Playground-vaihtoehto on olemassa, eli tällöin voi yksityisesti tai avoimessa kentässä hömppäillä.

Peli koostuu materiaalien, aseiden, tavaroiden ja ammusten keräämisestä, tehtävien suorittamisesta, muiden pelaajien eliminoimisesta, tiimityöskentelystä ja rakentamisesta. Pelissä materiaali kerätään moukaroimalla erilaisia rakennuksia ja esineitä, joista saaduilla materiaaleilla voi rakentaa itselleen linnoituksia, torneja, suojia, ansoja ja vaikkapa mitä! Hömppäilyä ei tietenkään ole unohdettu, sillä onhan Fortnite sosiaalinen online peli, jossa touhutaan muiden pelaajien kanssa ja yksi parhaita asioita näissä on myös rentoilu. Tätä tarjoaa mm. erityisen hauskat asut ja repeilyä aiheuttavat emotion-liikkeet.

Peliä voi tällä hetkellä pelata useilla eri alustoilla, mikä mahtavuudessaan mahdolistaa monien osallistumisen. Pelaaminen onnistuu kaikilla näillä: PC, Mac, PlayStation4, Xbox, Switch, iOS ja Android. Itse pelaamisen lisäksi myös suosittua ovat pelaamisen katselu. No mehän eletään tätä tositv:n jälkeistä maailmaa ja sosiaalisen median kautta ollaan totuttu kyttäämään muiden tekemisiä. Henkilökohtaisesti en tiedä mitään tylsempää, kuin toisen pelaamisen katselun, mutta jotkut tästä nauttivat ja viihdyttävät sillä itseään. Toisten pelaamisesta voi myös oppia paljon ja etenkin ratkaisuja pulmatilanteisiin, joten onneksi monet huikeat mestaripelaajat jakavat tietojaan ja pelaamistaan muillekin innokkaille!

Mistä tietää, että jokin asia on jo kiertänyt siellä ensimmäisten betaajien, sitten kasvanut ja saanut suosiota, valloittanut maailmaa ja eri-ikäisten ihmisten elämää? No siitä, että siihen asiaan törmää jo suomalaisessa marketissa! Pelistähän on siis julkaistu jo lehtiä englanniksi, kirjoitettu lehtiin suomessa ja siis oikeasti ehditty jo tekemään pelikirja ihan suomeksi. Tästä näkee jo miten räjähdysmäisestä ilmiöstä on kyse, kun kelkkaan hypätään jo näin reippaasti täysillä mukaan.

Sit vaan pelaan, jos et ole räiskimässä jo! 😉

♥~ Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post Fortnite – ilmaispeli valloittanut koko maailman! appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: pelit leffat-tv-pelit Sasetar

Tagit: LEFFAT, TV & PELIT | Pysyvä linkki

Jaa tuote: