Uutuuslevyt 30.8.2014 - tsekkaa viisi ansiokasta uutuutta... Ruotsista!

The Haunted Exit Wounds

The Haunted: Exit Wounds

Jo ensimmäisellä albumillaan ("The Haunted", 1998) muun muassa Slayerin Kerry Kingin suosikkiyhtyeeksi nousseen ruotsalaiskopla The Hauntedin uran käänteet eivät ole olleet sieltä helpoimmasta päästä. Kvintetin kokoonpano-ongelmat ovat nyt onneksi helpottaneet, sillä suomalaissyntyinen laulaja Marco Aro ja myös Paradise Lostissa sekä At The Gatesissa soittava kiireinen rumpali Adrian Erlandsson ovat liittyneet uudelleen bändin riveihin.

Samalla The Haunted palaa vihaisella "Exit Wounds" -uutuusalbumillaan takavuosien ankaran thrash-paahdon pariin ja edellisen "Unseen"-pitkäsoiton kokeilevammat sävyt ovat tällä kerralla täydellisesti sivuosassa.

The Haunted saapuu myös Suomeen eikä tätä kovaa liveyhtyettä kannata missään nimessä ohittaa. Yhtye rähisee 23.9. Jyväskylän Lutakossa, 24.9. Helsingin Tavastialla ja 25.9. Tampereen Klubilla. Tilaa "Exit Wounds" EMP:ltä!

In Flames Siren Charms

In Flames: Siren Charms

Ruotsalaisen metallin "suurin ja kaunein" palaa julkaisukantaan muutamia vuosia "Sounds Of A Playground Fading" -pitkäsoiton jälkeen. "Sounds" oli ensimmäinen levy, jonka göteborgilaisyhtye työsti ilman perustajajäsen Jesper Strömbladia, eikä se ollut lainkaan hassumpi albumi.

Vasta "Siren Charms" on kuitenkin se kokopitkä, jonka myötä In Flames tuntuu karistaneen Strömbladin "haamun" harteiltaan lopullisesti. Berliinin kuuluisalla Hansa-studiolla nauhoitettu albumi soi erittäin monipuolisesti eikä yhtye pelkää siirtyä rankoista death/thrash-hetkistä lähes pop-henkisiin tunnelmiin.

Myös In Flames saapuu Suomeen. Yhtye soittaa Helsingin jäähallissa 4. marraskuuta ja ruotsalaisten mukana maahan tulevat myös  Papa Roach, While She Sleeps ja Wovenwar.

Tilaa "Siren Charms" EMP:ltä!

Opeth Pale Communion

Opeth: Pale Communion

Osa tukholmalaisrykmentti Opethin faneista haukkoi henkeään epäuskoisena yhtyeen edellisen "Heritage"-albumin ilmestyessä syyskuussa 2011. Takavuosien deathmetalista ei kuulunut "Heritagella" enää merkkiäkään, sillä pääosaan oli noussut laulajakitaristi Mikael Åkerfeldtin mieltymys 70-lukulaiseen progressiiviseen rockiin.

Tuore levytys "Pale Communion" jatkaa edellisen pitkäsoiton viitoittamalla progressiivisella linjalla, mutta uusi tulokas on jollakin tavalla helpommin omaksuttavissa. Toki "Pale Communion" vaatii useita kuuntelukertoja avautuakseen, mutta kun pitkäsoitto lähtee lopulta lentoon niin niistä korkeuksista ei sitten ihan heti laskeudutakaan...

Opeth soittaa Suomessa myöhemmin syksyllä ja odotetut keikat tapahtuvat seuraavasti: 11.11. Tampere, Pakkahuoneella ja 12.11. Helsinki, The Circus. Tilaa "Pale Communion" EMP:ltä!

Entombed A.D. Back To The Front

Entombed A.D.: Back To The Front

Arvostettu deathmetal-veteraani Entombed toimii nykyään nimellä Entombed A.D. ja "fiksatun nimen" taustalta löytyy kokoonpano-ongelmia ja repiviä riitoja yhtyeen vanhojen jäsenien kanssa.

"Back To The Front" -albumilla vaikeudet ja erimielisyydet eivät juuri kuulu, sillä laulaja Lars-Gören Petrovin johtama pumppu kuulostaa ihan... Entombedilta. Ja hyvä niin, sillä kyseessähän on maineikkaan ruotsalaisen deathmetal-skenen kenties vaikutusvaltaisin nimi.

Kovin isona yllätyksenä ei tässä vaiheessa taida tulla se, että Entombed A.D. tulee Suomeen? Tänään yhtye soittaa Jyväskylässä Lutakko liekeissä -tapahtumassa ja myöhemmin syksyllä tärähtää puolestaan seuraavasti (lämmittelyosaston hoitaa muuten toinen ruotsalaisklassikko eli Grave):

23.10. Turku, Klubi 24.10. Tampere, Klubi 25.10. Helsinki, Nosturi Tilaa "Back To The Front" EMP:ltä!

HammerFall (r)Evolution

HammerFall: (r)Evolution

Göteborgilainen powermetal-suuruus HammerFall on elänyt valokiilojen ulkopuolella viimeisen parin vuoden ajan, mutta nyt tärähtää taas... Ja melkoisen hyvin muuten tärähtääkin!

Uusi "(r)Evolution"-levy tekee nimensä mukaisesti paluuta HammerFallin ensilevyjen tarttuvaan voimametaliin, mutta samalla yhtye tuo sointiinsa myös uusia sävyjä. On silti selvää, että HammerFallin tuoreempiin julkaisuihin pettyneet yhtyeen alkuaikojen fanit hymyilevät taatusti tämän teoksen äärellä.

Kummallista kyllä, mutta HammerFall ei ole ilmoittanut tulevansa Suomeen. No, yhtyeen Euroopan-kiertue tapahtuu vasta ensi vuona, joten jäämme odottelemaan keikkauutisia...

Tilaa "(r)Evolution" EMP:ltä! Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: (r)Evolution Back To The Front Entombed A.D. Exit Wounds HammerFall heavy metal In Flames levyarvio metalli opeth Pale Communion Siren Charms The Haunted Tuotteet uutuuslevyt | Pysyvä linkki

Jaa tuote: