CHILDREN OF BODOM - Joensuu Laulurinne 6.6.2015

Koko kööri, koko komeudessaan! (c) Timo Isoaho

"Tuskin maltan odottaa sitä, että fanit pääsevät kuulemaan uuden levymme!"

Pääkaupunkiseutulainen Children Of Bodom on ollut tuttu näky suomalaisilla estradeilla kohta parinkymmenen vuoden ajan, vaikka orkesteri onkin toki tehnyt valtaosan keikoistaan ulkomailla.

Nightwishin jättikonsertin yhteydessä toteutunut Children Of Bodomin esiintyminen oli puolestaan eräs erikoisimmista COB:n Suomen-keikoista koskaan, sillä kyseessä oli yhtyeen ensimmäinen kotimaan konsertti yli kymmeneen vuoteen ilman kitaristi Roope Latvalaa (tässä kommentissa ei nyt oteta huomioon muun muassa Soundi-lehden uutisoimaa COB-keikkaa Helsingin Nosturissa lauantaina 30. toukokuuta, sillä tuo kuuden kappaleen salakonsertti tapahtui yksityistilaisuuden puitteissa).

Kuten musiikkiuutisia viime aikoina seuranneet tietävät niin Latvalan ja muun yhtyeen tiet erosivat ylllättäen toukokuun lopulla ja kovimmat fanit ehtivätkin jo huolestua pahemman kerran - miten käy COB:n kesäkeikkojen? -, mutta paikkaajakin oli onneksi jo selvillä: Roopen pestiä ainakin tämän kesän ajan hoitaa kosketinsoittaja Janne Wirmanin veli Antti:

Antti sorvin äärellä. (c) Timo Isoaho

Ja hemmetin hyvin mies muuten soittikin, ainakin Joensuussa. Bodom-klassikot, tyyliin "Everytime I Die", "Hate Crew Deathroll" ja "Are You Dead Yet?" hoituivat herralta käsittämättömän varmaotteisesti ottaen huomioon, että kyseessä oli vasta Antin toinen virallinen COB-konsertti. Ja ottaen huomioon esimerkiksi sen, että laulajakitaristi Alexi Laiho aloitti yllättäen myös viralliseen settilistaan kuulumattoman "Needled 24/7" -kappaleen...

- Kuuntelin siiinä Jaskan (rumpali Raatikainen) laskevan biisiä käyntiin ja mietin, että eihän se tällä tempolla lähde liikenteeseen, siis se settilistassa ilmoitettu kappale. Tsekkasin seuraavaksi, että jaahas, Alexi alkaa soittaa "Needlediä" ihan puskista. No, liityin sitten mukaan ja ihan hyvin sekin biisi ilmeisesti meni, hymähti Antti konsertin jälkeen.

Children of Bodom Horns t-paita (tuotenro. 292752).

Jääpä Antti Children Of Bodomin kokoonpanoon pysyvästi tai ei, mutta mies on joka tapauksessa jo ehtinyt todistaa taitonsa yhtyeen klassikkomateriaalin parissa. Uusien biisien maailmassa hänen seikkailujaan ei ole kuitenkaan ainakaan vielä kuultu, sillä Children Of Bodom julkaisee "I Worship Chaos" -uutuusalbuminsa vasta lokakuun alussa, eikä yhtye ymmärrettävästi halua vielä esittää julkaisemattomia kappaleita.

EMP on kuitenkin jo kuullut muutaman uuden Bodom-rallin ja ainakin näiden valikoitujen näytteiden perusteella tulossa on erittäin kovatasoinen kiekko.

Alexi tutussa asennossa. (c) Timo Isoaho

- Fanien reaktioita on tietenkin mahdotonta ennustaa, mutta tällä kerralla voin vakuuttaa sydämeni pohjasta, että olen äärettömän tyytyväinen uuteen albumiimme. Nauhoitimme sen neljästään - Roopea ei siis kuulla tulevalla levyllä -, ja studiohommat sujuivat aivan loistavasti. Tuskin maltan odottaa siitä, että Hate Crew -diggarit pääsevät uppoutumaan levyn maailmaan, Laiho kertoo. "I Worship Chaos" sisältää seuraavat kappaleet:

iHurt

My Bodom (I Am The Only One)

Morrigan

Horns

Prayer For The Afflicted

I Worship Chaos

Hold Your Tongue

Suicide Bomber

All For Nothing

Widdershins

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: alexi laiho antti wirman bodom children of bodom cob cobhc heavy metal joensuu laululava live Live metallimusiikki | Pysyvä linkki

Jaa tuote: